Afgelopen week was een enerverende, drukke en zeer gevarieerde week. Ik ben van zondag tot en met woensdag aan het klussen geweest voor m’n nieuwe terras, woensdagmiddag naar m’n moeder, donderdag kwam m’n vader planten brengen, ging ik naar de kapper en naar de bioscoop voor Titanic 3D en vrijdag onder meer boodschappen doen voor een paasontbijt.

maandag 2 april

Zoals ik hierboven schreef, ben ik flink aan het klussen geweest. Boren, dingen ophangen, verven, spullen aanschaffen, schoonmaken en meer. Dit leuke bistrosetje scoorde ik met 20% korting bij GAMMA. Het bankje heb ik al jaren, maar past er perfect bij. Het grijze bankkussen heb ik ook bij GAMMA gekocht (ook met korting) en de rode matraskussens had ik vorig jaar al.

En dan mijn verfwerk. Eigenlijk hoefde ik niet veel te verven en ook geen grote stukken, maar wel priegelwerk en het moest netjes en strak gebeuren. Het tafeltje heb ik al eens gelakt met dezelfde kleur, maar niet echt netjes en ook niet tussen de latjes in. Dat heb ik nu met een dun penseeltje gedaan en het hele tafeltje in totaal drie laklagen gegeven, zo kan ie er even tegen!

Het vogelhuisje heb ik jaren geleden zelf gemaakt, maar ik wilde hem aan de muur in plaats van op de voet waar hij altijd op gestaan heeft. Ook gelijk het dak opnieuw in de lak gezet, zodat die er weer een jaartje of wat tegen kan. Het schattige spiegeltje van sloophout is nieuw.

dinsdag 3 april

Een bijkomend voordeel van de inmiddels twee weken oude boomschorsmatten aan de zijkant van m’n terras is dat mijn katten nu ook lekker buiten kunnen zijn, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze ontsnappen.

Nadat ik een restant kippengaas onderaan de poort bevestigd heb, kunnen ze echt geen kant meer op. Klimmen en springen doen ze niet. Na een paar dagen verkennen, gaan ze nu lekker liggen. Molly had al gauw het nieuwe stoeltje in beslag genomen.

Tussen het klussen door de stad in voor boodschappen, waar ik dit rekje t-shirts met QR-codes zag. Grappig bedacht! Vorig jaar hingen er bij dezelfde zaak Angry Birds t-shirts, ze gaan dus goed met hun tijd mee kun je wel zeggen. 🙂 Straks nog Draw Something shirts zeker!

woensdag 4 april

Woensdagmiddag ben ik naar m’n moeder gegaan om een router te installeren, nadat ik thuis niet verder kon met klussen, omdat de lak moest drogen. Ik had eerst vrijdag zullen gaan, maar achteraf gezien was het beter dat te verzetten omdat ik toch al een druk programma had. De router installeren was zo gedaan. Deze foto van Bas heeft daar weinig mee te maken, het ziet er gewoon wel grappig uit. 🙂

Vervolgens het vogelhuisje op z’n nieuwe plek. Nadat de lak van het dakje gedroogd was, heb ik het huisje met plankendragers die ik eerst in de Hammerite heb gezet, aan de schutting bevestigd. Inmiddels zijn er al diverse vogels bij geweest.

donderdag 5 april

Deze grappige foto heb ik gemaakt met de app PowerCam, waarmee je allerlei leuke effecten kunt maken. Je kent misschien de foto’s wel waarbij iemand een gedeelte van de foto op een stukje papier uitgetekend heeft en dat zo houdt dat het gelijk valt met de rest van de foto. Dit is ook zoiets, maar dan zonder zelf te tekenen.

Verder een foto van Molly en donderdag begin van de middag kwam m’n vader om wat planten te brengen, waaronder ook deze twee buxusboompjes. Verder bracht hij een schitterende witte Camelia, een perzikboompje met roze bloemetjes en een klimplant mee.

vrijdag 6 april

Alweer een foto van Molly die ik heel leuk vind. Ze lag lekker in het zonnetje in de vensterbank. De combinatie van de nieuwsgierige blik, de uitgestrekte poten en het vintage zwart wit filter maken het gewoon tot een leuk plaatje. Verder één van Bas.

zondag 8 april

Vanmorgen paasontbijt gehad met een vriend. Eigenlijk had ik niks gepland met Pasen en nu toch twee dagen onder de pannen. Donderdag en vrijdag al de stad in geweest om lekkere broodjes in huis te halen en vanmorgen lekker gegeten.

Uiteindelijk bleek het natuurlijk te veel te zijn, maar het voordeel van brood is dat je het langer kan bewaren en dus geen weggegooid geld is. Sowieso vond ik het geheel er vrolijk uitzien op deze schaal die ik normaal eigenlijk alleen gebruik om chips in te doen met m’n verjaardag. Hier bleek hij dus ook geschikt voor te zijn.

Deze lantaarn wilde ik eerst neerzetten, maar omdat ik de bijbehorende ophanghaak wel erg mooi vond, leek het me leuk hem toch op te hangen. Dan de laatste foto. Ik heb het al twee dagen verschrikkelijk koud en zat hier op de bank met een deken over me heen.