Maandag lijkt wel mijn vaste ‘ik ga een eind wandelen’ dag te worden. Beide keren die ik tot nu toe naar de Griend ben geweest waren ook op maandag. Deze maandag was het weer prijs en had ik zomaar ineens zin om over de dijk naar Vuren te lopen. Naar Dalem was ik weleens gelopen met Bas, Vuren is toch nog een eindje verder.

Toch gedaan en enorm van genoten, ondanks dat 2 uur wandelen (op de minuut af) achteraf toch wel net iets te lang bleek te zijn. Anderhalf uur was beter geweest, maar vooral dat laatste kwartiertje, dat je de molen al op ziet doemen, maar het dan toch nog langer duurt voordat je thuis bent dan dat je dacht, was echt niet fijn. Bas was duidelijk ook moe. Waar hij op de heenweg nog enorm liep te trekken aan de riem, ging hij op het laatst steeds langzamer lopen.

Fort Vuren

Maar we zijn dus wel in Vuren geweest. Of eigenlijk tot het fort en nog een paar meter verder en daarna weer terug. Ook nog even op het terrein van Fort Vuren geweest, maar dat zag er nog net zo armoedig en rommelig uit als de vorige keer, ruim een jaar geleden dat ik er een keer met m’n moeder ben geweest.

Slot Loevestein is dan een stuk leuker, dat ziet er tenminste altijd netjes verzorgd uit. Als je bij zo’n historisch fort aankomt en er schalt keihard Radio 538 uit de antieke raampjes, dan klopt er iets niet! Ook niet als je via oprijplaten de gracht over moet.

Bas op het strand

Na ons bliksembezoek aan het fort (nog even getwijfeld of we daar op het terras wat zouden drinken, maar ik had geen kleingeld bij me en wist niet of je kon pinnen) nog een stukje verder gelopen waar je via een paadje naar het water kunt.

Daar is ook de aanlegplaats voor de veerpont en je kunt ook op een strandje. Daar even Bas los laten lopen omdat ik dacht dat ie wel even wilde drinken, maar hij ging alleen natte voeten halen, wat ik al heel wat vond, want hij is niet zo dol op water normaal gesproken.

Leuk paadje gevonden

Vervolgens weer terug naar Gorkum en bij Dalem nog een schitterend paadje gevonden wat helemaal om het wiel heen loopt. Die wiel ben ik al tig keer langs gekomen, maar zoals dat wel vaker gebeurt, vallen bepaalde dingen je pas op als je er langs loopt in plaats van fietst of zelfs op de motor langs rijdt.

Zo ook de ingang van dit leuke paadje bedekt met een bed van houtsnippers. Echt schitterend daar! Als je dus ooit gaat wandelen op de dijk tussen Gorkum en Vuren moet je zeker daar even heen gaan!

Zoals je hierboven al kunt zien, natuurlijk ook weer diverse foto’s gemaakt. Ik had wel alleen m’n iPhone bij me en verder geen gewone camera. Ik kan echt haast niet wachten totdat het augustus is en ik m’n abonnement kan verlengen, dan neem ik een iPhone 4S en die heeft een 8 mp camera in plaats van de 3 mp die ik nu heb.

Mijn eerste digitale camera had ook 3 mp. Maar goed, ik zal het nu nog even hiermee moeten doen en echt heel beroerd is het gelukkig ook weer niet. Onderstaand nog een aantal foto’s die ik tijdens onze 2 uur lange wandeling heb gemaakt.

Dalems kerkje – Mooi uitzicht over de akkers – Het wiel vanaf het ontdekte paadje.

Dijk naar Vuren

Panorama die ook nog eens bewerkt is met een HDR filter waardoor het haast een schilderij lijkt. Dit is ongeveer halverwege tussen Dalem en Vuren. Aan de linkerkant lopen schaapjes in het gras, aan de rechterkant zie je Slot Loevestein.

Als je niet weet waar je moet kijken is het misschien wat lastig te zien, maar de puntjes van de torenspitsen zien er net iets anders uit dan de afgeronde boomtoppen. Het zit ongeveer 2 centimeter vanaf de rechterzijkant van de foto.

En dan nog twee. Links nog één van het paadje en rechts een HDR-foto vanaf de dijk, weet niet meer precies op welk punt dat dit ongeveer was. Ik vind hier het HDR-effect eigenlijk iets te veel aanwezig, maar desondanks heeft het toch nog wel wat.

Tot zover de foto’s en een verslagje van onze wandeling. 2.5 uur na de wandeling ben ik ook nog op de fiets gesprongen om mijn 20 km rondje te doen. Vandaag is er van wandelen of fietsen niets gekomen, vanwege het weer en omdat ik met m’n moeder bezig ben geweest om mijn terras mooier te maken. Ik heb ook eindelijk de knoop doorgehakt om het bankje wat ik zo mooi maar duur vond toch te bestellen. Hij komt vrijdag. Foto’s volgen binnenkort!