Ik heb zitten twijfelen of ik deze post niet alsnog naar morgen zou verschuiven omdat ik heel moe ben, maar besloot uiteindelijk dat mijn vingers de enige lichaamsdelen zijn die niet geteisterd zijn door mijn wandeling van 2 uur en vervolgens ook nog fietsrondje van 20 kilometer, dus toch maar even een artikel tikken!

Zaterdag ben ik alweer motor wezen rijden met m’n moeder (als we in dit tempo doorgaan maak ik alsnog een kans het aantal kilometers van vorig jaar te evenaren, al waren dat er niet veel in vergelijking met de ruim 15.000 van twee jaar geleden). Dit keer was er door een motorzaak uit Hardinxveld genaamd Korteland Motoren een toerrit uitgezet, als onderdeel van hun open dag.

Onderweg met de motor

Ook zouden daar de Motor Babes zijn, waarvan m’n moeder en ik iemand al jaren via Hyves kennen, dus ook leuk om die eens in het echt te zien. Zo gezegd, zo gedaan en vervolgens waren we, na wat oponthoud omdat m’n moeder een platte voorband had, uiteindelijk rond kwart voor elf in Hardinxveld.

De rit startte om elf uur en voerde ons door de Alblasserwaard. Zelfs bij mensen die totaal geen oog meer hebben voor de schoonheid van Nederland, gaan daar de ogen open. Echt een schitterend gebied, geïllustreerd door kilometerslange wolken fluitenkruid en gezellige gele boterbloemen in de bermen.

Motorrit door de polder

Zoals altijd natuurlijk weer de nodige foto’s en filmpjes gemaakt. Een motorrit is voor mij niet compleet zonder camera :-) Grappig genoeg levert dat achteraf altijd vragen op, als het een rit is waar mensen meerijden die mij niet kennen en dat dus ook niet weten. Blijkbaar gebeurt het niet zo heel vaak dat iemand achterop allerlei capriolen uit zit te halen om de beste shots te kunnen maken, zowel vooruit als achteruit. :-)

De rit was ongeveer 120 kilometer en we hebben een tussenstop gemaakt bij de McDonald’s voor een sanitaire stop en ook om het vochtpeil en eventueel het vetgehalte weer wat op te vijzelen :-) Ik kon een frietje in elk geval niet weerstaan :-) Ik denk dat we er, exclusief de pauze, in totaal iets van 2 uur over gedaan hebben, dus precies een mooi ‘rondje’.

Hieronder een kleine selectie van de foto’s die ik zelf het leukst vind, met in het derde rijtje mijn oude en nieuwe liefde naast elkaar. Mensen die mijn blog al langer volgen, zullen weten dat ik jarenlang gek van Ducati ben geweest, sinds een jaar of 2 ben ik uiteindelijk definitief overgestapt naar Yamaha.

Ondanks dat ik zelf geen motor rijd, kijk ik verder dan een mooi uiterlijk alleen en zijn prestaties, degelijkheid en geluid (heul belangrijk!) ook minstens zo belangrijk. Van Yamaha is uiteraard de Fazer mijn favoriet, maar dat hoef ik inmiddels niet meer te herhalen denk ik…

Behalve met de camera heb ik ook nog een aantal foto’s met de iPhone (Instagram) gemaakt, twee ervan zie je hierboven al en er staan er ook nog een paar in de Weekly Snaps blog die ik gister heb geschreven, zie deze link.