Week 15 en half april, Waar blijft die lente? Gelukkig toch wat redelijke dagen gehad. Onder meer vrijdag en zaterdag waren prima en ik heb me buiten vermaakt met wandelen en fietsen. Afgelopen week was ik tot en met woensdag moe.

Ik sliep veel en hing op de bank. De drukke weken ervoor eisten hun tol. Donderdag was ik eindelijk weer een beetje de oude. Vrijdag ben ik met Bas gaan wandelen in Woudrichem en ook bij m’n moeder geweest. Alles over die dag, inclusief foto’s kun je lezen in deze blogpost.

maandag 9 april

Deze foto maakte ik op Paasmaandag. Nadat ik eerste paasdag een paasbrunch deed met een vriend, ging ik Tweede Paasdag met m’n moeder bij oma sla met eieren eten. Een jarenlange familietraditie, Overigens had oma er veel werk van gemaakt.

We konden ons aardig tegoed doen! Deze tulpen stonden bij haar op een tafeltje. Ik heb ook een leuke foto van oma met Bas op schoot, maar ik plaats liever geen foto’s van andere mensen op mijn blog, omdat niet iedereen dat waardeert.

Voorjaarsbloemen

dinsdag 10 april

Een stomme foto, ik weet het, maar er zit een verhaal achter. Ik was m’n gasaansteker al een dag kwijt en kwam er toen achter dat ik ‘m buiten had laten liggen, nadat ik voor het maken van een foto van m’n nieuwe lantaarn, de kaars aangestoken had. Laat het nu onophoudelijk geregend hebben en het ding was drijfnat. Gek genoeg kwam er nog steeds vuur uit.

Waar ik tot een jaar terug zelden fruit at, ligt er nu standaard een berg fruit in mijn fruitschaal. Appels, bananen, zo nu en dan mango’s, grapefruits of aardbeien. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Vooral appels eet ik veel de laatste tijd. Gewoon zo uit het handje, of in de variant die je hier ziet. Ik schil één of twee appels, ontdoe ze van klokhuizen en snijd ze in blokjes.

Vervolgens strooi ik er kaneel over en doe ik het anderhalf tot twee minuten in de magnetron. Wat er overblijft, is goddelijk. Appeltaart, maar dan zonder de taart. Zachte appel met een kaneelsmaakje. Suiker is niet nodig, omdat de appels van zichzelf al zoet zijn. Dit eet ik graag ‘s avonds. Enig nadeel is dat het schillen en snijden zoveel werk is.

woensdag 11 april

Nog meer eten! Van het paasontbijt had ik nog een blikje croissantdeeg over en ik besloot die te bakken voor het avondeten. Zoals je misschien weet, eet ik zelden warm omdat ik een hekel aan koken heb en brood net zo lekker vind. De croissantjes waren goed gelukt en hier zie je ze, toen ze net uit de oven kwamen.

Lekker met een klontje boter en jam! De volgende avond at ik de rest, omdat zes croissantjes een beetje veel zijn om in je eentje op te eten. :-) Lekker was het wel, moet ik vaker doen! Alleen niet meer van ALDI, want die vind ik toch minder.

Ik had het al dagen zó koud, dat ik me zo’n drie dagen op de bank heb genesteld met een dikke trui, een nog dikker vest, een deken over me heen en zo’n klein elektrisch dekentje op schoot. Ik denk dat ‘t kwam doordat ik zo moe was.

Er kwam ook niets uit m’n handen. Dat ik nu zo moe ben heeft een andere reden, ik heb vannacht namelijk heel slecht geslapen en daar wordt geen mens beter van. Morgen weer een nieuwe dag!

donderdag 12 april

Deze foto was eigenlijk niet zoals je hem hier ziet, maar de bewerkte versie vind ik mooier. Ik maakte ‘m toen ik bij m’n moeder was, nadat ik met Bas in Woudrichem had gewandeld. Gele tulpen die bij haar in huis stonden.

Op de originele foto waren de kleuren fletser en deze met Instagram bewerkte foto vind ik dus leuker. Ik heb Instagram voor de derde keer geprobeerd, maar inmiddels weer verwijderd. Ik blijf toch bij Hipstamatic.

Deze heb je ook al voorbij zien komen in de vorige blogpost, maar ik vond ‘m zo stoer dat ik ‘m nog eens wilde plaatsen. Weliswaar is de hier gepubliceerde versie anders, omdat ik er een HDR filter overheen heb gehaald waardoor bepaalde details wat sterker zijn. Helaas wordt de foto er wel wat korreliger van.

zaterdag 14 april

Gister liep anders dan gepland, maar dat was niet erg. Ik moest naar ALDI, omdat ze fietsitems hadden waar ik naar wilde kijken. Daarna zou ik naar ‘t Gorcums Museum gaan, omdat het museumweekend was met gratis entree. Ik had ook om vier uur afgesproken in Sleeuwijk om een biertje te pakken. Ik ken hem van de motorclub waar ik ruim drie jaar lid van ben geweest.

Dat met ALDI liep nogal uit. De handschoentjes op de foto waren wat te klein en ik ben speciaal naar de ALDI aan de andere kant van de stad gefietst, om te kijken of ze daar de goede hadden. Gelukkig wel, maar uiteindelijk was het te laat om naar het museum te gaan.

Nieuwe fietshandschoentjes

zondag 15 april

Vandaag had ik een baaldag. Er was gister iets vervelends, waardoor ik een slechte nacht had, met alle gevolgen van dien. Ondanks dat ik vandaag gepland had alsnog naar ‘t museum te gaan en daarna met een kennis naar een jazzevenement, ben ik m’n huis niet uit geweest.

Ik zag ertegenop om weg te gaan, daarnaast vond ik mezelf niet aantoonbaar met vermoeide, rode en branderige ogen en grauwe huid. Binnengebleven dus en m’n dag gesleten op de bank met twee beesten op schoot. Later heb ik een poging gedaan film te kijken en daarbij een bak aardbeien gegeten die ik gister gekocht had en die ik alweer vergeten was.

Hier zie je Bas en Molly gemoedelijk naast elkaar op schoot liggen. Het was wat lastig om deze foto te maken, omdat ik niet kon zien waarop ik richtte, omdat ze dus bij mij lagen en ik ze niet van de voorkant kon zien. Desondanks is ie best leuk, Als je ze zo ziet, zou je haast niet geloven dat Molly een jaar geleden niet zo dol op Bas was!

Hoe was jouw week?