Bas komt regelmatig voorbij in blogposts, maar ik heb ook twee katten. Deze komen weliswaar iets minder voor op foto’s en in blogs, maar ze zijn er al wel het langst. Micky is inmiddels 14 jaar oud en Molly 13. Desondanks zou je niet zeggen dat ze al aardig bejaard zijn, ze zien er beide nog goed uit en mankeren helemaal niets.

Het zijn overigens binnenkatten. Die paar keer dat ik geprobeerd heb ze buiten te laten, toen ze nog jong waren, had ik er totaal geen rust van. Ik was continu bang dat ze onder een auto zouden lopen of iets zouden eten waarvan ze dood zouden gaan.

Nadat m’n oudste kat Micky die zomer heel brutaal vlees uit de keuken van de buren had gejat, was het definitief afgelopen. Behalve dat ik niet wilde dat m’n katten iets zou overkomen, wilde ik ook absoluut niet dat ze overlast veroorzaakten, in welke vorm dan ook.

Ze vinden het wel prima en hebben ook niet echt de drang om naar buiten te gaan. Maar nu ik sinds maandag boomschorsmatten heb geplaatst, mogen ze van mij best wel eens buiten. Ze kunnen nu namelijk niet weglopen en nadat ik voor alle zekerheid zelfs gaas aan de onderkant van de poort heb gemaakt, kan ik met een gerust gevoel buiten zitten met de deur open.

Op deze manier kunnen ze toch lekker van de buitenlucht genieten. Ondanks dat het in het begin wat onwennig was, vinden ze het nu echt heerlijk om buiten te zijn. Alle vreemde geurtjes van buiten opsnuiven en alles verkennen. Dat gaf me gelegenheid om wat foto’s te maken.

De tweede foto vind ik zelf het mooist. Deze heb ik bewerkt, zodat de kleuren op de achtergrond wat neutraler zijn en Micky’s groene ogen echt opvallen. Sowieso heb ik meer foto’s van Micky dan van Molly, omdat zij het haat op de foto te gaan en buiten een stuk onrustiger. Ik had er genoeg, maar er waren er maar een paar scherp.

Foto drie van Molly met de felblauwe emmer vind ik erg leuk, ondanks dat zo’n emmer niet de ideale achtergrond is voor een foto. De heldere kleur blauw haalt de kleur van haar ogen nog meer op, waardoor ze feller lijken. Molly’s ogen zijn overigens meer geel dan groen.

De laatste is eigenlijk mislukt, ik moest snel zijn, maar had de verkeerde instellingen, dus werd ie overbelicht. Ik heb ‘m wat kunnen verbeteren, maar je ziet het wel. Toch vond ik hem erg leuk. Micky en Bas staan hier beiden met de voorpootjes op de rand van de betonnen zuil, om tussen de schuttingpalen door te gluren.

Over mijn vernieuwde terras komt later nog een post. Het is al een hele verbetering nu de boomschorsmatten staan en de groene aanslag van de tegels is, maar het is verder nog een beetje kaal en ik wil het wat meer aankleden. Tegen de tijd dat m’n terras zomerklaar is, wijd ik daar uiteraard een bericht aan met de nodige foto’s!