Op 16 april schreef ik dat ik de eerste keer in de griend in Sleeuwijk was wezen wandelen met Bas. Dat was zo goed bevallen, dat ik daar wel vaker heen wilde. Overvaren met het pontje en dan lekker aan de wandel. Gisteren was het best mooi weer, dus zijn we weer op pad gegaan. Bas mee, fles water mee, iPhone en de grote camera mee en gaan!

We hebben ons drie uur lang prima vermaakt met rondstruinen, zo nu en dan zelfs een beetje tijgeren door wel erg onherbergzame gebieden en natuurlijk de nodige foto’s maken en ook filmen.

Helaas voor mij was m’n accu halverwege leeg (van de camera), dus kon ik geen foto’s en filmpjes meer maken, maar ik heb uiteindelijk toch bijna 30 foto’s overgehouden en een filmpje van zo’n 6 minuten, dus dat is ook wel genoeg.

120507-paardenbloem

De vorige keer waren we overigens netjes op de uitgesleten paadjes gebleven, dit keer gingen we het anders doen, we hebben elk paadje wat er wel leuk zag genomen en op een gegeven moment hebben we een stuk gelopen waar nog nauwelijks iets van pad te zien was. Ik heb m’n benen vol brandnetelprikkers zitten en ik heb meer dan eens een tak of een beest in m’n gezicht gehad maar dat maakte me niks uit, ik genoot met volle teugen!

Ik ben echt een enorme natuurliefhebber en daarnaast hou ik wel van een beetje struinen. Het kan me niks schelen al kom ik thuis met vieze vegen op m’n kleren en schrammen op m’n armen en benen, ik vind niks lekkerder dan de natuur verkennen en alle plekjes leren kennen die ik nooit gezien heb en dat is vandaag aardig gelukt!

120507-griend-02

Zoals gezegd, ook weer de nodige foto’s gemaakt. Dit keer met camera én iPhone, dus we moesten regelmatig blijven staan, omdat ik al niet zo goed ben in lopen en met m’n mobiel klooien tegelijk en zeker niet op zo’n paadje wat niet even glad is.

Behalve dat, heb ik ook een filmpje in elkaar gezet van alle losse fragmenten (in totaal zestien!) die ik gefilmd had. Mooi bijpassend muziekje eronder en uploaden maar. Op deze manier krijg je nog beter een idee van hoe mooi het daar is, dan van foto’s.