Weer eens een tag. Ik blijf ze leuk vinden! Dit keer één met vrij persoonlijke vragen, wat ik overigens geen probleem vind. Zolang er niet naar cupmaat of gewicht wordt gevraagd, vind ik het prima. 🙂 Overigens heb ik de meest nutteloze vragen er al tussenuit gelaten, zoals ‘staat je bed tegen meer dan één muur’ en wat ik ‘t laatst heb gedronken. Whisky, nou goed?

Wanneer was de laatste keer dat je gebroken was?

Ondanks dat ik me heel stoer hield, was ik aardig gebroken toen ‘t gedonder met de motorclub voor mij niet zo leuk eindigde. Wat wil je, als je al maanden met bepaalde kwesties zit, soms nachtenlang niet slaapt en in je hoofd keer op keer gesprekken afspeelt, dan ben je aardig aan het eind van je latijn. Als ‘t dan verkeerd afloopt, knapt er iets. Het goede is dat ik er weer bovenop ben gekomen en sneller dan verwacht. What doesn’t kill you, makes you stronger!

Als je nu iemand bij je mocht hebben, wie zou dat zijn?

Zo iemand is er wel, maar ik kan wegens privacyredenen geen naam noemen.

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?

Wat denk je zelf: Tien kinderen? ik zou horendol worden! Ik hoef er niet eens één. Makkelijke keuze dus. Geen kinderen. Wel zo rustig. Ik heb aan drie beesten wel genoeg, daarbij moet ik soms ook vaker politieagentje spelen dan me lief is.

Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Ik heb eigenlijk maar één echte vriend, maar ook voor kennissen sta ik klaar als ze iets vragen of als het nodig is. Ik ben niet iemand die er de behoefte aan heeft om elke dag met vrienden of kennissen te kletsen. Gewoon met mate, daar wordt een vriendschap echt niet slechter van.

Wie is de laatste die jou heeft zien huilen?

Daar weet ik geen antwoord op. Ik háát huilen, ik kan er niet goed mee omgaan als anderen huilen en doe het zelf zelden. Met twee keer per jaar heb je ‘t wel gehad. Als ik huil, zorg ik ervoor dat niemand het ziet of hoort. Huilen in bijzijn van iemand zou ik al helemaal nooit doen en zelfs niet kunnen. De enige die me heeft zien huilen de laatste jaren is Bas.

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Trillen. Zo’n drie weken geleden was ik heel erg nerveus en dan ben ik echt aan het trillen. Niet alleen m’n handen, maar mijn hele lijf. Verder heb ik niet echt bepaalde dingen die ik doe of laat wanneer ik nerveus ben. Dat trillen vind ik wel genoeg. IJsberen doe ik ook wel eens. En ik kan me voor geen meter meer concentreren.

Vind jij mensen over het algemeen leuk?

Als ik ja zeg dan lieg ik, als ik nee zeg klopt het ook niet. Ik beoordeel mensen per persoon, dat is wel zo eerlijk vind ik. Ik heb niet echt een mening over mensen in het algemeen. Het is wel zo dat ik jongeren in groepsverband over het algemeen niet zo leuk vind, maar dat heeft als reden dat ik vaak door groepjes jeugd ben uitgejouwd.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?

Niemand weet alles van mij en daarnaast weet ik van mezelf dat ik ‘n complexe persoonlijkheid heb die voor niemand voor 100% is te doorgronden. Of ik dat vervelend vind? Nee. Ik zou het eerder beangstigend vinden als iemand mij van haver tot gort kent. Ik vind het prettig om dingen voor mezelf te kunnen houden en op die manier de controle te kunnen houden. On the other side, intrigeert het me als ik van een ander niet alles weet.

Heb je op dit moment reden om te lachen?

Misschien klinkt het wat deprimerend, maar ik lach niet echt heel vaak. ik vind dingen gewoon niet snel zó grappig dat ik erom moet lachen. Het is niet dat ik een chagrijn of pessimist ben, ik ben meer serieus. Veel humor vind ik ook te flauw voor woorden.

Heeft iemand jou ooit verteld dat hij of zij je niet kwijt wilde?

Niet dat ik weet. Dat vind ik overigens ook niet erg. Ook dat zou ik beangstigend vinden, ik wil niet dat iemand erop rekent dat ik er zijn of haar hele leven zal zijn in dezelfde hoedanigheid als dat het nu is. Mijn vrijheid staat op een voetstuk en ik hou niet van sentimenteel gedoe.

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?

