Het leek me leuk om een blogpost te schrijven waarin ik laat zien wat mijn stijl is qua sieraden en wat m’n favorieten zijn. het lijkt me ook leuk om zoiets te doen met kleding, maar ik ben geen fan van outfit foto’s en daarnaast gaat daar ook wel erg veel werk in zitten. Nu in elk geval een lijstje met sieraden die ik veelvuldig graag en waar ik echt dol op ben.

Ik denk dat de vaste bezoekers wel een idee hebben wat mijn stijl is, omdat ik af en toe shoplogs plaats met bestellingen van eBay en dergelijke. Desondanks leek het me toch leuk om dit te doen. Alle foto’s heb ik overigens zelf gemaakt, op de foto van de H&M ring na.

Zwarte suède armband met ringetjes

Dit is één van de oudste armbanden uit m’n collectie. Ik heb inmiddels 60 armbanden en soms zijn er armbanden die ik tijden niet draag en dan opeens weer ontdek. Ook gaat er eens in de zoveel tijd de bezem doorheen en zet ik armbanden die ik niet leuk vind en/of nooit draag op Marktplaats. Deze is van suède met metalen ringetjes, ik vind hem nog steeds heel gaaf!

Prikkeldraad ketting

Deze ketting heb ik inmiddels alweer even. Ik heb ‘m gekocht via eBay voor twee dollar en heb ‘m regelmatig gedragen. Ik hou echt van dit soort sieraden: Stoer en een beetje edgy. Sowieso hou ik over het algemeen niet van hele tere kettinkjes, al heb ik er het afgelopen jaar wel een paar gekocht die ik veel draag. Met name omdat het hangertje zo leuk is.

Ring met Romeinse cijfers

Deze ring vind ik nog steeds heel gaaf. Hij is van edelstaal en er staan Romeinse cijfers op. De ring bestaat eigenlijk uit twee delen en de buitenring kun je draaien. In feite heb je daar niets aan, maar ik vind het leuk. Als ik deze draag, heb ik wel de neiging constant aan die buitenring te draaien. 🙂 Ik hou sowieso van edelstaal. Blijft mooi en kan tegen een stootje!

Zwarte armband met tekst

Deze kocht ik in Dordrecht bij Claire’s. Ze hadden ze met diverse teksten en in verschillende kleuren. Aangezien ik niet zo van kleurtjes houd en zeker niet van roze, ging ik voor de zwarte! ik koos een armband met opdruk ‘Love’. Een brede rubberen armband en hij staat erg leuk in combinatie met verschillende dunne armbandjes.

Ketting met vleugels

Op deze ketting ben ik verliefd. Ik draag ‘m niet dagelijks, meer voor speciale gelegenheden. Ik vind het echt zo’n statement piece en daarbij is ie ook nog eens heel stoer. Ik kocht hem op eBay en hij is heel mooi en robuust. Ook sluit hij goed aan op mijn voorliefde voor korte, hoog gedragen halssieraden. Dit is echt één van mijn favorieten op het moment.

Massieve zilverkleurige ring

Ik heb getwijfeld of ik deze zou kopen, maar het uiteindelijk gedaan. Aanvankelijk deed hij me denken aan zo’n vreselijke zegelring. Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het en bestelde ik hem voor € 4.95 bij H&M. Als ik ‘m stom vond, kon ik ‘m altijd weer terugsturen. Uiteindelijk vind ik hem best mooi, hij is helemaal niet zegelring-achtig als ik hem draag en juist heel stoer. Enig minpunt is dat er snel krasjes op het gladde oppervlak ontstaan.

Zwart leren gevlochten armband met metalen sluiting

Deze armband draag ik vaak. Ik kreeg ‘m van mijn moeder. Mooi gevlochten leer met een robuuste metalen sluiting. Ook hierbij bestaat het probleem dat er snel krasjes ontstaan, maar uiteindelijk is het een gebruiksvoorwerp, dus moet ik daar niet al te veel op letten.

Y-ketting met kruis

Deze ketting heb ik pas een week en hij behoort nu al tot mijn favorieten. Ik heb een voorliefde voor sieraden met kruisjes, ook al ben ik niet gelovig. Gewoon omdat het stoer is en ik het mooi vind. Ik hou overigens niet van erg bewerkte sieraden of strass. Gewoon strak en stoer.

Deze ketting sluit daar perfect op aan. Het leuke is dat hij eigenlijk op verschillende manieren te dragen is, doordat je de sluiting op elk gewenst punt vast kunt zetten. Ik draag ‘m het liefst zoals je hier ziet, als Y-ketting. Ook de dikte is precies wat ik mooi vind en het kruis is van de goede grootte en dikte. Helemaal perfect, en dat voor twee dollar op eBay!

Leren armband met spikes

Deze armband is nog niet zo oud. Bij gebrek aan leuke Yamaha goodies, kocht ik deze op de motorbeurs voor € 5. Het is nog echt leer ook. Ondanks dat ik veel van dit soort armbandjes heb, had ik er geen met spikes, dus een mooie aanwinst voor de collectie. Ik heb ‘m al vaak gedragen en de spikes voor de zekerheid gelijmd, zodat ze niet los kunnen draaien en eruit vallen.

Roestvrijstalen ring met inscriptie aan de binnenkant

Het was even kiezen welke ring ik er bij zou zetten, maar toch voor deze gekozen, omdat deze veel voor me betekent. Deze ring is eenvoudig. Wederom edelstaal, met een glad randje. Stoer, maar ook wel elegant. Ik heb in deze ring iets laten graveren wat ‘m bijzonder voor me maakt. Deze ring draag ik dagelijks. Ik heb bewust voor een gladde eenvoudige ring gekozen, omdat je daar niet snel achter blijft hangen en er ook geen steentjes uit kunnen vallen.

Koordketting met kruisje

Ik had eigenlijk m’n sideways-cross kettinkje willen plaatsen, maar ik kom er net achter dat ik daar geen foto van heb. Dit kettinkje is ook favoriet. Al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor kettinkjes met leren koordjes. In de jaren negentig zag je ze ook op markten. Sieraden in surfer style zoals deze vind ik ook super, zeker in combinatie met het wat kruisje.

Zwart met zilverkleurige Cyberdog armband

Ik heb heel lang getwijfeld of ik deze zou kopen, maar toch de stap gezet en daar nooit spijt van gehad. De twijfel was vanwege de prijs. Ik geloof dat ie bijna € 20 kostte en dat vind ik voor een armband best veel. Hij is van Cyberdog. Vanaf het moment dat ik ‘m zag, was ik verkocht!

Double finger ring met vleugel

Deze heb ik inmiddels zo’n anderhalf jaar en het is ook een favoriet. Ik hou van sieraden met vleugel details en dit is een double finger ring. Ik draag ‘m vaak in combinatie met de ketting op de vijfde foto. Qua stijl, vormgeving en kleur passen ze perfect bij elkaar! Voordeel van de ring is dat ie verstelbaar is, dus past altijd!

Wat voor sieraden vind jij leuk?