Het is weer tijd voor een overzichtje van mijn favoriete films van de laatste tijd. Ik kijk op het moment weer extreem veel films. In de weken dat ‘t mooi weer was heb ik bijna alles opgenomen wat me leuk leek, maar ik keek soms dagenlang geen tv. Genoeg materiaal dus om nu met het wat mindere weer naar te kijken en soms zie ik wel 3 films op één dag.

Desondanks zitten er dit keer niet veel films bij waar ik écht van onder de indruk was, het is me inmiddels wel duidelijk dat de echte juweeltjes dun gezaaid zijn. Maar ik blijf het proberen 🙂 Dit keer weer een redelijk gevarieerd lijstje met een korte beschrijving en een rating die ik ze geef.

Vegas Vacation (1997)

De familie Griswold gaat op vakantie naar Las Vegas nadat pa Griswold (Clark) een bonus heeft gekregen. Vervolgens loopt het daar allemaal nogal anders dan gepland. Clark raakt verslaafd aan gokken en verspeelt het complete familiekapitaal, terwijl zijn zoon Rusty die officieel nog niet eens de leeftijd heeft bereikt om te mogen gokken, de ene prijs na de andere in de wacht sleept.

Intussen valt zijn vrouw voor de charmes van een zanger. Tijdens het kijken bleek dat ik de film al eens eerder gezien heb. Ondanks dat ik normaal wel te porren ben voor dit soort hilarische komedies, vind ik deze veel te voorspelbaar en doorsnee, halverwege heb ik hem afgezet.

  1. moviemeter.nl/film/6504

Maybe Baby (2000)

Ondanks dat het een redelijk standaard filmkomedie is, vond ik hem toch best leuk. Het gaat over een jong stel dat probeert zwanger te raken, wat dus niet lukt. Het begint met plichtmatige seks maar wordt steeds gekker, tot zweverige methodes en aparte oefeningen aan toe.

In de tussentijd liggen de man en de vrouw steeds vaker met elkaar in de clinch en ontstaan er ruzies om niets. Ook de typische vrouw/man ruzietjes waarbij de vrouw van een mug een olifant maakt en de man er niets meer van snapt, komen er veelvuldig in voor. Intussen schrijft de man stiekem ook nog een filmscript over de hele toestand wat hem niet bepaald in dank wordt afgenomen door zijn vrouw. Leuke comedy, verder niet bijzonder.

  1. moviemeter.nl/film/114

Pearl Harbor (2001)

Ik hou eigenlijk niet van oorlogsfilms en kan er ook niet goed tegen. Toch heb ik deze film gekeken. Ik wist dat ‘t over de oorlog ging, maar aanvankelijk verwachtte ik een verhaal wat zich op de achtergrond van de oorlog afspeelt. Helaas voor mij was er heel wat ‘voorgrond’ te zien.

Desondanks heeft de film diepe indruk gemaakt, ondanks dat ik ‘m op sommige punten lastig te volgen vond. Het verhaal speelt rondom 2 vrienden die als piloot op een gevechtsvliegtuig in het leger werken. Rafe krijgt wat met één van de zusters maar uiteindelijk, als bericht wordt dat Rafe omgekomen is, krijgt ze een relatie met de andere vriend. Beetje verwarrend is het wel. 🙂

  1. moviemeter.nl/film/180

Jersey Girl (2004)

Een stel uit New York heeft het goed voor elkaar en kijken uit naar hun eerste kindje. Dan komt de vrouw te overlijden tijdens de bevalling en komt de man er alleen voor te staan. Samen met zijn vader probeert hij de baby op te voeden, wat er op neerkomt dat hij bijna alles aan zijn vader overlaat omdat hij zelf te druk is met zakendoen en de populaire kerel uithangen.

Als hij ook nog zijn baan verliest, gaat hij bij zijn vader in Jersey wonen en hij leert enigszins te wennen aan het ‘andere leven’. Maar als een vriend in New York voor hem een baan kan regelen wil hij eigenlijk linea recta terug en vergeet hij even dat hij niet alleen op de wereld is. Goede film met een mooie boodschap.

  1. moviemeter.nl/film/8825

Knocked Up (2007)

Deze heb ik vandaag gezien en ik vond ‘m best leuk, alhoewel niet heel bijzonder. De ambitieuze Alison heeft wat te vieren en duikt met haar zus de kroeg in, wat uitmondt in een avontuurtje met de baldadige student Ben. Niet veel later blijkt ze tot haar schrik zwanger te zijn.

Ben en Alison proberen vervolgens of ze een stel kunnen vormen wat niet bepaald zonder slag of stoot zijn doordat ze zo verschillend zijn. Ondanks de verschillen blijkt Ed uiteindelijk de ideale man te zijn en leggen ze het uiteindelijk bij. Vervolgens wordt er ook nog een gezonde baby geboren dus is het geluk compleet. Wel erg voorspelbaar, maar desondanks toch wel leuk.

  1. moviemeter.nl/film/40932

Leap Year (2010)

Een film waar ik echt van heb genoten. Het verhaal, maar ook de omgeving; namelijk Ierland. Wat een schitterend land! Anna heeft er genoeg van dat haar vriend haar nog niet ten huwelijk heeft gevraagd, en als ze erachter komt dat er in Ierland een traditie is waarop de vrouw de man mag vragen op schrikkeldag, bedenkt ze zich geen moment en reist af naar Ierland.

Waar vervolgens alles mis loopt wat mis kan gaan. Daarbij leert ze de Ierse hoteleigenaar Declan kennen. Zodra ze zover is dat ze haar vriend kan ontmoeten, blijkt dat haar huwelijksaanzoek niet eens meer nodig is. Hij vraagt haar namelijk alsnog, maar of ze nog net zo enthousiast is…

  1. moviemeter.nl/film/61448

Heb jij onlangs nog goede films gezien?