Vooral de afgelopen weken kijk ik soms wel twee films per dag. Zeker sinds ik gratis en voor niets het Opnemen pakket van KPN heb en ik dus alles op kan nemen wat ik later wil zien, zonder speciale decoder, neem ik alle films op die me leuk lijken en check ik elke week op mijn TV Gids iPhone app wat er voor leuks te zien valt.

Ook ben ik onlangs begonnen met vastleggen van welke films ik allemaal gezien heb, in de vorm van een ‘Movies I’ve seen‘ board, op het populaire Pinterest. Het gebeurde nogal eens dat ik niet wist of ik een film al gezien had en voor blogs als deze is het ook erg handig omdat ik zo een mooi lijstje kan zien van wat ik gezien heb en welke films ik onlangs daaraan toegevoegd heb. Ik heb namelijk de eigenschap dat ik de titel van films die ik gezien heb vrij snel weer vergeet.

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Een indrukwekkende film die ik heel bijzonder en ergens ook wel creatief bedacht vond. Het gaat over een man die wordt geboren als een ontzettend lelijke baby die eruit ziet als een oude man, wat het ook blijkt te zijn. Benjamin Button groeit dus omgekeerd op.

Waar wij beginnen als baby, groeien als kind en dan als volwassene en bejaarde, gaat het bij hem precies andersom, met alle problemen die daarbij komen kijken en ook de liefde. Hij wordt verliefd op een vrouw, dat levert de nodige problemen op omdat zij ouder wordt en hij jonger. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk.

  1. moviemeter.nl/film/45404

9 Months (1995)

Een standaard filmkomedie, niet dat daar wat mis mee is, want ik kijk ongeveer 80 procent filmkomedies. Hugh Grant is hier overigens nog redelijk aantrekkelijk, al is het niet zo mijn type. De film gaat over een stel wat erg gelukkig is samen, totdat Samuel (Hugh) erachter komt dat z’n vriendin zwanger is en daar niet zo op zit te wachten.

Vervolgens gaat het mis tussen hen en is het wel duidelijk dat haar kinderwens boven de relatie gaat. Toch komt het, hoe voorspelbaar, uiteindelijk weer goed en is hij dol op het kindje als het eenmaal geboren is. Ondanks dat ik niets heb met kinderen en zwangerschappen best een aardige film.

Not Like Everyone Else (2006)

De film gaat over een moderne heksenjacht en volgens mij is hij ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Brandi Blackbear is een buitenbeentje op school, omdat ze er alternatief uitziet.

Door een reeks misverstanden en medescholieren die de pik op haar hebben en haar in een negatief daglicht willen zetten, wordt ze op een gegeven moment beschuldigd van hekserij door het schoolbestuur. De toestand loopt behoorlijk uit de hand op en lijkt voor Brandi en haar ouders uitzichtloos. Een mooi voorbeeld over wat vooroordelen met mensen kunnen doen.

  1. moviemeter.nl/film/38925

Saving Sarah Cain (2007)

Sarah Cain is een typische city girl. Goede baan, strak appartementje, nice outfits. Haar zuster woont aan de andere kant van het land en leeft in een Amish gemeente. Dan overlijdt de zus en krijgt Sarah de voogdij over de 5 kinderen, omdat er geen testament gevonden is van haar zus. Sarah zit daar eigenlijk niet op te wachten en wordt verscheurd door tegenstrijdige gevoelens.

Ze neemt de kinderen vervolgens mee naar de grote stad, waar hen een enorme cultuurshock te wachten staat, met alle nare gevolgen van dien. Intussen groeien de Amish kinderen ook nog eens onbedoeld uit tot kermisattractie, door de columns van Sarah, die eindelijk blij is dat ze iets heeft om over te schrijven.

  1. moviemeter.nl/film/44476

Atonement (2007)

Moeilijke film om naar te kijken. Je moet goed bij de les blijven, anders raak je de draad kwijt. Als de jonge Briony erachter komt dat een man erotische gevoelens voor haar zus koestert, twijfelt ze geen moment om te zeggen dat hij de dader is, als haar zus een paar dagen later verkracht blijkt te zijn.

Iedereen gelooft haar en de man wordt vervolgens gedwongen in Frankrijk in het leger te gaan vechten tijdens de oorlog. Uiteindelijk komt hij te overlijden in het veld, terwijl Briony haar leven lang blijft rondlopen met enorme schuldgevoelens, vooral nadat ze erachter gekomen is dat de man die haar zus verkrachtte heel iemand anders was.

  1. moviemeter.nl/film/39529

Down With Love (2003)

De feministische Barbara Novak heeft een boek geschreven waarin ze uiteen zet dat vrouwen geen liefde nodig hebben en zelfs moeten afwijzen, maar dat ze prima als een man kunnen leven wat betreft werk en de omgang met de andere sekse.

Veel mensen (vooral mannen) vinden het maar niets en de gehaaide womanizer en journalist Catcher Block zal haar wel even een lesje leren. Hij probeert haar te versieren. Maar dat gaat niet volgens plan, want hij wordt verliefd op haar, en zij op hem. Uiteraard gaan daar allerlei problemen en toestanden aan vooraf. Beetje flauw, alhoewel Zellweger wel goed bij de rol van jaren 60 meisje past.

  1. moviemeter.nl/film/8826

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Een film die enorm veel indruk op me gemaakt heeft. De jonge Bruno verhuist tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn ouders naar Berlijn, waar ze vlak naast een concentratiekamp komen te wonen. Zijn vader is commandant van het Duitse leger.

Op een dag ontdekt Bruno het kamp, waarvan hij eerst denkt dat het een boerderij is. Hij sluit vriendschap met een joods jongetje aan de andere kant van het prikkeldraad en heeft in eerste instantie geen idee hoe gevaarlijk dat voor hen beiden is. Stukje bij beetje krijgt hij door wat er aan de hand is. Als hij het jongetje wil gaan helpen zijn vader te zoeken slaat het noodlot toe.

  1. moviemeter.nl/film/51985

Changeling (2008)

Een hartverscheurend en waargebeurd verhaal. Christine Collins is op een dag haar zoontje kwijt. Maanden later wordt hij gevonden, maar dat blijkt een ander jongetje te zijn. De politie gelooft haar niet en beschuldigt haar van van alles en nog wat.

Uiteindelijk wordt ze zelfs in een psychiatrische inrichting gezet. Stukje bij beetje wordt duidelijk dat het hier om een groot misverstand gaat en dat de politie veel tijd heeft verdaan met valse beschuldigingen.

Een afschuwelijke ontdekking waaruit blijkt waar Walter geweest is, doet blijken dat Christine al die tijd gelijk had. Een verhaal over wanhoop, heldhaftige daden en corruptie, maar vooral over hoop houden, zelfs al gelooft niemand er meer in.

  1. moviemeter.nl/film/46714

Little Black Book (2004)

Slaapverwekkende film met in de hoofdrol jaloerse, hysterische en achterdochtige vrouwen. Een vrouw die als productieassistente werkt, wordt door haar werk en met name de tv-show waarvoor ze werkt, in zekere zin aangemoedigd om eens uit te zoeken of haar vent misschien wel vreemdgaat, terwijl er met haar relatie niets mis is.

Vervolgens haalt ze allerlei achterlijke dingen uit om daarachter te komen. Vond het een zeer matige film, zit nogal chaotisch en raar in elkaar en daarnaast ken ik al genoeg ziekelijk jaloerse vrouwen in het echte leven om daar ook nog een film over te willen zien. Ik zeg flushen die hap!

  1. moviemeter.nl/film/19186