Een tijdje geleden alweer, heb ik een artikel geschreven waarin ik een aantal van mijn favoriete sieraden liet zien. het leek me ook wel een leuk idee om dat ook met kledingstukken te doen. In dit geval wel iets meer in het algemeen, omdat ik niet van al mijn kleding foto’s heb en te lui ben om er echt voor te gaan zitten om mooie foto’s van alles te maken. :-)

Leatherlook broeken

Ik vind leer en imitatieleer erg stoer. Leren jasjes en tassen. armbanden en iPhone hoesjes, niet te vergeten mijn gave rode leren bank en broeken! Ik ben pas een jaar of vier geleden begonnen met het dragen ervan. Daarvoor wilde ik al langer zo’n broek, maar ik kon ze nooit vinden. Inmiddels hangen ze regelmatig in winkels en ik heb er zelf nu vijf.

Overigens zijn ze geen van allen van echt leer, dat vind ik te duur. Het gaat me ook niet zozeer om het materiaal, maar omdat ik het gewoon erg gaaf vind. Het past helemaal bij mij en ik kan er eindeloos mee combineren. Qua schoeisel draag ik er wel altijd boots bij en geen hakken. Die draag ik sowieso eigenlijk niet, vind ik onpraktisch.

Zwarte leatherlook broek

Stoere prints

Ik ben sowieso een echt t-shirt mens. Niet teveel jasjes en ook zeker geen overload aan bloesjes voor mij. Ik draag het liefst t-shirts. Losvallend, aansluitend, lang of normaal. Ik ben er gek op. Vooral met een leuk stoer printje of strepen en het liefst in zwart, rood of grijs.

Ik heb een jaar of zes geleden een periode gehad dat ik veel shirts met teksten droeg, nu zijn het vooral prints, maar niet te girly. Deze van H&M is één van m’n favorieten die ik nu zo’n twee jaar heb. Lekkere zachte stof, precies tussen strak en los in en een perfecte lengte.

Rolling Stones t-shirt van H&M

Ritsjes

Ondanks dat het misschien trashy klinkt, vind ik kledingstukken met ritsjes leuk. Ook niet alles, ik zou nooit een shirt kopen met een suggestieve rits op borsthoogte of zo, maar bijvoorbeeld zoals het rokje op de foto of een shirt met ritsjes op de schouder, vind ik erg leuk.

Ook een leren jasje met opvallende rits vind ik mooi. Een ritssluiting is meer dan functioneel alleen en daar is niks mis mee! Het lijkt ook of de rits-trend weer helemaal in de mode is, omdat ik al verschillende items met rits-details heb gespot.

Zwart met wit gestreepte rok

Rood

Ik ben gek op rood! Motoren, meubels, bloemen en kleding en accessoires. Momenteel is er genoeg rood te vinden, al ben ik wel kritisch en kieskeurig. Op de één of andere manier vind ik dat kleding tegenwoordig vaak in de meest idiote modellen is. Dit felrode singlet met sterrenprint kocht ik vorig jaar bij Vero Moda en is één van mijn favorieten.

Rode top met sterrenprint

Bikerjasjes

Dit is het ideale jasje voor mij. Ik vind bikerjacks erg gaaf! Ik heb zelf een zwart bikerjasje, maar dat is een taille-model en onlangs heb ik een rood suède bikerjasje aangeschaft. Mijn winterjas is ook in dit model, alleen dan van wol. Op mijn wishlist staat een langer model van echt leer, maar aangezien ik kritisch ben en geen geldboom heb, verloopt de zoektocht moeizaam.

Zwart bikerjack

Taillerokjes

Ik ben dol op rokjes en heb een aardige verzameling, alleen draag ik ze weinig. Dat is puur een kwestie van gemakzucht. :-) Vroeger hield ik van rokjes in een klokkend model, de laatste jaren vind ik taille-rokjes het leukst. Het rokje op de foto is van Bershka en ga ik misschien bestellen, ik vind ‘m erg leuk! Voorwaarde is wel dat de stof niet te dun is en dat ie niet te kort is.

Zwart met rood en wit rokje van Bershka

Zebraprint

Ik heb haat-liefde verhouding met prints. Dierenprint vind ik soms leuk en met name zebraprint ben ik dol op. In mijn huis is dat ook terug te zien in onder meer zebraprint kussens op de bank, een zebraprint hondenmand, zebraprint douchemat en douchegordijn.

Ik had ooit zelfs een zebraprint kaars, die ik helaas heb laten opbranden. Met kleding is het anders: ik vind vaak dat shirts met drukke prints me niet staan, Ik heb dan ook maar weinig shirts met zebraprint, deze is één van de weinige en eigenlijk draag ik hem zelden.

Zwart-wit shirt met dierenprint

Stoere boots

Hoe mooi ik hoge hakken ook vind, ik kan er niet op lopen en daarnaast is de stad niet bestemd voor hakken. Ik loop bijna altijd op platte schoenen en mijn favoriet zijn dit soort schoenen. De schoenen op de foto vond ik bij toeval op internet en ik ben er echt weg van, maar zoals dat altijd gaat met dingen die ik geweldig vind, zijn ze te duur of niet in mijn maat.

Enkellaarsjes met gespjes en studs

Horizontale strepen

Ik had nooit gedacht dit ooit te zullen zeggen, maar ik heb het laatste jaar echt een voorliefde ontwikkeld voor kleding met strepen. Wel alleen brede strepen. Smalle streepjes roepen bij mij de gedachte aan tuttig en marine-stijl op. Brede strepen zijn minder druk en die vind ik wel leuk.

Ondanks dat ik altijd heel kritisch ben qua kleding waarin ik mezelf dik vind lijken, vind ik dat toch juist bij shirts of tops met brede strepen meevallen, ik heb pas ook gelezen dat het een fabeltje is dat horizontale strepen je dik maken. Het topje op de foto hieronder is van Tom Tailor en heb ik een tijdje geleden op de webshop van V&D besteld, van mij mag het zomer worden!

Rood gestreepte Tom Tailor top

Kant

Mijn liefde voor kledingstukken waarin kant verwerkt is, bestaat al zolang ik me kan herinneren. Fijn dus dat ‘t weer hip and happening is. Ik heb verschillende shirts en tops waarin het verwerkt is, bijvoorbeeld met mouwen of een schouderstuk van kant. Ook hiervoor geldt weer: het moet niet too much worden. Dit shirt met lange mouwen kocht ik bij H&M en is sindsdien één van mijn favorieten en is gemakkelijk te combineren met allerlei kledingstukken.

Zwarte top met lange mouwen en kant

Sleehakken

Als ik dan toch op hakken wil lopen, maar toch nog een beetje het gevoel wil hebben dat ik met beide voeten op de grond sta, zijn sleehakken de ideale optie. Desondanks heb ik tot op de dag van vandaag maar één paar. De stoere boots op de foto heb ik gekocht bij Scapino, maar ik heb ze via Marktplaats weer verkocht, omdat ik rugpijn kreeg van het lopen erop. Bummer!

Zwarte enkellaarsjes met sleehak

Wat is jouw favoriete kledingstuk?