Lekkere week gehad! Veel gedaan en gezien. Veel gewandeld en gefietst, buiten gezeten op m’n vernieuwde terras. Enig minpunt van al die activiteiten is dat ik m’n blog verwaarloos. Aan de andere kant ben ik niet de enige die veel buiten is met het mooie weer, dus lezen mensen ook minder blogs dan wanneer het kouder is. Afgelopen week ook weer veel foto’s gemaakt.

20 mei

Ondanks dat bij mij de week op maandag begint, had ik wat foto’s van zondag die ik wilde laten zien. Op de eerste zie je een bord gruttenbrij. Dat is iets van vroeger, een toetje. Je maakt het met karnemelk en boekweit grutten, het is simpel en lekker. Je eet het met stroop en een klontje boter. Het is wel behoorlijk machtig, dus als je stevig getafeld hebt, is het geen strak plan om dit nog te nemen.

Op de tweede en derde foto zie je de katten. Als eerste Micky die prinsheerlijk op het tuinbankje ligt, hij geniet van misschien nog wel het meest van buiten zijn. Enig nadeel is dat ie er ook van geniet mijn buxus kaal te vreten, daar ben ik minder gelukkig mee! Op de derde foto zie je Molly die water aan het drinken is uit de vijver.

21 mei

Maandag zijn Bas en ik aan het wandelen gegaan en na een spontane inval, zaten we in de trein naar Leerdam. Op het Merwede-Linge traject kan ik gratis reizen, dus kan ik eens spontaan met de trein gaan. Bas is gek op de trein en als ie in de buurt van het station is, wil ie er altijd naartoe.

We zijn in Leerdam aan het rondstruinen geweest en hebben er ook een broodje gegeten zoals je op de vierde foto kunt zien. Ook kocht ik bij de Wereldwinkel een gevlochten armbandje en bij de groenteboer een pond aardbeien.

Op de tweede foto zie je Bas uit het raampje in de trein kijken en op de derde de glazen kubussen op het plein, die je gelijk ziet als je het station uit loopt en de straat oversteekt. De eerste foto is gemaakt toen we nog in Gorkum liepen.

Op de vijfde foto zie je het station van Leerdam in zwart-wit. We gingen naar huis en waren best moe. Op de laatste foto zie je Molly. De rest van de middag hebben we buiten gezeten en Molly lag van het zonnetje te genieten op een dik kussen.

23 mei

Woensdag weer op pad. Dit keer had ik het plan opgevat om naar Woudrichem te lopen. We voeren naar Sleeuwijk en zijn daar vandaan naar Woudrichem gelopen. Daar ook wat rondgekeken en bij de Wereldwinkel geweest. Later zijn we met het pontje weer naar huis gevaren. Ik had eerst gedacht om weer terug te lopen naar Sleeuwijk, maar het was behoorlijk warm en dan word je sneller moe.

De eerste vier foto’s zijn allemaal tijdens de wandeling genomen. Op de eerste zie je een stukje energieverspilling mede mogelijk gemaakt door gemeente Werkendam (straatlantaarn aan op klaarlichte dag). Op foto twee een heimachine.

Bas en ik hebben uitgerust op een bankje in de schaduw op het Rondeel, maar we vertrokken snel, omdat we horendol werden van de herrie die dat ding maakte. Je zou ernaast wonen! Op foto drie het uitzicht wanneer je het vestingstadje nadert en op foto vier een close-up van de toren. Een beetje scheef, maar het heeft wel wat.

Bij thuiskomst lag er post, waaronder dit setje schoonmaakdoekjes voor m’n iPhone scherm. Doekjes kun je het niet noemen, want de dingetjes zijn slechts een paar centimeter groot, maar het werkt goed. Het handige is dat je ze achterop je telefoon kunt plakken, zodat je ze altijd mee kunt nemen. Ik had het ergens gezien en een setje besteld. Ze zijn er in verschillende kleuren, ook met teksten en kosten niet veel.

24 mei

Donderdag was een heerlijke dag. ‘s Morgens weer gewandeld. Dit keer niet zo’n eind, omdat het nog steeds heet was. De eerste foto is gemaakt tijdens deze wandeling en vind ik bijzonder. Je moet goed kijken om te zien waar het groen ophoudt en het water begint, door de spiegeling van het wateroppervlak. De twee eendjes maken het plaatje compleet.