Zeker weten! Bepaalde momenten zou ik dan minstens eens per week terugspoelen en er dan opnieuw van genieten. Als dat eens zou kunnen zeg! Ik kan zo een paar momenten met datum en tijdstip voor de geest halen, waar ik wel even naar zou willen terugkeren.

Vertel jij je ouders alles?

Nee, net zoals ik niemand ‘alles’ vertel. Waar sommigen me een open boek noemen en serieus denken dat ik dat ben, weten ze hooguit één procent. Met m’n moeder heb ik het meeste contact en de meeste serieuze gesprekken, maar ook zij weet niet alles van wat er in m’n hoofd omgaat. Ik ben altijd op mezelf geweest en weet dat ik in staat ben om kwesties in m’n eentje uit te vogelen, zonder input van buitenaf.

Zou het uitmaken als je vriend zou roken?

Ik heb twee relaties gehad en beide heren rookten als een ketter. Als niet-roker was ik er geen fan van, maar ik heb nooit aangedrongen om te stoppen. Als je een relatie krijgt, dan neem je die persoon zoals hij of zij is, inclusief eventuele tekortkomingen. Ik heb dan ook een enorme hekel aan vrouwen die roepen dat ze hun vent wel even zullen ‘trainen’.

Kan je je herinneren wie je op deze dag, vorig jaar leuk vond?

Ja hoor, en het jaar ervoor en dáárvoor ook. Always the same person!

Denk je meer aan het verleden, het heden of de toekomst

Ik ben niet zo’n planner. Ik neem het leven zoals ‘t komt en vind dat prettig. Ik heb vaak genoeg gezien dat plannen uiteindelijk niet doorgaan. Het verleden denk ik wel eens aan, maar niet vaak. Je kunt wel stellen dat ik in het heden leef.

Eigenlijk heb ik ook een hekel aan m’n agenda, omdat die me in zekere zin dwingt vooruit te kijken. Meer dan vergaderingen, afspraken bij kapper en de tandarts of een uitje, zet ik er ook niet in.

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?

Ik ga niet echt laat naar bed, meestal rond een uur of twaalf, maar voor half tien ‘s morgens, kom ik er niet uit, soms zelfs later. Ik heb al langere tijd een probleem met opstaan en ondanks dat ‘t klinkt als een luxeprobleem, vind ik het echt niet leuk meer.

Ben je makkelijk om mee om te gaan?

Niet voor iedereen. Dat wil niet zeggen dat ik me bij de één anders gedraag dan bij de ander, Maar niet iedereen zal op de juiste manier met me kunnen omgaan. Zoals ik al zei, heb ik een gecompliceerd karakter met wat scherpe randjes. Je moet weten hoe je daarmee om moet gaan. Ik ben dus niet iemand die klakkeloos met iedereen goed overweg kan.

Zelfs met mensen die ik goed ken en waarvan ik houd, kan het soms nog flink botsen, maar gelukkig komt het altijd weer goed. Ik heb de pest aan ruzie en zoek het niet graag op, maar ik heb een sterke mening en ventileer die soms op een pittige manier. Zelf vind ik dat niet erg, het betekent dat ik niet standaard ben en een mening heb.

Heb je iets gedaan waarvan je altijd zei dat je het nooit zou doen?

Dat zou best kunnen, maar dan gaat het meer over dingen als een bepaald kledingstuk kopen wat ik eerst niet leuk vond, omdat m’n mening is bijgesteld. Ik kan geen voorbeeld bedenken. Wat andere dingen betreft, zal dat niet snel gebeuren. Ik ben principieel ingesteld en nee blijft nee. Als ik ergens echt voor sta, zal ik daarin niet snel veranderen.

Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Ik ben geen uitgesproken optimist, maar zeker geen pessimist. Gewoon de gulden middenweg. Ik heb wel een uitgesproken mening over veel dingen, aan de hand van een negatieve mening zouden mensen me een pessimist kunnen noemen, maar aan de andere kant: Who cares of iemand me een pessimist of juist een optimist vindt?

Ben je gekwetst door iemand waarvan je het nooit verwacht had?

Is weleens gebeurd, maar dat hoort bij ‘t leven. Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Heb je spijt van je vorige relatie?

Ondanks dat beide relaties geen rozengeur en maneschijn waren en ik vaak erg vervelende dingen heb meegemaakt, heb ik nergens spijt van. Juist van dingen die verkeerd aflopen, leer je het meest. In de tijd van mijn relaties was ik extreem onzeker en naïef, dat is er nu wel uit, juist doordat ik een harde les leerde. Ik kreeg inzichten die ik anders nooit gehad zou hebben. Mijn slechte relaties hebben er ook voor gezorgd dat ik m’n vrijheid niet zomaar opgeef.

