Allereerst mijn excuses dat ik je al bijna een hele week links heb laten liggen. Ik heb geen blogs geschreven en trouwens ook niet gelezen, ik ben de hele week bezig geweest met een projectje wat al mijn tijd en aandacht opslokte. Aangezien dit nu grotendeels is afgerond, kan ik nu weer verder met de normale gang van zaken, waaronder het schrijven van blogs!

Sommigen hebben schilderijen aan de muur, ik heb posters. Goedkoop maar toch groot en keuze genoeg, tenzij je zoekt naar iets speciaals. Inmiddels hingen er al een paar jaar twee ingelijste posters in de woonkamer.

Een zwart-witfoto van Times Square en één van een Ducati 1098S. Die moest er dus aan geloven. Nadat hij al een tijdje opgerold in een kast had gelegen, was het papier gebubbeld en de kleuren verschoten. Mijn favoriete motormerk is inmiddels alweer een aantal jaar Yamaha en m’n favoriete model een Fazer, die wilde ik aan de muur!

Bij gebrek aan Fazer-posters, besloten zelf iets te laten maken. Al snel ontdekt dat HEMA ook posters kon drukken in allerhande formaten. Van een beschaafde 30 x 40 cm tot 100 x 150 cm. De lijst waar de Ducati poster in zat was 60 x 90 cm, dus de poster moest ook zo groot worden. Na lang zoeken eindelijk een foto gevonden die ik wilde gebruiken, alleen was ie iets te klein.

Dat is het probleem met afbeeldingen op internet: Ze zijn zelden zo groot als van je camera. Met behulp van PhotoZoom de foto een stuk opgerekt. Deze software is speciaal om foto’s op te rekken zonder kwaliteitsverlies. Ook de kleuren nog wat bewerkt en vervolgens zaterdagavond de opdracht verzonden via de HEMA website.

Nieuwe Fazer-poster

Er stond bij dat de poster binnen 5 werkdagen geleverd zou worden, maar uiteindelijk had ik hem woensdagochtend al! Met een stevige kartonnen koker onder m’n arm naar huis, de Ducati bij het oud papier en mijn nieuwe poster voorzichtig uit de koker geschoven. Het resultaat was gaaf! De poster was gedrukt op mooi dik papier.

Enig minpuntje was dat het rood op de poster meer naar rozerood neigt dan op de foto, maar dat is niet zo gek, aangezien rood een moeilijke kleur is en een afdruk vrijwel nooit identiek is aan de bron. Het viel gelijk op omdat ik de kleur van de motor goed ken, maar iemand anders zal het niet opvallen. Ik was in elk geval tevreden. Snelle levering, mooie kwaliteit en netjes gedrukt zonder witte randjes. Echt HEMA!

Yamaha Fazer poster aan de muur

De poster vervolgens voorzichtig in de lijst gedaan en inmiddels prijkt ie aan de muur! Grappig is dat de witte streep op de weg in zekere zin een beetje terug komt in de witte streep op de muur. Geeft haast een beetje een 3D-effect. :-) Op de foto’s kun je de poster zien. Ik heb er ook één gemaakt waar meer dingen op staan dan de poster alleen, zodat je hem in verhouding kunt zien.

De prijs viel me ook mee: Inclusief verwerkingskosten € 20. Als je bedenkt dat je tegenwoordig rond de € 10 kwijt bent voor een standaard poster op veel dunner papier, vind ik de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Ik zou het zeker weer doen!