Ik ben dol op spontane acties. Dat maakt het leven spannend en dat houdt de lol erin. Ik hou ervan om zomaar om de bonnefooi ergens heen te lopen of te rijden, om met de laatste centen in m’n portemonnee met de boot over te varen, gewoon omdat ik daar zin in heb en om dingen te doen die je eigenlijk helemaal niet van plan was.

Vandaag was zo’n dag. Ik was met Bas gaan wandelen Buiten de Waterpoort. We waren na een sprintje op ‘onze’ steiger neergestreken en zaten met bungelende benen (ik, Bas niet) over het water uit te kijken met de zon op onze bolletjes. De veerboot had net aangelegd en ik zat op m’n gemak te kijken hoe de mensen eraf liepen, toen ik het in m’n kop kreeg om mee te gaan.

Gauw geteld of ik genoeg geld bij me had en ‘t op een rennen gezet om de boot te halen, wat gelukkig lukte. De trap opgelopen en op het bovendek gaan zitten. Zodra het maar een beetje mogelijk is qua weer, zit ik boven.

Lekker de wind in je haren, over het water uitkijken en het beste uitzicht hebben. Vlak voordat we bij Woudrichem arriveerden, nog even naar de andere kant gelopen om een panoramafoto te maken, die ik erg gaaf vind geworden.

Op de veerpont

Op de rechteroever zie je de karakteristieke boompjes op de krib tegenover de aanlegplaats in Woudrichem. Aan de linkerzijde een binnenvaartschip. Dit is mijn favoriete plek op de boot, vooral zomers hang ik hier graag tegen de reling.

Het meest geweldige uitzicht gegarandeerd! Eenmaal in Woudrichem, Bas laten kiezen welke kant we op zouden lopen en vervolgens lekker aan de wandel. Een pad gekozen wat doodlopend was, maar wat langs de historische haven voerde, waar oude vissersboten liggen. Mooi om te zien.

Vervolgens verder gewandeld, terwijl het idee om m’n moeder te bellen of ze visite kon gebruiken in me opkwam. Vervolgens op ons gemak de vesting uit, richting Het Rondeel. Verder langs het gemeentehuis gelopen en richting het tankstation, wat in de omgeving bekend staat als ‘Het Bontje’. M’n moeder gebeld en ze was thuis en vond het leuk als we kwamen. Vervolgens is ze ons tegemoet gereden en zijn wij alvast doorgelopen in de richting van Rijswijk.

Bloemen in leuke potjes

Eenmaal in Andel in het zonnetje op de bank gezeten en naar een zaakje geweest die fruit en bloemen verkopen om minstens 2 kilo fruit in te slaan! Als ik bij m’n moeder ben, haal ik daar vaak fruit, omdat het beter én goedkoper is dan wat ik in de stad kan krijgen. Meteen ook wat bloemen bewonderd. Een mevrouw die daar ook was, bood zelfs aan om de zware tas bij m’n moeder voor de deur te zetten, omdat zij op de fiets was en vlakbij woonde.

Later ook gegeten bij m’n moeder: Spinazie, aardappels, tartaartje en havermoutpap toe. Heerlijk! Daarna met de pont naar huis, omdat ‘t oud papier vanavond opgehaald zou worden en ik daarvoor graag op tijd thuis wilde zijn. Dat is gelukt, maar nog steeds geen oud papier-wagen gezien, dus vraag me af of ie nog wel komt. :-)

Ik heb onverwachts een leuke dag gehad. Lekker gewandeld, twee keer overgevaren, veel foto’s gemaakt met m’n iPhone, smakelijk gegeten, heerlijk fruit gekocht en in de zon gezeten. Hieronder wat foto’s. Gele tulpen bij m’n moeder. Bas en het schaap, een enorme hommel tussen de bloemen en een schitterende bloem die de twijfelachtige naam Ranonkel draagt.