Maanden geleden, om precies te zijn in april, adverteerde HEMA met een dagkaart voor de trein voor € 16.50. Ik had al eens eerder zo’n dagkaart gehad (ook twee keer een eersteklas dagkaart gewonnen) en vind het leuk om er een dagje op uit te gaan met Bas en verschillende steden te bezoeken die ik nog niet eerder heb gezien.

Dit keer bleef ik het plannen van de reis maar uitstellen, ik had totaal geen idee waar ik naartoe wilde. Op een gegeven moment de kaart erbij gepakt en wat plaatsen uitgezocht waar ik met de trein kon komen, zin in gedoe met bussen had ik niet.

Uiteindelijk wilde ik naar Den Helder, maar dat is wel bijna 3 uur reizen met de trein. Vervolgens de trip via Leiden en Zaandam gepland, zodat ik niet in één keer dat hele stuk hoefde te reizen en meerdere plaatsen zou bezoeken.

Toch zat het me niet lekker, Leiden trok me eigenlijk helemaal niet, Zaandam leek me leuk, maar waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik er een beeld bij heb van schattige huisjes met trapgevels, die ze er misschien niet eens meer hebben.

ns-trein

Vanmiddag had ik het opeens: Ik wilde naar Texel! Waarom niet met die boot, als ik toch naar Den Helder zou gaan! Vervolgens wat informatie gezocht op de overigens zeer duidelijk gedocumenteerde website van VVV Texel en mijn plan begon vaste vormen aan te nemen! inmiddels is de reis gepland. Ik heb mijn code voor de HEMA-dagkaart geactiveerd (je kreeg bij aankoop alleen een bonnetje met een code erop) en zelfs online al een ticket voor de veerboot kunnen kopen.

We gaan maandag. Bas gaat mee, die gaat ook de dag van z’n leven beleven. Hij is dol op reizen met de trein, op varen en op het strand en natuurlijk lang wandelen. Dat gaat allemaal gebeuren! Enige nadeel is dat het lang reizen is, maar dat heb ik er voor over. Omdat ik nu naar Texel ga heb ik de overige plaatsen van m’n lijstje geschrapt.

Vanaf Den Helder stappen we in de bus (lijn 33, allemaal al opgezocht) naar de veerboot. Vlak bij de aanlegplaats op Texel zijn ook bussen. Ik koop overigens een bus dagkaart voor € 5. Kan ik de hele dag met de bus met dat kaartje, scheelt een hoop geld en een hoop gedoe met die rottige OV Chipkaart waar ik nog steeds niet aan gewend ben.

Wat betreft de titel: Vakantie voor één dag: Ja, ik heb echt een vakantiegevoel hierover, ondanks dat dat misschien een beetje triest is omdat het niet meer is dan een dagje weg. Maar ik ga nooit op vakantie en dan moet je jezelf toch een beetje zien te vermaken. Alleen op vakantie gaan is niet zo leuk, daarnaast vind ik het vaak te veel geld en geef ik m’n centen liever uit aan dingen waar ik langer plezier van heb.

Ik heb er overigens nog wel over gedacht om te overnachten op Texel, maar er zijn maar weinig plekken waar je met een hond terecht kunt, daarnaast is het hoogseizoen en betaal je gemakkelijk € 40 of meer voor één persoon voor één nacht.

Daar begin ik niet aan. Het feit dat ik maar € 7.50 kwijt ben om naar Texel te reizen (oké, plus de € 16.50 van de kaart, maar die heb ik al eerder uitgegeven dus dat telt niet) wil niet zeggen dat ik dan maar gelijk met geld moet smijten.

We eten daar een hapje, k koop denk ik een paar kaartjes om naar m’n moeder en oma te sturen (voor het ultieme vakantiegevoel) en misschien iets leuks ‘Texeligs’ voor mezelf en that’s it. Het feit dat ik een hond bij me heb, zorgt er in elk geval al voor dat ik niet veel geld uit ga geven, omdat winkelen met Bas niet zo praktisch is, ondanks dat hij altijd heel braaf is in winkels hoor.

Ik heb op het eiland ook al wat punten gepland waar ik heen wil en welke bussen we dan moeten hebben. Ik wil naar De Koog, naar Den Burg (de hoofdstad) en naar De Berg, dat is vlak bij Den Burg en daar schijn je heerlijk te kunnen wandelen.

Ook wil ik naar de andere kant van het eiland waar de vuurtoren staat. Verder zien we wel, ook hoe het qua tijd gaat. Ik wil ook niet om 12 uur ‘s nachts pas thuis zijn. Het zal toch best vermoeiend zijn de hele dag reizen en veel lopen en indrukken opdoen.

Maar goed, dat is de planning dus. Nu het allemaal officieel is en ik een datum heb geprikt en een definitief reisplan heb gemaakt, kan ik bijna niet meer wachten om te gaan. Ik kan de zoute zeelucht al bijna ruiken! Ik ben overigens één keer eerder op Texel geweest, toen was ik denk ik een jaar of 17. Het was een werkweek van school.

Ik kan me er weinig meer van herinneren. Wel herkende ik het bungalowpark waar we destijds zaten toen ik op zoek was naar een goedkope plaats om te overnachten. Volgens mij zijn we daar per touringcar naartoe gegaan en ook met diezelfde bus over het eiland gereden.

Uiteraard gaat m’n camera mee (ik denk de grote), ik neem toch een rugzak mee omdat ik met een schoudertas niet lang kan lopen zonder pijn in nek en schouders te krijgen, dus dan maakt dat beetje meer gewicht niet uit. Ook de iPhone gaat uiteraard mee dus de kans is heel groot dat je in de Weekly Snaps van volgende week wel de nodige foto’s vanaf Texel voorbij ziet komen.

Tot zover mijn leuke nieuwtje. Ik heb Bas ook al helemaal lekker zitten maken en denk maar niet dat ie er niets van snapt. Als ik zeg ‘we gaan op reis’ staat ie al in de gang!