Deze tag ben ik inmiddels al op een aantal blogs tegengekomen en ik vind hem erg leuk! Hij gaat over reizen en ondanks dat ik nooit meer op vakantie ga, vind ik het toch wel leuk om deze tag te doen. Vroeger, toen ik nog bij m’n ouders woonde, heb ik namelijk wel heel veel gereisd en enorm veel van de wereld mogen zien.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Oef, heb je even? Ik denk niet eens meer dat ik ze allemaal weet, maar ik doe m’n best. België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Turkije, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Egypte, Malediven, India, Brazilië, Roemenië, Engeland, Amerika (Florida), Griekenland en de Canarische Eilanden (al valt dat volgens mij onder Spanje). Misschien ben ik er een paar vergeten overigens.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?

Vroeger had ik het altijd over Australië, maar eigenlijk zou ik niet meer weten waarom ik daar nu zo graag heen wil. Ik ben geen strandliefhebber dus daarom hoef ik het al niet te doen. Het land wat me de laatste jaren steeds meer gaat trekken is Ierland. Het ruwe landschap, kliffen, het taaltje, de mensen. het lijkt me echt geweldig om daar eens een keer heen te gaan, en dan bij voorkeur met de motor rondtoeren of zo.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn meest ideale vakantie is een motorvakantie. die paar keer dat ik met de motor een weekendje weg ben geweest toen ik nog bij de motorclub zat, maakten deel uit van de beste dagen van mijn leven. Ik heb weinig geduld en het is dus niets voor mij om veertien dagen met m’n gat op het strand te zitten.

Cultureel vind ik op zich leuk, maar na een paar dagen kerken en andere historische gebouwen bezoeken weet ik het ook wel. Shoppen is altijd leuk, maar ik ben op vakantie altijd bang te veel uit te geven, dus shop ik liever in winkels die ik ken.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er opnieuw heen zou willen?

Ik ben in 2005 met een busreis naar Londen geweest en verliefd geworden op die stad. Het is dat Engeland zo duur is, maar Londen wil ik zeker vaker zien! Ook Barcelona staat nog op mijn verlanglijstje, maar daar ben ik nog niet eerder geweest, dus is het niet echt een antwoord op deze vraag.

De Malediven vond ik heel bijzonder, in de tijd dat ik er ben geweest, was het redelijk primitief allemaal en was het massatoerisme nog niet toegeslagen. Een paradijsje op aarde, al weet ik er niet heel veel meer van, omdat ik nog vrij jong was.

Laat je leukste vakantiefoto zien

Foto’s waar ik zelf op sta, heb ik alleen van vakanties toen ik nog kind was. Sinds ik in ‘97 uit huis ging, ben ik niet veel meer op vakantie geweest en maakte ik zelf foto’s, waardoor ik er zelf nooit op stond. Na lang dubben (en geen zin om alle 6 dikke fotoboeken uit te pluizen) heb ik gekozen voor een foto van de tweede keer dat ik mee ging met een motorreisje naar Duitsland.

Ik schreef al dat ik daar zo van genoot en vooral deze foto geeft me nog altijd dat gevoel wat ik toen had. Mooi weer, geweldig landschap, een hele sliert motoren voor en achter je. Yeah baby! Deze foto sta ik dus niet zelf op, maar ik heb ‘m wel zelf gemaakt en bij foto’s die je zelf gemaakt hebt, heb je juist meestal meer gevoel dan één die een ander van jou gemaakt heeft.

Motorrijden in Duitsland

Ben je wel eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd?

Aangezien ik geen werk heb, kan ik deze vraag zonder twijfel met nee beantwoorden. :-) Ik ben wel ooit met school een weekje naar het Zwarte Woud in Duitsland geweest voor een soort skivakantie.

Dat was ongeveer de ergste week van mijn leven aangezien ik het echt rampzalig vond en elke minuut afgeteld heb voordat ik weer naar huis kon. Jaren later ben ik met een motorweekendje ook in het Zwarte Woud geweest en dat beviel beter!

Met wie ga je meestal op reis?

