Onlangs ontdekte ik Subway Surfers, die ik tegenkwam omdat ie in de top 25 meest gedownloade apps in de App Store stond. Nieuwsgierig als ik was, wilde ik dat weleens uitproberen en de graphics spraken me ook erg aan. Vanaf de eerste seconde was ik meteen verloren, ik kan echt niet stoppen met spelen als ik eenmaal bezig ben. :-)

Bij Subway Surfers ben je graffiti aan het spuiten op treinen en vervolgens word je gesnapt door een politieagent. Dan begint de fun. De agent achtervolgt je met zijn hond, terwijl jij moet maken dat je wegkomt. Over allerlei obstakels, tussen rijdende treinen door, onder viaducten en over bruggen. In de tussentijd moet je ook nog eens proberen zoveel mogelijk munten op te halen en alle andere gadgets die je regelmatig onderweg tegenkomt.

Aangezien het spel erg snel gaat, moet je wel beschikken over de nodige rappe reflexen, anders gaat dit ‘m niet worden. Vingervlug is wel een term die aardig van pas komt bij het spelen van dit spelletje. Als je vervolgens ergens over struikelt doordat je een hindernis even over het hoofd gezien hebt of ergens tegenaan botst ben je af, word je gesnapt door oom agent of sla je, heel smakelijk, te pletter tegen een trein. Gelukkig kun je elke keer weer opnieuw beginnen…

Met de munten die je tijdens de spelletjes verzamelt kun je ook weer dingen kopen die je vluchtpogingen vergemakkelijken en je kunt ook uiteindelijk meerdere figuurtjes kiezen om mee te spelen. Het spel zit erg goed en mooi in elkaar en is erg leuk om te spelen.

Voordelen
  • Leuk en verslavend spel
  • Gelikte graphics
  • Het ‘speelveld’ is elke keer anders, zodat je nooit 100 keer hetzelfde traject af hoeft te leggen
  • Gratis
Nadelen
  • Op mijn iPhone 3GS stottert ie soms, misschien dat mijn mobiel net niet snel genoeg is
  • EXTREEM verslavend :-)
  • Als je het langer dan een half uur speelt krijg je er vermoeide ogen van
  • Is er niet voor Android
Link