Ja, wat voor post zou dit nu worden, hè? Geen liefdesperikelen of andere dingen die het oneindige internet niet hoeft te weten. Het gaat slechts over een paar schoenen. Hele mooi zwart suède enkellaarsjes met een verhaal. Een week of twee geleden was ik bij Scapino en spotte ik de perfecte zwarte enkellaarsjes met een sleehak!

Ik ben al een tijd op zoek naar een paar sleehakken en kon ze maar niet vinden. Ik heb namelijk een haat-liefde verhouding met hakken. Ik vind ze geweldig en kan er al een stuk beter op lopen dan een paar jaar geleden, maar ik hou ook van praktische schoenen. Ik loop veel en het gaat me te ver om een handvol geld uit te geven aan schoenen die ik alleen binnen kan dragen, omdat ik er niet langer dan tien minuten pijnloos op kan lopen.

Ik lees soms over vrouwen die schoenen puur vanwege het uiterlijk kopen, ongeacht of ze lekker zitten of niet. “Want pijn lijden hoort bij op hakken lopen”. Dat geloof ik graag, maar ik heb mijn voeten een paar keer te veel kapot gelopen op schoenen die nét te klein waren, dus die vlieger gaat voor mij niet op. Ik hoef er geen tien kilometer op te kunnen lopen, maar vijf moet kunnen!

Sleehakken zijn de perfecte combinatie dus. Toch het idee van op hakken lopen, maar toch op een platte zool. Leuk is ook dat sleehakken helemaal in de mode zijn, maar dan moet er wel een paar bij zitten wat ik mooi vind en ook pas. Ik heb schoenmaat 42 en veel schoenen gaan tot maat 41. Daarnaast maak ik het steeds vaker mee dat schoenmaat 42 klein valt.

Al een keer of tien had ik het perfecte enkellaarsje met sleehak gespot, maar steeds waren ze te klein. Ik was dus blij dat ze bij Scapino perfecte laarsjes in mijn maat hadden. Ondanks dat ze duurder waren dan wat ik normaal aan schoenen uitgeef, waren ze van echt suède en dat sloot aan op mijn voornemen om vanaf nu kwalitatief betere schoenen te kopen. Ik heb verder maar één paar laarzen echt leer, de rest is van imitatieleer of stof en dat gaat toch sneller kapot.

Zwarte enkellaarsjes met sleehak

Ik besloot ze te kopen en troonde blij met m’n schoenendoos naar huis. Eenmaal thuis, kwam ik erachter dat iets niet klopte. Mijn linkervoet is iets groter dan de rechter en als ik schoenen pas die aan de kleine kant zijn, merk ik dat altijd meteen aan mijn linkervoet.

Deze laarsjes zaten links perfect, maar rechts zat ik met m’n grote teen tegen de voorkant en voelde het sowieso wat raar. Ik heb er binnen wat op gelopen, maar uiteindelijk besloten de laarsjes terug te brengen.

Ik baalde wel, want ze waren verder echt perfect en met m’n linkervoet had ik nergens last van, Rechts was ie ook niet echt te klein, maar het zat niet prettig. Enig voordeel was dat ik m’n geld nu aan iets anders uit kon geven, maar eigenlijk wilde ik gewoon die laarsjes en niet iets anders!

Later mezelf nog eens gemarteld door de foto van de laarsjes te bekijken op de site van Scapino. Ze waren toch wel erg mooi en het begon weer te kriebelen. Ik wilde ze zó graag! Wat nu als er een foutje in die rechterschoen zat?

Nadat ik had geconstateerd dat het terug gebrachte paar inmiddels aan iemand anders was verkocht, besloot ik de gok te wagen en ze via de webshop te bestellen. Maat 42 was nog leverbaar, dat moest een teken zijn!

Voordeel was dat ik nu nog € 5 korting kreeg, doordat ik me aangemeld heb voor de nieuwsbrief en je dan een kortingscode kreeg. Ik was al lid van de nieuwsbrief, maar heb me met het oude e-mailadres afgemeld. Verzendkosten kwamen er ook niet bij, aangezien ze kosteloos verzenden bij een bedrag boven de € 25. Mooi geregeld dus!

Zondagavond besteld en ze zouden binnen vier dagen geleverd worden. Geloof het of niet, maar ze waren er vandaag al! Met angst en beven de laarsjes aangetrokken met normale sokken en ze zaten goed!

Ik kan ze ook met dikkere sokken dragen, zonder dat ze te klein zitten en ook in de breedte zijn ze prima. Schoenen als deze, moeten overigens niet te los zitten, omdat je vanwege de sleehak gaat schuiven en dat irritaties kan veroorzaken. Ik ben zó blij!

Soms heb je gewoon dat je iets aantrekt en gelijk weet dat ze helemaal bij jou passen. De hoogte is perfect, de licht gerimpelde schacht en natuurlijk de grote gesp. Ik ben dol op gespjes! Ook zijn ze van de voorkant precies goed.

Juist omdat ik grote voeten heb, ben ik niet dol op schoenen die lomp zijn. Ze lopen smaller toe en hebben een ronde neus. De hak is 9 cm, maar de zool loopt onder de rest van de voet door met een dikte van ongeveer 1.5 cm dus is de hak 7.5 cm.

Het is lastig om goede foto’s te maken van je eigen benen, maar ik ben er redelijk in geslaagd. 🙂 Op de linkse foto kun je goed zien hoe ze van voren en van boven zijn. Ik heb vrij lange en slanke benen en met deze schoenen aan lijken ze nog langer! Ik ben blij dat ik ze terug heb en het nieuwe paar beter zit. Ik zou haast denken dat er één schoen in een maat kleiner in de doos zat,

Wat vind jij van sleehakken?