Met niemand. Sowieso kon je aan het begin van dit artikel al lezen dat ik eigenlijk nooit meer op vakantie ga. Mijn laatste vakantie was in 2007, toen ben ik met m’n vader naar Brazilië geweest. Naar Londen ging ik in m’n eentje en er staat nog wel een tripje van een paar dagen naar Maastricht op de planning met mijn beste vriend, maar eerst zien, dan geloven.

Met wie zou je wel eens op vakantie willen gaan?

Ha! Nou die vraag is niet zo heel lastig te beantwoorden hoor! Met mijn crush, en dan graag zo lang en zo ver mogelijk. :-)

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Zelfde antwoord als de vraag hierboven. Geen twijfel mogelijk. ;-)

Ben je in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Nu moet ik goed nadenken. Ik ben vroeger met school een week naar Texel geweest, maar dat reken ik niet echt als vakantie. Ik zou het eigenlijk niet weten, volgens mij niet. We gingen altijd naar het buitenland en meestal ook vliegvakanties.

Ik ben zelf overigens allesbehalve een kampeertype. Zet mij in een tent en ik ren binnen een dag gillend naar huis. Lekke luchtbedden, primitief gedoe op zo’n gasbrandertje, beesten in de tent, tien minuten lopen om naar de plee te kunnen en ‘s nachts niet kunnen slapen vanwege de herrie van de buren. Nee, dank je!

Ga je liever naar een attractiepark of dierentuin?

Dat hangt ervan af. Ik ben iemand die dingen meestal wel gezien heeft na één keer. Als ik één keer naar de Efteling ben geweest hoef ik de eerstkomende 10 jaar niet meer. Dat heb ik ook bij dierentuinen. Het is allemaal een beetje van hetzelfde en aangezien ik niet zo’n held ben die in achtbanen en zo durft, valt er vaak al een hoop af bij een attractiepark.

Zou je liever een ski- of zonvakantie willen?

Dan toch maar een zonvakantie. Sneeuw vind ik alleen leuk als het kerst is en dan hooguit voor één week, ik ga daar dus niet vrijwillig in lopen ploeteren met een slet latten en de kans lopen dat ik een poot breek.

Dat weekje langlaufen in het Zwarte Woud destijds was al horror genoeg. Een beetje in de zon rondhangen vind ik dan een stuk beter, op voorwaarde dat ik dus wat kan ondernemen en niet laveloos de hele dag op het strand hoef te hangen.

Wat is je leukste vakantie herinnering?

De meeste reizen die ik heb meegemaakt waren toen ik nog kind was, veel dingen weet ik dus eigenlijk niet echt meer of nog maar vaag. Ondanks dat ik hele mooie en bijzondere plaatsen en landen heb gezien, moet ik toch eerlijk bekennen dat de motortripjes naar Duitsland me wel heel veel plezier hebben gebracht.

Overdag lekker toeren door prachtige landschappen en ‘s avonds met een biertje in de hand, lekker eten en ouwehoeren met z’n allen. Jammer dat die weekendjes er voor mij niet meer in zitten.

Wat is je minst leuke vakantieherinnering?

Die keer in Oostenrijk dat ik een zonnesteek opliep en dagenlang met hoge koorts op bed in het hotel moest blijven. Dat was geen pretje. Tijdens een andere vakantie, ook in Oostenrijk geloof ik, viel ik van een schommel met m’n hoofd op een steen, ook dat was niet echt heel fijn.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Geen enkele! Zoals ik eerder al schreef staat er een tripje naar Maastricht op de planning, maar dat valt nog steeds onder Nederland. Verder heb ik geen plannen. Vanwege mijn huisdieren kan ik niet zomaar weg en daarnaast heb ik er ook geen geld voor en koop ik liever dingen waar ik langer plezier van heb dan dat ik m’n geld uitgeef aan een weekje (of twee) op reis.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

In landen als Irak of Afghanistan. Sowieso lijkt het me niet echt een leuk land maar ook vanwege strenge regimes en oorlogvoering en zo trekt het me niet bepaald.