Het is weer tijd voor een tag. Deze ben ik al op meerdere blogs tegengekomen en het leek me leuk om hem ook in te vullen. Ik ben dus niet getagd (vandaar de term tag), maar zoveel maakt dat niet uit volgens mij. 🙂 Deze keer is het onderwerp fashion.

1. Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Mijn stijl is het best te omschrijven als stoer maar vrouwelijk. Je zult me bijvoorbeeld niet snel met pumps zien, ik hou niet van roze en heb niets met strikjes, pastel en bloemenprints. Ik draag het liefst broeken, maar heb ook rokjes en jurkjes die ik soms draag. Het moet vooral niet te meisjesachtig zijn, dat past gewoon niet bij me. De kleuren die mijn kast (en m’n huis) domineren zijn zwart, grijs en rood.

2. Wat zijn jouw garderobe essentials?

Een zwarte skinny, basic shirts in zwart, grijs en rood, een zwart taille-rokje, kistjes, een zwart vest en een eenvoudige brede leren armband. Verder ben ik eigenlijk niet zo van de basics. Tot voor een paar jaar terug, had ik helemaal geen basic shirts, op bijna alles stond een printje.

3. Wat is het duurste kledingstuk dat je in je kast hebt hangen?

Ik hoop bijna nooit dure kleding. Ik vind het juist een sport om voor weinig leuke items te scoren. Als ik ergens € 50 aan uitgeef, vind ik dat al veel. Designerkleding heb ik ook niets mee, ik vind het meestal lelijk en kan niet begrijpen dat mensen zoiets willen omdát het van een designer is en daarvoor grof geld neer willen tellen. Maar dat is mijn mening. Ik heb in mijn kledingkast niet een item wat eruit springt qua prijs.

4. Wat zou je het liefst aan je garderobe toevoegen?

Ik denk meestal niet na over dat soort dingen. Qua koopgedrag ben ik meestal vrij spontaan. Als ik iets zie wat ik graag wil hebben koop ik het en als het te duur is, zet ik het uit mijn hoofd. Ik heb niet vaak dingen die ik heel graag wil of voor spaar. Niet qua mode in elk geval. Misschien zou ik wel meer jurkjes willen, omdat ik heb ontdekt dat ze me toch wel leuk staan.

En ik wil nieuwe kistjes, omdat mijn huidige verrot zijn. Maar ik heb nog niets kunnen vinden wat leuk genoeg is. Een item wat ik wel lange tijd wil is een rode leren broek dat vind ik zó gaaf! Een tijdje geleden heb ik ze zien hangen bij NewYorker, maar die hadden een heel lage taille en dat vind ik niets. Ik heb wel een rode lederlook legging, maar dat is toch anders.

Rode lederlook broek

5. Noem je favoriete ontwerper.

Zoals je hebt kunnen lezen, interesseert designerkleding me niet en dus ook de ontwerpers niet. Balmain heeft overigens wel kleding die in de buurt komt van m’n smaak. Net even anders, stoer maar vrouwelijk. Maar ik zou er nooit iets van kopen, omdat ik het veel te duur vind.

6. Hoeveel geld geef jij uit aan kleding?

Zoals ik al schreef, is € 50 al veel als ik dat uitgeef. Meestal tussen de € 15 en de € 30. Het verschilt wel per item. Voor een shirt zou ik niet snel € 30 neertellen, voor een broek of schoenen heb ik dat wel eerder over. Wat ik per maand aan kleding uitgeef, zou ik niet kunnen zeggen. Tot voor een jaar geleden best veel denk ik, maar ik shop tegenwoordig niet veel meer.

Eerder ging ik elke week de stad wel in. Gewoon om te kijken of er iets leuks was in m’n favoriete winkels, inmiddels doe ik dat niet meer, de zin om te shoppen is minder en ik heb gemerkt hoe prettig het is om aan het eind van de maand geld over te houden. 🙂 Juist daardoor geef ik minder snel geld uit. Ik moet iets heel gaaf vinden, wil ik het kopen en dat is ook het juiste uitgangspunt.

7. Waar shop je het liefste?

In m’n eigen stad en in Dordrecht. Beide niet echt gezellige steden, maar ik heb geen zin om het halve land door te reizen om te shoppen. Daarnaast ga ik meestal toch het liefst naar winkels waarvan ik weet dat ze (betaalbare) kleding verkopen die ik leuk vind, dus heeft het weinig zin om ver van huis te gaan voor een shopsessie. Den Bosch vind ik overigens ook erg leuk!

8. Wat is je favoriete parfum?

Play it Spicy en Play it Rock, beide van Playboy.

9. Op welke manier stijl je je haar het liefst?

Ik heb slag in m’n haar, maar vind het mooier vallen als het steil is. Overigens bewerk ik het maar één keer per week met de stijltang, omdat het natuurlijk niet echt goed voor je haar is. Omdat ik een Chi stijltang heb, blijft mijn haar meestal wel een week lang goed zitten.

10. Wat trek je uit de kast als je niet weet wat je aan moet trekken?

Eén van m’n leren broeken. Daar voel ik me goed in en ze zijn fijn te combineren. Paar stoere boots eronder, leuk shirt (of trui, in de winter) erbij en klaar! Terwijl de meesten op zo’n moment misschien naar een jeans grijpen, heb ik dat dus niet.

Shorts met ombre effect

11. Welke trend mag van jou blijven en welke mag overgaan?

Crocs mogen van mij verdwijnen. ik vind ze echt vreselijk! Ook neon is niet mijn ding, ik vind het niet echt lelijk, maar het is meer iets voor jonge meiden en ik zie mezelf er niet in lopen. Toen ik een jaar of vijftien was, liep ik ook in shirts met neonprint, toen was het nog leuk. 🙂 Een trend die mag blijven is de ombre trend (kleurverloop) en de asymmetrische trend. Dat vind ik gaaf!

12. Welk item in je garderobe heeft de meeste emotionele waarde?

Een item wat voor mij veel emotionele waarde heeft, is de edelstalen ring op de foto hieronder. Ik heb ‘m zelf gekocht, maar er staat iets in gegraveerd wat belangrijk voor me is en ik draag hem vaak. Die ring vertegenwoordigt iets wat een belangrijke plaats in m’n leven heeft.

Roestvrijstalen ring met inscriptie aan de binnenkant