Je hebt soms van die dingen dat je denkt; vinden andere mensen dat écht leuk? En waarom dan? Ik heb op modegebied een vrij uitgesproken smaak en ook een eigen stijl. Dat houdt in dat ik bij heel veel winkels nooit zal slagen, maar ook dat ik soms dingen leuk vind die ik bij een ander niet snel zie, zeker niet in een toch redelijk conservatieve stad als waar ik woon.

Daarom leek het me leuk wat fashionitems te behandelen waar ik grote vraagtekens bij heb. Let wel; dit gaat puur over de items zelf en dus niet over mensen die ze dragen. Ik ben geen voorstander van mensen veroordelen en zéker niet omdat ze een bepaald item wel of juist niet dragen. Het is juist zo mooi dat iedereen een eigen smaak en stijl kan ontwikkelen en m.i. is het niet aan een ander om daarover te oordelen, het gaat me puur om de dingen zélf.

schoenen-peeptoe

Peep-toe schoenen

Kijk, er zijn maar héél weinig mensen die hun voeten en met name hun tenen mooi vinden, sowieso verdienen tenen over het algemeen ook niet de schoonheidsprijs qua lichaamsdeel. Armen, benen, gezicht, jukbeenderen, buik, borsten, billen en ja zelfs enkels kunnen heel mooi zijn, maar ténen??? Ik begrijp dus serieus niet waarom big designer en consorten (want daar komt de ellende uiteindelijk vandaan, toch?) uitgerekend schoenen ontwerpen waarin de tenen de aandacht trekken.

Volledig open schoenen en slippers oké, maar dichte schoenen met een open teen? Nee, dank u. Mij zal je er nooit in zien, ik vind het vreselijk. Helaas voor mij zijn dit soort schoenen momenteel weer volop in het modebeeld waardoor je situaties krijgt als: “Hé! Dat zijn gave enkellaarsjes! O en ze zijn ook nog eens niet zo duur!” (in mijn hoofd check ik mijn bankrekening en visualiseer mezelf al bij de kassa). En dan… BAM! Peep-toe! Ughh, terug in het schap dan maar.

vrouw-crop-top

Cropped tops

Ook al zo’n twijfelachtig iets. Gelukkig weet ik dat er meer mensen zijn die dit samen met mij ook niets vinden, dus ben ik hierin niet zo outstanding. Cropped tops hadden moeten blijven waar ze zijn; in de jaren 90. Sowieso kunnen alleen meiden en vrouwen met maat 34 of 36 ze hebben en dan nog vind ik het niet leuk. Natuurlijk kun je ze met een hemdje eronder dragen, maar het is gewoon niet flatteus! Meer heb ik er niet over te zeggen. :-)

Crocs

Pure afschuw is wat ik voel als ik deze monsterlijke mormels zie. Wederom volledig onbegrip als het gaat om wie in godsnaam ooit bedacht heeft dat zoiets leuk is. En dan wordt het nog een trend ook. Wanneer was het ook alweer? 2 jaar geleden dacht ik. Dat kleine kinderen erop rondlopen kan ik ergens nog begrijpen. Blijkbaar zit het lekker en door het plastic kan er weinig mee gebeuren.

Door de gaten erin zou het zweten ook tot een minimum beperkt moeten worden. Maar toch. Is dit de renaissance van de klompen? Straks is het niet meer “Ah. Holland. All people wear wooden shoes, right?”. Nee, dan krijgen we “Oh, you’re from Holland? Is it true everyone wears Crocs?”

crocs

Ballerina’s met wreefbandjes

Dit is een item wat ik jaarlijks weer terug zie keren en sorry dat ik het moet zeggen, maar ik voel hiervoor bijna net zoveel afschuw als voor de bovengenoemde Crocs. Met ballerina’s met wreefbandjes bedoel ik de vaak wat bredere bandjes die iets lager op de wreef geplaatst zijn, ergens halverwege de schoen zeg maar.

