Ik heb eigenlijk helemaal niets met Koninginnedag, (ertegen ook niet), maar ik hou niet zo van de drukte in en ben niet dol op rommelmarkten en rondlopen in oranje kleren. Koningsgezind kun je me ook niet noemen. Dus ontvluchtte ik de overvolle en drukke stad en heb ik een lekker eind gefietst! Ik had ook nog een vrijkaartje voor het nieuwe veerdienst traject.

Dit was de laatste dag dat ik ‘m kon gebruiken en gelukkig was ‘t mooi weer. Ik had het kaartje al eerder willen gebruiken, maar omdat het geen fietsweer was, heb ik het uitgesteld. Gelukkig was het vandaag superweer en dus besloot ik niet rechtstreeks naar Werkendam te rijden, maar er een leuke toeristische route van te maken!

Merwede bij Werkendam

Ik fietste over de Merwedebrug en reed over de dijk naar Woudrichem. Vervolgens bij Oudendijk eraf en een stukje Woudrichem meegepakt. Vervolgens onderlangs terug naar Sleeuwijk, daar binnendoor en daarna de dijk weer op naar Werkendam.

Deze dijk heb ik helemaal uit gefietst en onderaan de pont gepakt, die toevallig net aan kwam varen. Dat was mooie timing dus, ondanks dat ik qua tijd niets had gepland, omdat ik geen idee had hoe lang of kort ik over het stuk zou doen. Veel korter dan ik verwacht had dus!

Ik heb in totaal een kleine 25 kilometer gefietst en het hele stuk in iets meer dan één uur en een kwartier afgelegd. Ondanks dat ik me had voorgenomen vooral niet te hard te rijden, omdat ik nog niet op m’n oude niveau ben, heb ik sommige stukken stevig doorgereden met een gemiddelde snelheid tussen de 27 en de 30 km/pu.

Vlag op de veerpont

Er stond ook weinig wind dat scheelde een hoop! In Werkendam op de pont en vervolgens in volle vaart richting Gorinchem gevaren, waar we zo’n 20 minuten over gedaan hebben. Ik heb op het achterdek gestaan omdat ik weinig zin had om met dit mooie weer binnen te zitten. Zo kon ik ook een oogje in het zeil houden op m’n fiets. Onderweg niet veel foto’s gemaakt, het was maar goed dat ik niet besloten had mijn camera mee te nemen.

De foto hieronder vind ik best gaaf, ook al is ie niet helemaal recht. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder onder de Gorkumse brug door ben gevaren, dus best leuk! Hij ziet er toch heel anders en imposanter uit wanneer je er onderdoor gaat, in plaats van eroverheen. Zo zie je ook pas dat het eigenlijk best een lange brug is. Eenmaal thuis omgekleed en opgefrist en lekker met de beesten buiten gezeten, die mochten ook best even genieten van deze mooie dag!

Merwedebrug in zwart-wit

Wat heb jij op Koninginnedag gedaan?