Weer eens tijd voor een tag! Ik weet niet meer waar ik deze tegenkwam, want ik heb ‘m al een tijdje in een mapje met blog-inspiratie staan. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik deze tag ook pas kon doen, zodra ik m’n kledingkast had opgeruimd, en daar had ik tot vandaag niet echt veel zin in. Het is namelijk nogal veel werk, omdat ik een enorme kledingkast heb.

Hoe ziet jouw kledingkast eruit en hoe berg je je kleding op?

Op bovenstaande collage kun je een indruk krijgen van hoe ‘t eruit ziet. Zoals je ziet, is elke centimeter goed benut. 🙂 Naast deze kast heb ik ook nog twee kleinere kasten, waar tassen, ondergoed, panty’s, fietskleding, thermo-kleding, motorpak-wintervoering, sokken en dergelijke in liggen. Het meeste is lig-gedeelte en ik heb een relatief klein hanggedeelte.

Wat is je laatst gekochte kledingstuk?

Het topje op de foto hierboven, die ik onlangs spotte bij Vero Moda. In de Weekly Snaps van gister staat een foto waarop ik ‘m draag. Ik ben er in blij mee. Ondanks m’n voorliefde voor dingen met zebraprint, heb ik relatief weinig tops met zo’n printje, omdat ik het snel te druk vind.

Top met zebraprint en ritsje

Welk kledingstuk heeft emotionele waarde voor je?

Er is een topje wat ik aanhad op een dag die voor mij heel bijzonder was. Ik heb het sindsdien nooit meer gedragen, maar ik zal het niet snel wegdoen. Sowieso vind ik ‘t ook best leuk staan. Verder was ik erg gehecht aan m’n zwarte spijkerbroek die helaas versleten is. Inmiddels heb ik een vervanger, maar die is niet zo fijn als de vorige.

Rode top met panterprint

Wat heb je al even, maar nooit gedragen?

Een item wat ik maar zelden draag maar wat ik niet weg wil doen is een zwarte broek met banen van lak-materiaal op de zijkant. Ik heb ‘m een jaar of drie geleden besteld bij H&M en maar een paar keer gedragen. Af en toe als ik in een opruim-bui ben, besluit ik ‘m weg te doen, maar uiteindelijk blijft ie dan toch weer liggen.

Welk kledingstuk kocht je omdat elk tijdschrift er mee vol stond?

Ik lees weinig tijdschriften en ondanks dat ik meer van mode dan van make-up houd, volg ik geen fashion-blogs. Ik ga ook niet klakkeloos mee in de mode. Als er dingen in de mode zijn die in m’n straatje zijn, zoals nu bijvoorbeeld de kleur rood, ga ik daar in mee, maar ik zal niet snel iets kopen omdat het nu eenmaal een trend is.

Welk kledingstuk is eigenlijk te klein, maar wil je toch niet weggooien?

Ik ben de laatste paar jaar afgevallen en zit al een hele poos op hetzelfde gewicht, dus er zijn geen dingen die te klein zijn geworden.

Wel heb ik ooit een spijkerbroek bewaard, die ik iets te klein had gekocht. Uiteindelijk heb ik ‘m naar de kringloop gedaan, omdat het niet eens zo’n bijzondere broek was. Als er iets te klein of juist te groot is, bewaar ik niet, maar zet ik het op Marktplaats, tenzij het echt iets is wat ik zó gaaf vind, dat ik het niet weg wil doen.

Wat is het meest oncharmante kledingstuk wat je bezit?

Ik denk één van m’n oude spijkerbroeken. Zo’n uitgewoond model, wat eigenlijk veel te groot is en waar geen enkel model meer in zit.

Welk kledingstuk is je grootste miskoop geweest?

Mijn nog niet zo lang geleden aangeschafte suède sleehak enkellaarsjes. Ik was er zo verliefd op, ze waren zo perfect, maar ik krijg er pijn van in m’n rug als ik er zelfs maar een kwartiertje op loop en eigenlijk lopen ze ook niet echt heel lekker.

Zwarte enkellaarsjes met sleehak

Wat is het duurste kledingstuk wat er in je kast te vinden is?

Ik koop nooit dure kleding en heb ook niks met merkkleding. De enige merkkleding die ik bezit, is uit een tweedehands kledingwinkel of uit sale van een warenhuis zoals V&D. Ik ben zelfs nog in m’n kast gaan kijken, maar er is niks wat er qua prijs uitspringt.

Met welk kledingstuk heb je het meest geprofiteerd van de sale?

Dat soort dingen onthoud ik dus niet. Er is geen specifiek item waarvan ik me kan herinneren dat ik enorm mazzel heb gehad. Wel heb ik de afgelopen jaren in de sale een aantal items van Jane Norman gekocht, waarmee ik geluk had. Ik vind dat een leuk merk, maar echt goedkoop is het niet. In de sale is het dan leuk shoppen!

Wat is je all time favorite kledingstuk?

Ik denk dat dat één van m’n leren broeken is. Ik heb ‘m al zeker twee jaar en hij is inmiddels wat aan slijtage onderhevig, maar op zich is dat niet lelijk. Het is geen echt leer, maar wel een fijne broek die ik al vaak heb gedragen. Een ander item wat ik vaak draag, is m’n rode Yamaha capuchonvest, waar ik veel geld voor heb neergeteld, maar ik heb er al veel plezier van gehad!

Rood Yamaha vest