Ik ben lekker actief de laatste dagen! Vandaag had ik het plan opgevat om samen met Bas naar Sleeuwijk te varen, om daar vervolgens uitgebreid in de griend te wandelen. Ik ben er één keer eerder geweest, maar dat is al erg lang geleden en daar herinner ik me dan ook absoluut niets meer van. Tijd om daar verandering in te brengen dus!

Als ik weer volop aan het fietsen ben, kom ik er elke dag langs over de dijk, maar ik ben er nog niet eerder aan toe gekomen om er eens op m’n gemak rond te gaan lopen. Sowieso trekt het me niet zo om m’n fiets daar onbeheerd te laten staan, je weet ‘t maar nooit tenslotte. Dus ben ik vanmorgen om 11 uur met Bas overgevaren met pont, om samen lekker te gaan struinen.

We zaten overigens op de nieuwe veerboot, die ik al wel van buiten en binnen gezien had, maar waar ik nog niet op gevaren had. Dat was echt geweldig. We zaten achterop buiten met de wind in onze haren en de spetters die om onze oren vlogen. Jammer dat het zo’n klein stukje was!

Ik heb nog een vrijkaartje voor deze pont, dus als het binnenkort lekker weer is, fiets ik naar Werkendam en vaar ik daarvandaan naar Gorinchem, dat is een langer stuk! Eenmaal in de griend, een terrein van Staatsbosbeheer, lekker aan de wandel gegaan. Er lopen daar talloze paadjes waarmee je een grotere of een kleinere route kunt kiezen, wel zo makkelijk!

Wij hebben uiteraard de lange route genomen, die ons ook langs de waterkant en een strandje voerde. Het paadje was grotendeels prima begaanbaar, maar op sommige stukken was het echt struinen.

Over een smal paadje van platgeslagen rivierkeien balanceren, of door je knieën zakken om onder een boom door te sluipen. We vonden het geweldig en gaan daar zeker vaker naartoe! Wat me opviel, is dat het er zo schoon was, ik ken genoeg natuurgebieden waar het een stuk minder schoon bij ligt!

Hieronder een aantal foto’s die ik tijdens mijn struintocht met Bas met de iPhone genomen heb. Achteraf had ik spijt dat ik geen gewone camera had meegenomen, omdat die nog altijd wat beter presteert, maar dat kan altijd nog een keer. Misschien dat het er nog mooier is als het straks wat verder in het voorjaar is.

Struinen in de griend

De bovenste foto, het panorama, vind ik zelf het mooist. Deze is genomen op het uiterste randje, waar het pad de scheiding vormt tussen bebossing, bomen, hoge grassen en riet en het water van de Merwede. Op de derde foto op de eerste rij zie je de boom waar je onderdoor moest.

Op de foto met de rivierkeien op de voorgrond zie je de toren van Gorinchem aan de overkant. Foto 6 (meest rechtse op de 2e rij) vind ik zelf ook erg gaaf. Door de foto’s kun je een aardige indruk van het gebied en de smalle paadjes krijgen. Het is een best groot gebied en we hebben in totaal bijna 5 kwartier gewandeld. Dat was overigens wel inclusief teruglopen over de dijk.

Ik vind het echt geweldig daar en heb enorm genoten van onze wandeling, ik ben van plan zeker vaker daarheen te gaan, wat dat betreft, is het jammer dat we zoiets niet in Gorkum hebben. :-) Maar op deze manier is het echt een soort uitstapje en dat maakt het ook leuk.

Ik zie al helemaal voor me dat we, zodra het een graadje of 25 is, met wat eten en een fles water op pad gaan, over varen met de boot, picknicken op het strandje en vervolgens elk onmogelijk paadje inslaan wat er maar te vinden is, op zoek naar het avontuur. Lijkt me heerlijk!