Heb je het idee dat je vaak voor hetzelfde type valt?

Niet meer. Vroeger wel. Toen had ik echt een bepaald type. Slank, jongensachtig, mooie bos haar, babyface, geen stoppels en sowieso geen of weinig lichaamsbeharing. Later veranderde dat. Ik ging voor mannelijker en leerde een eendagsbaardje waarderen.

Ik werd zelfs verliefd op iemand waarvan ik nooit had verwacht dat ik ervoor zou vallen. Momenteel vind ik stoere mannen aantrekkelijk. Géén wasbordjes maar een echte kerel met een goeie uitstraling, sexy lach en mooie ogen. Als dat goed zit, ben je al een heel eind!

Heb je ooit een grapje gemaakt die iemand aan het huilen maakte?

Ik ben niet de beste grappenmaker en maak soms een grapje wat verkeerd valt, maar iemand aan het huilen maken, heb ik nooit gedaan.

Denk je dat je te veel aandacht aan je uiterlijk besteedt?

Ik vrees van wel. Ik heb vorig jaar al eens verteld waardoor dat komt. Aan de andere kant zijn er ook weer dingen die me niet interesseren. Nagels bijvoorbeeld: Ik knip ze en dan heb je ‘t gehad, als ze beschadigd en afgebrokkeld zijn, doordat ik bijvoorbeeld aan het klussen ben geweest, interesseert me dat echt niet. Handen zijn om mee te werken, geen kunstvoorwerpen, Het lijdt dan ook geen twijfel dat ik lange nagels helemaal niks vind.

Ben je snel jaloers?

Eigenlijk niet. Natuurlijk kan ik wel een beetje jaloers zijn op iemand die iets heeft wat ik ook graag zou willen, zeker als het om een gadget gaat, maar dat is meer ‘Oh dat is gaaf, wou dat ik ook zoiets had’. Niet het echte jaloers waar vooral vrouwen nogal eens vals van worden.

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Volgens mij niet. Alhoewel ik wel mijn rode jasje gekocht heb. Verder is het rustig qua shoppen. Heel af en toe koop ik iets wat ik leuk vind, maar waar ik eerst weleens een winkel in liep om te kijken of ze wat leuks hadden, doe ik dat al lang niet meer. Het meeste geld gaat momenteel op aan klusbenodigdheden en spullen voor m’n terras. Dat zijn ook dingen waar ik veel plezier van zal hebben, als het goed is!

Mis je iemand op dit moment? Zo ja, wie?

Ja. Geen commentaar.

De laatste die jou aan het huilen heeft gemaakt?

Daar moet héél wat voor gebeuren hoor! Ik kan me niet herinneren dat ‘t is gebeurd. Zoals ik al schreef vind ik huilen maar niks. Als ik huil is dat eerder uit machteloosheid, soms omdat ik iemand mis. Maar dat iemand mij aan het huilen heeft gemaakt, kan ik me niet herinneren. Ik word eerder boos, dan dat ik in tranen uitbarst.

Ben jij zo iemand die om de haverklap een nieuwe relatie heeft?

Nee. Het is sowieso vrij uniek dat ik in m’n inmiddels 37-jarige bestaan maar twee relaties heb gehad en één min of meer vriendje toen ik een jaar of 15 was. Geen behoefte aan en sowieso is m’n vrijheid me te lief.

Overigens heb ik wel geleerd dat het hebben van een relatie geen vereiste is om van iemand te houden. Ik ben ook geen type wat de kroeg in duikt om een vent te versieren. Dat heb ik nog nooit gedaan en het trekt me gewoon niet.

Heb je een mannelijke vriend waarmee je goed kan praten?

Jazeker. Ik ga alleen maar met mannen om. Qua karakter lig ik daarmee vaker op één lijn dan met de dames. Daarnaast komt er met vrouwen vaak gedonder, dat heb ik al vaak genoeg gezien en meegemaakt.

Is er afgelopen maand iets gebeurd wat je heel blij maakte?

Jazeker! Dat ik eindelijk bezig ben om een mooi terras te maken en ik het stapje voor stapje zie opknappen. Eerst de nieuwe schutting, vervolgens de aanslag van de tegels, nu een leuk bistrotafeltje en stoeltje erbij, wat dingen gelakt en als het goed is komen er van de week planten en ik ga ik een vijvertje maken met een fonteintje.