Gisteren was het weer eens tijd om mijn haar bij te kleuren en te knippen. De laatste keer dat ik zowel goed geknipt als gekleurd ben, was inmiddels bijna drie maanden geleden en ik begon me te ergeren aan mijn uitgroei. Ondanks dat mensen vaak zeggen dat de uitgroei bij mij helemaal niet zo opvalt en ook niet storend is, vind ik het zelf maar niets. :-)

Vervolgens ruim drie uur bij de kapper gezeten. Omdat m’n haar twee kleuren heeft (een blonde lok en wat gemêleerd van achter) vereist dat de nodige aandacht van de kapper en dat is gelijk de hoofdreden waarom ik weinig trek heb om naar een andere kapsalon te gaan. De uitgroei van de blonde lok moest bijgewerkt en op de rest moesten nieuwe highlights gezet worden.

Met highlights ben ik vorig jaar begonnen. Toen was m’n haar grotendeels zwart, inmiddels gaat het aardig richting blond. Omdat ik niet m’n haar in één keer wilde ontkleuren, heb ik in overleg met de kapper een oplossing bedacht, waarbij het bovenste laagje elke keer een beetje opgelicht wordt. Op die manier hoefde ik ook niet maandenlang met lelijke uitgroei rond te lopen!

Kleuren ging prima, knippen minder. Ik merkte al snel dat ik twee cm van de blonde lok kwijt was, wat ik erg vond, aangezien die juist het langst is en het model van m’n kapsel voor een deel bepaalt. Toen ik thuis kwam, bleek mijn haar ook niet mooi gestijld en nadat ik het zelf vervolgens goed had gedaan, kwam ik erachter dat de stagiair die me geknipt had, aan de achterkant juist te zuinig was geweest met knippen, waardoor de verhoudingen niet meer klopten.

Omdat er gelige plukjes waren achtergebleven na het bijkleuren, m’n haar zelf nog eens gewassen en zilvershampoo in laten trekken. Ik heb de Reflex zilvershampoo van Schwarzkopf en die doet z’n werk goed. Iets té goed als je ‘m te lang in laat trekken! Ik had m’n moeder aan de telefoon en daardoor geen erg in de tijd. Voor ik het wist, was ik geen twintig minuten, maar drie kwartier verder. Oeps! Gauw uitgespoeld en m’n blonde lok was lila. Arghh!

Nu weet ik wat ik daaraan moet doen: Nog eens wassen met normale shampoo. Maar zelfs na twee keer, was de paarse gloed er niet uit. Uiteindelijk heb ik m’n haar negen keer gewassen met drie verschillende shampoos om het eruit te krijgen. Na alle stress doordat m’n haar niet geknipt was zoals ik wilde, kon dit er ook nog wel bij. :-)

Gelukkig is het eruit gegaan. Vanmiddag zat ik weer bij de kapper om het stukje aan de achterkant bij te laten werken. Gezien de hoeveelheid haar die daar nog vanaf kwam, was ze aardig wat vergeten. Inmiddels zit het super. Het is een stuk korter, maar dat is niet erg. Zo gaat het zwart er ook eerder uit.

Twee andere voordelen van de kortere blonde lok is dat ie bijna gelijk is met de nog altijd wat kortere lok aan de rechterkant. Ook merk ik dat m’n haar minder zwaar is en minder in m’n gezicht hangt. Waardoor ik ook minder de neiging heb om het continu achter m’n oor te stoppen. Elk nadeel heeft z’n voordeel, dat blijkt maar weer eens!

Overigens heb ik te horen gekregen dat het waarschijnlijk nog wel een jaar duurt voordat het zwart er volledig uit is. Daar baal ik van. Toen ik vorig jaar begon met het plan om het zwart te laten verdwijnen, dacht ik dat het een jaar zou duren. Inmiddels ben ik bijna een jaar verder en er zit nog steeds veel in. Ook vind ik het jammer dat het oplichten van de kleur langzaam resultaat oplevert.

Daarom heb ik nu iets gekocht, waarvan ik hoop dat het lichter wordt. Juist voor de zomer vind ik dat leuk. De eerstvolgende keer dat ik naar de kapper ga, is oktober. Ik heb nu de Bleach Blonde conditioner van Lee Stafford. De shampoo heb ik ook en die gebruik ik regelmatig. Dat werkt prima en vooral m’n blonde lok krijgt er een mooie matte tint van.

Nadat ik onlangs een review las over deze conditioner, besloot ik die te halen. Ook heb ik een twijfelgeval gekocht: Ik las iets over Kruidvat Easy Color Mousse en die heb ik in de lichtste kleur. Ik heb internet afgespeurd naar reviews en de meeste meningen zijn positief. Jammer dat ik er geen kan vinden waar de lichtblonde is getest. Ik heb ‘m al in huis en hij kostte me niets, omdat ik hem kon betalen met punten van m’n Extra Voordeelkaart. Mooi meegenomen!

Ik vind het wel eng desondanks. Vroeger kleurde ik m’n haar altijd zelf, maar dat doe ik al jaren niet meer. Misschien pakt het niet eens op mijn (donker) gekleurde haar. Aan de andere kant: Het kostte niets en als je zoveel positiefs erover leest en het ook geen ammoniak bevat, kan het vast niet zoveel kwaad!

Links een foto die ik vorig jaar maakte, nadat de highlights er de eerste keer in waren gezet. Veel zwart met een subtiel koperkleurig laagje. Ook de blonde lok is warmer van kleur. Ik hou zelf van mat. Mijn eigen haarkleur is warm, dus ik moet m’n haar regelmatig wassen met zilvershampoo om dat eruit te houden. Het is niet lelijk, meer een kwestie van voorkeur.

De foto rechts heb ik gisteravond gemaakt. Zo is het nu. Het lijkt wel wat lichter dan het is, omdat er een lamp op scheen en het flink glansde. Maar het is een héél verschil! Dat zwarte heb ik altijd leuk gevonden, maar dit is toch ook wel erg mooi!

Omdat ik geen zin had om een plukje af te knippen, zoals stond in de handleiding, heb ik een stukje folie gebruikt om het overige haar af te dekken. Het heeft een half uurtje ingetrokken, is inmiddels uitgewassen, gedroogd en gestyled en volgens mij is het lichter! Wel heel subtiel, maar toch. Ik had ook maar een klein beetje gebruikt.

Nu is m’n haar in elk geval zoals hieronder, al zie je hier op het witblonde na, de rest niet echt. Wat het blonde betreft, vind ik het ‘t mooist met net een paar millimeter uitgroei, dat staat wat natuurlijker. Ondanks dat er aan de lengtes niets gedaan is, oogt de kleur gelijk frisser!

Naar de kapper geweest