Feit is dat ik een goedgevulde week heb gehad en allerlei dingen heb gezien die leuk waren om foto’s van te maken. Een week bank hangen levert niet zoveel op! Ik ga maar gelijk beginnen met de foto’s want het zijn er veel! Veel lees- en kijkplezier!

maandag 14 mei

Eerder deze week blogde ik al over m’n wandeling naar Vuren, volgens mij heb ik deze foto’s toen ook laten zien, maar andere heb ik niet van deze dag. Als eerste het Dalems kerkje. Foto 2, 3 en 4 zijn onderweg genomen. Ik vind zelf 2 en 3 erg mooi.

dinsdag 15 mei

Dinsdag met m’n moeder bezig geweest met onder andere planten verpotten. Er komen nog wat planten, als het goed is deze week, maar inmiddels weet ik hoe ik het ‘t best kan doen, dus kan ik het zelf. Als alles klaar is volgt een blogpost met foto’s.

Verder zijn we ook naar Ranzijn geweest, omdat ik wat waterplantjes wilde voor m’n vijvertje en wat andere dingetjes. Op de eerste foto zie je twee konijntjes op de dierenafdeling. De bloemen op foto 2 heten Thaise tulp, de Latijnse naam is Kurkuma.

Op de laatste foto een dreigende lucht boven een nat wegdek. Dat was op weg naar Ranzijn. Ik vond het licht zo gaaf. De groenige gloed die de foto heeft, was ook echt aanwezig in de lucht op dat moment. Zelfs een regenachtige omgeving kan nog mooie foto’s opleveren dus.

woensdag 16 mei

Deze dag was ik best moe, omdat ik al vijf drukke dagen achter de rug had. Vandaar dat ik amper de deur uit ben geweest en me vermaakt heb met bank hangen en films kijken. Ook was ik naar Kruidvat voor wat boodschapjes en kocht één van de lipsticks uit de Revoltaire limited edition van Catrice. Ondanks dat ik bang was dat hij te donker zou zijn, vind ik dat ie me best leuk staat. Sinds ik die heb gekocht, zit ik gelijk in een fase waarin ik het liefst elke dag m’n lippen rood stift!

120516-ester-01

donderdag 17 mei

‘s Morgens ben ik met Bas een eind gaan wandelen, dit keer bleven we wel gewoon in Gorinchem en zijn we onder meer naar de punt gelopen. De eerste vijf foto’s zijn onderweg genomen.

Foto 1 is het paadje naar de punt. Foto 2 is het kleine strandje waar we even op gelopen zijn, om te kijken naar de zeilboot die je op foto 3 ziet. Op de vierde foto zie je tussen de bladeren door het Oude Tolhuis en daarvoor de Duveltjesgracht. De foto van Bas en mij maakte ik toen we op een bankje van het uitzicht zaten te genieten.

Niet veel later ben ik gaan fietsen en uiteindelijk werd dat een rondje van 35 kilometer, waarbij ik 7 verschillende plaatsen heb doorkruist en ook bij m’n moeder ben geweest en daar een broodje heb gegeven. De zwart-wit foto is het Rondeel in Woudrichem, waar het druk was. Bleek later dat het kampioenschap visbakken was, tja daar komt een hoop volk op af blijkbaar!

De op een-na-laatste foto heb ik bij m’n moeder thuis genomen, ze heeft wat cactussen in de vensterbank en één ervan was gaan bloeien, ik vind het best een mooie foto. De laatste is een wat oudere foto die ik bewerkt heb met een app die ik net gedownload had. Origineel is het een foto van felgele tulpen tegen een rode achtergrond, nu ziet ‘t er gelijk heel anders uit!

vrijdag 18 mei

Foto 1 en 2 zijn van een wandeling. Deze keer zijn we een stuk door Gorkum Oost gelopen, een rondje van zo’n 3 á 4 kilometer wat favoriet is, omdat we dan door zulke leuke straatjes komen.

Ik had een nieuwe tuinbank besteld omdat de oude kapot was en die kon ik ophalen. Aangezien ik geen auto heb en ook geen mensen in de stad ken met auto, moest ik de bank zelf vervoeren. De doos was meer dan een meter breed. Eigenlijk te groot voor mijn fietskar. Maar het is gelukt!

Op foto vier zie je Micky prinsheerlijk op de nieuwe bank liggen, hij is er net zo blij mee als ik. Op de volgende foto een totaalplaatje van mijn zithoek met het bistrosetje erbij. Het setje is net als de nieuwe bank ook van Acacia hardhout, dus past het qua kleur ook heel mooi bij elkaar.

De laatste twee foto’s zijn van mijn vijvertje. Het is nu echt een vijvertje geworden en niet meer een zwarte plastic bak met water en een fonteintje. Er liggen schelpjes op de boden, er zitten wat waterplantjes in en zelfs een schattig kunststof eendje wat je naast het fonteintje ziet. Nu nog wat mooie steentjes verzamelen op het strand en dan is ie helemaal perfect!

zaterdag 19 mei

Op de eerste foto zie je een hond die buiten zit bij de dierenwinkel, helemaal in oranje stijl. Ik zie Bas al gaan met zo’n petje op. Een oranje shirtje heeft hij wel, jaren niet gedragen. :-) De tweede is één van de smalste steegjes in Gorkum, vol met fietsen.

Het was zulk lekker weer dat ik m’n korte broek van stal gehaald had en even met de pootjes omhoog in de zon gezeten op m’n nieuwe bank. M’n benen begonnen rood te worden, maar omdat ik weg moest, hebben ze niet de kans gekregen te verbranden.

Even later naar Sleeuwijk, waar ik met een kennis had afgesproken een biertje te drinken. We zaten lekker buiten van de zon te genieten. Op de terugweg bij het circus gekeken, daar lagen grote tijgers in een klein kooitje lui te wezen. De laatste foto is genomen op de dijk bij Oudendijk.

zondag 20 mei

Ik heb op Marktplaats een wafeltang gekocht. Er zitten drie verschillende opzetplaten bij en ik vind die voor golven het mooist. Hier was het door het fietsen al uitgezakt, maar zo’n nonchalant kapsel met lichte slag vind ik ook mooi. Ik heb van nature slag in m’n haar, maar dat vind ik niet mooi. Soms is het jammer dat je haar zo leuk zit net als je moet gaan slapen!

Selfie