Eind van de middag weer naar Woudrichem, met Bas naar de Pannenkoekenbakker. M’n moeder en een vriendin van haar zouden er ook zijn, dus zouden we met z’n vieren eten. Nadat ik de hele dag in m’n shorts met sandalen en een oud shirtje had rondgelopen, vond ik het leuk om werk te maken van mijn outfit, haar en make-up. Vooral mijn haar vond ik leuk en zomers geworden. Het resultaat zie je op foto twee.

De derde foto is van de molen in Woudrichem, genomen vanaf de Schapendam. Dat was op weg naar de Pannenkoekenbakker. Het restaurant is gevestigd op een boot, wat het tot een erg leuke en originele locatie maakt. De foto van de mast maakte ik op de terugweg vanaf de pont. Het was nog steeds een prachtige en warme avond.

Toen de ergste warmte weg was, ben ik gaan fietsen. Ik heb m’n 20 km rondje gedaan en enorm genoten. Ik vind het zo leuk dat een omgeving waar je vaak komt, er opeens anders uit kan zien door weersomstandigheden.

De lucht was helder en de zon stond laag, wat schitterend licht opleverde. Dat in combinatie met de steeds verder zakkende oranje zon, leverde mooie plaatjes op, zoals je kunt zien op foto vier en vijf.

De laatste foto, een collage, maakte ik ‘s avonds. Ik heb nog tot een uur of elf buiten gezeten en voor het eerst m’n mooie lantaarn in gebruik genomen. Verder een paar kaarsjes aangestoken, drankje erbij, paar nootjes erbij. Op zo’n moment is het jammer dat ik geen leuk gezelschap naast me heb zitten op zo’n mooie avond. :-)

25 mei

Weer aan de wandel, dit keer in eigen stad. De foto links is van de molen en de tweede is van één van de paadjes over de stadswallen, volgens mij de Soldatenwal. Het licht viel zo mooi tussen de takken door dat ik er wel een foto van moest maken.

De laatste foto maakte ik bij V&D. Ik had een paar dagen eerder iets gezien wat ik wilde passen en kwam dit rekje met neongele broeken tegen, vreselijk! Wel opvallend, dus ik had al op Twitter gezet dat als ik nu zo’n broek zou kopen, ik morgen geen reflecterend hesje nodig zou hebben.

26 mei

Zaterdag ben ik in Wijk en Aalburg geweest, als verkeersregelaar voor de Omloop van Aalburg. Vandaar dus de opmerking over dat hesje, want daar heb ik de hele dag in rondgelopen. De dag is prima verlopen, waarschijnlijk volgt morgen een blogpost. Op de eerste foto het hesje, verder nog wielrenners en een helikopter.

Deze vloog de hele dag rond en pas later kwamen we erachter dat je mee kon voor € 50. Helaas landde het ding in het weitje op hooguit 100 meter bij oma vandaan, dus zaten we de hele middag met die herrie. Maar wel leuk om te zien, af en toe kwam hij heel laag over.

27 mei

Wederom een mooie dag, maar helaas voelde ik me niet fijn. Ik was nog moe en daarnaast heb ik bijna de hele dag te kampen gehad met vervelende buikpijn door de periode van de maand. ‘s Morgens een bescheiden wandeling gemaakt en deze foto gemaakt vanaf de Soldatenwal. Blijft een mooi uitzicht zo.

Moi op foto twee. Ik vind het soms leuk om iets aparts met m’n haar te doen. Ik had voor het eerst mijn nieuwe rok aan en vond het leuk mijn haar aan te passen op de hippie-achtige stijl. Ik heb vlechtjes gemaakt en tijdens de wandeling boterbloemen geplukt om het geheel op te fleuren. Op de derde foto zie je m’n outfit. ‘s Middags weer naar Woudrichem, waar m’n moeder me met de auto oppikte. Ik zou samen met oma bij haar eten en zo gezegd, zo gedaan.

De laatste is genomen in Sleeuwijk. Ondanks dat ik niet meer van plan was nog te gaan fietsen door de vermoeidheid en buikpijn, ben ik om acht uur toch m’n rondje nog gaan doen. De ergste vermoeidheid en buikpijn was na anderhalf uur bank hangen weg. Het ging prima, dus geen spijt gehad. Deze foto, waarvan je de zonnegloed bijna kunt voelen, maakte ik op de terugweg.