Vaak zijn dit soort schoenen ook voorzien van stiksels, lompe zolen of versierd met borduursels of bloemen. Ik vind het echt monsterlijk. Desondanks zie je er heel veel vrouwen op lopen. Vaak tussen de leeftijd van 35 en 45. Alsof er niets leukers te krijgen is! Ik zal zoiets nooit aantrekken.

Harembroek

Gehaat door velen, geliefd door weinigen. Ik heb het nooit mooi gevonden. Druk er een printje op en je hebt een housebroek. Begint ook met een H. Hetzelfde argument als bij de cropped tops. Totaal niet flatteus en een belediging voor je vrouwelijke vormen. Het zal best lekker zitten, maar dat zit mijn nachtkleding ook en daar ga ik toch ook niet mee buiten lopen? Discussie gesloten. :-)

tuinbroek

Tuinbroek

Tja, moet ik daar tekst en uitleg bij geven? Ik moet zeggen dat ik ze de laatste tijd weer regelmatig spot op blogs en zelfs in kledingwinkels en ergens verbaast me dat. Ook niet bepaald mijn broekie an. Enige waar ik tuinbroeken sexy bij vind staan is bij een mooie strakke man met ontbloot bovenlijf erin! Zo’n tuinman wil ik ook wel!

Chino

Een trend die volgens mij iets van een half jaar geleden is ontstaan en waar ik ook geen snars van snap. Zelfs als je maat 34 hebt, krijg je nog een kont als een baggerschip in zo’n ding. Strakke pijpen en een wijdere bovenkant.

Doet me overigens een beetje denken aan de bandplooibroeken van vroeger. Broekspijpen die taps toelopen naar onder en aan de bovenkant wijder zijn. Wederom een absolute no-go voor mij. Ik heb gelukkig geen dikke kont, maar ik ben ook niet van plan er één te krijgen, al dan niet door te veel eten of met een instant effect door zo’n chino-broek.

Jasjes met korte mouwen

Weer een item wat ik gewoon niet begrijp. Volgens mij is de trend inmiddels weer afgelopen, maar ik kan me vergissen. Een jaar of twee geleden zag je heel veel jasjes met korte mouwen. Blazers maar ook ‘gewone’ jassen, leren jacks enzovoorts.

Behalve dat ik het gewoon niet mooi vind, is zoiets ook negen van de tien keer niet flatteus. Hoe dat komt, weet ik niet, maar het is gewoon zo, en ik ben niet de enige die het daarmee eens is. Daarnaast: Waar zijn jassen en jasjes ook alweer voor? Juist, om ons lichaam warm te houden als we buiten zijn.

Waarom in hemelsnaam worden de mouwen van uitgerekend de warmhouders dan ook nog eens even ingekort? Het kan aan mij liggen hoor, maar ik snap het werkelijk niet. Moet kleding hedendaags alleen nog maar fashionable zijn of moet het ook nog een bepaalde functionaliteit hebben? Als dat zo is wordt het straks steeds gekker. Jurken van plastic omdat het nu eenmaal apart staat en shirts van kippengaas omdat dat zo stoer is.

birkenstocks

Birkenstocks

Ook daar verschillen de meningen over, ik heb ze altijd stom gevonden. Ze schijnen goddelijk te lopen, maar zelfs al zou dat echt waar zijn, zou ik dan nóg niet zulke slippers kopen, gewoon omdat ik ze te lelijk voor woorden vind. Ja, ik weet ook dat ze in meerdere kleuren en modellen zijn, maar ik vind ze gewoon lomp.

Overigens heb ik één keer een soort slipper gepast met van die opstaande randen, gewoon om te kijken hoe het zit, maar ik vond het niets. Na één meter zat ik al op die harde rand en dat was niet zo prettig kan ik je vertellen. Ik ben al geen liefhebber van slippers en helemaal niet van deze dingen. Ik vind het dan ook jammer dat ik die onooglijke dingen nu alweer op zie duiken.

Wat voor fashionitems vind jij vreselijk?