Ik heb mijn Spotify Premium account nog maar kort en ik heb al naar 2000 nummers geluisterd. Waar ik ooit elke dag iTunes op shuffle had staan, is nu Spotify momenteel mijn enige mediaspeler. Ik vind het fantastisch. Lijsten maken, andermans lijsten beluisteren, muziek ontdekken en gouwe ouwe herontdekken. Een beter cadeau had KPN niet kunnen geven!

Als ik ergens heel erg enthousiast over ben, wil ik dat ook graag met anderen delen en dat is in dit geval met jou. Ik heb inmiddels 5 publieke afspeellijsten aangemaakt en ik vind het leuk om die met je te delen, zodat je een beetje een idee krijgt van wat voor muziek ik houd.

Waar het soms lijkt of ik alleen van ‘herrie’ zoals Metallica houd, is dat zeker niet het geval. Wel houd ik van echte muziek. Muziek met een boodschap. Geen elektronische troep voor mij. Mijn roots liggen dan ook in het jaren 60/70 ‘genre’ en ik geloof nog steeds dat het grootste gedeelte van de hedendaagse muziek daaruit voortkomt.

Rock on!

Waar ik soms voor stevige mannen val, val ik zéker voor stevige muziek. Deze lijst bevat de échte rocksongs. Geen metal of indie, maar onder meer Black Stone Cherry, Pearl Jam, Aerosmith en meer. De lijst wordt regelmatig aangevuld. Omdat ik nog niet zo lang geleden begonnen ben met het zelf maken van lijsten zijn de meeste lijsten nog niet heel erg lang. – Play!

Metalicious

Het is geen nieuws dat ik van metal houd, met name Metallica en Within Temptation vind ik super. Dat is ook wat je in deze lijst vindt, met daarnaast een beetje Evanescence en een paar losse nummers van andere bands. Dit is tot nu toe nog de kleinste lijst. – Play!

Nederpop

Ondanks dat ik meestal roep dat ik Nederlandse muziek ‘tien keer niets’ vind, is deze lijst toch stiekem wel één van de langste die ik tot nu heb gemaakt. Met redelijk wat Bløf, Guus Meeuwis en verder onder meer Marco Borsato, De Dijk, Van Dik Hout en meer. – Play!

Old but good

Nu ik al een paar dagen een afspeellijst met alle nummers uit de Top 2000 aan het afwerken ben, wordt deze lijst aardig aangevuld. Ik ben gék op ‘oude’ muziek, met name uit de jaren 60 en 70. En dat is wel waar je in de Top 2000 veel van terugvindt. Met onder meer The Rolling Stones, Eagles, Turtles, Fleetwood Mac en zelfs iets van Elvis. – Play!

Singer-Songwriter

De vijfde en voorlopig laatste afspeellijst in mijn homemade collectie. Deze lijst bevat, zoals de titel al doet vermoeden, echt lieve liedjes, maar ook weer niet met een al te hoog Mariah Carey gehalte. Het gaat meer richting het singer-songwriter gebeuren. Muzikaal, melodisch en met hoge kippenvelfactor. Met onder meer Sara Bareilles, Adele, Anouk en Jon Allen. – Play!

Tot zover mijn lijsten. Je hebt Spotify nodig om de lijsten te beluisteren. Je kunt de software gratis downloaden. Overigens is er een gratis en betaalde versie. Bij de gratis versie hoor/zie je reclame en wordt de speelduur per maand in de loop van de tijd korter. De betaalde versie kost € 10 per maand en krijg je gratis bij een KPN Alles-in-één-Standaard of Premium pakket.