Een tijdje geleden schreef ik een artikel waarin ik een aantal favoriete sieraden liet zien. Het leek me ook wel een leuk idee om dat ook met kleding te doen. In dit geval wel iets meer in het algemeen, omdat ik niet van al m’n kleding foto’s heb en het echt te veel werk vind om mooie foto’s van alles te maken. 🙂

Leatherlook broeken

Ik vind leer en imitatieleer erg stoer. Leren jasjes en tassen. armbanden en iPhone hoesjes, niet te vergeten, mijn rode leren bank en broeken! Ik ben pas een jaar of vier geleden begonnen met het dragen ervan. Daarvoor wilde ik al langer zo’n broek, maar ik kon ze nooit vinden. Inmiddels hangen ze regelmatig in winkels en ik heb er zelf vijf.

Overigens zijn ze geen van allen van echt leer dat vind ik te duur. Het gaat me ook niet zozeer om het materiaal, maar omdat ik het mooi vind. Het past helemaal bij mij en ik kan er eindeloos mee combineren. Qua schoeisel draag ik er wel altijd boots bij en geen hakken. Die draag ik sowieso eigenlijk niet, vind ik onpraktisch.

Zwarte leatherlook broek

Stoere prints

Ik draag het liefst T-shirts. Ben niet zo van de jasjes of bloesjes. Shirts draag ik dus het meest, ik ben er gek op. Vooral met een leuk printje of strepen. Ik heb een jaar of zes geleden een periode gehad dat ik veel shirts met teksten droeg, nu zijn het vooral prints. Deze van H&M is één van m’n favorieten die ik nu zo’n 2 jaar heb. Lekker zacht stofje, precies tussen strak en los in en een perfecte lengte.

Rolling Stones t-shirt van H&M

Ritsjes

Ondanks dat het misschien trashy klinkt, vind ik kledingstukken met ritsjes leuk. Ook niet alles, ik zou nooit een shirt kopen met een suggestieve rits op borsthoogte of zo, maar zoals het rokje op de foto of een shirt met rits op de schouder, vind ik erg leuk.

Ook een leren jasje met opvallende rits vind ik mooi. Een ritssluiting is wat mij betreft niet alleen functioneel. Het lijkt ook of de ritstrend weer helemaal terug is, omdat ik al verschillende items met ritsdetails heb gespot in winkels en online.

Zwart met wit gestreepte rok

Rood

Ik ben gek op rood! Motoren, meubels, bloemen, kleding en accessoires. Momenteel is er genoeg rood te vinden, al ben ik wel kritisch en kieskeurig. Onderstaand singlet met sterrenprint kocht ik vorig jaar bij Vero Moda en is één van mijn favorieten.

Rode top met sterrenprint

Bikerjasjes

Dit is het ideale jasje voor mij. Ik vind biker jacks erg gaaf! Ik heb een zwart bikerjack van imitatieleer, dat is een kort model. Onlangs heb ik een rood bikerjack gekocht van suède. Mijn winterjas is ook in dit model, alleen dan van wol. Op mijn wishlist staat een langer model van echt leer, maar aangezien ik kritisch ben en geen geldboom heb, verloopt de zoektocht moeizaam!

Zwart bikerjack

Taillerokjes

Ik ben dol op rokjes en heb een aardige verzameling, alleen draag ik ze weinig. Dat is puur een kwestie van gemakzucht. 🙂 Vroeger hield ik van rokjes met een klokkend model, de laatste jaren vind ik taillerokjes het leukst. Het rokje op de foto is van Bershka en ga ik misschien bestellen, ik vind ‘m erg leuk! Voorwaarde is wel dat de stof niet te dun is en dat ie niet te kort is.

Zwart met rood en wit rokje van Bershka

Zebraprint

Ik heb haat-liefde verhouding met prints. Dierenprint vind ik soms leuk en met name zebraprint ben ik dol op. In mijn huis is dat ook terug te zien in onder meer zebraprint kussens, een zebraprint hondenmand, zebraprint douchemat en douchegordijn.

Ik had ooit zelfs een zebraprint kaars, die ik helaas heb laten opbranden. Met kleding is het anders: ik vind vaak dat shirts met drukke prints me niet staan. Ik heb dan ook maar weinig shirts met zebraprint, alleen onderstaande en ik draag ‘m zelden.

Zwart-wit shirt met dierenprint

Stoere boots

Hoe mooi ik hoge hakken ook vind, ik kan er niet op lopen. Ik loop bijna altijd op platte schoenen en mijn favoriet zijn dit soort schoenen. De boots op de foto vond ik online en ik ben er echt weg van, maar zoals dat altijd gaat met dingen die ik geweldig vind, zijn ze te duur of niet in mijn maat!

Enkellaarsjes met gespjes en studs

Horizontale strepen

Ik had nooit gedacht dit ooit te zullen zeggen, maar ik heb het laatste jaar echt een liefde ontwikkeld voor kleding met strepen. Het topje op de foto hieronder is van Tom Tailor en heb ik een tijdje geleden bij V&D besteld, van mij mag het zomer worden!

Rood gestreepte Tom Tailor top

Kant

Ik heb ook een voorliefde voor kledingstukken met kant. Ik heb verschillende tops met bijvoorbeeld kanten mouwen of schouderstuk. Ook hiervoor geldt: het moet niet too much worden. Dit shirt met lange mouwen kocht ik bij H&M en is sindsdien één van mijn favorieten. Het is gemakkelijk te combineren met allerlei kledingstukken.

Zwarte top met lange mouwen en kant

Sleehakken

Als ik dan toch op hakken wil lopen, maar toch nog een beetje het gevoel wil hebben dat ik met beide voeten op de grond sta, zijn sleehakken de ideale optie. Desondanks heb ik tot op de dag van vandaag maar één paar. De boots op de foto heb ik gekocht bij Scapino, maar ik heb ze later weer verkocht, omdat ik er rugpijn van kreeg.

Zwarte enkellaarsjes met sleehak

Wat is jouw favoriete kledingstuk?