Weer eens een tag! Het wordt eerlijk gezegd steeds lastiger om nog leuke tags te vinden, wat zeg ik? Om überhaupt nog tags te vinden, want ik heb er al aardig wat gehad en ik vind ze juist zo leuk! Deze keer een tag over make-up en, zoals de titel al zegt, mijn stijl op make-up gebied. Tot slot ook nog iets over mijn haar (ja alweer…).

Je hebt 5min. om je make-up te doen voor ‘n date. Wat is je minimum?

Voor een date? Laat ik nou nog serieus nooit een echte date hebben gehad, maar dat terzijde. Laten we eerlijk wezen: Ik ga de deur niet uit zonder eyeliner. De rest kan me gestolen worden, als ik geen zwarte eyeliner draag, voel ik me kaal. In 5 minuten zou ik een niet al te donkere oogschaduw aanbrengen.

Vervolgens dus eyeliner, die moet wel perfect zijn, dus daar heb ik al zeker 2 minuten voor nodig. Dan nog mascara, een mooie highlighter (ben ik gék op) en een beetje bronzing powder. Bij voorkeur die hele mooie van Sleek. Tot slot een nude lipstick (rood duurt te lang om perfect te krijgen) en klaar! Tegen de tijd dat dat er allemaal op zit, zijn de vijf minuten wel voorbij…

Favoriet: cat eyeliner, felroze blush of wimpers met veertjes

Als je bovenstaand antwoord gelezen hebt, weet je het antwoord vast al. Uiteraard de cat eyeliner! Ik draag mijn eyeliner sowieso vrijwel altijd met wing. Een felroze blush is helemaal niks voor mij, ik ben niet zo van de roze appelwangetjes. En wimpers met veertjes? Ach, misschien leuk voor het Braziliaanse carnaval, maar niet voor mij!

Twee maanden geen make-up of een week geen huidverzorging

Hoe slecht misschien ook, maar ik kies toch voor de eerste. Ik heb tot een jaar geleden nog nooit iets aan huidverzorging gedaan en sinds ik een dag-, nacht- en oog contour-crème gebruik kan ik niet zeggen dat mijn huid er zó veel van verbeterd is. Hij is gewoon hetzelfde. Ik ben sowieso niet zo van de crèmes, dus blijf ik liever gewoon lekker mijn make-up gebruiken.

Welke beauty-producten zitten altijd in je tas?

Moet ik eerlijk zijn? Geen enkele! Ik heb een zwart leren make-uptasje met een Labello, een oude concealer, een nog ouder zwart oogpotloodje en een lipstick van Gosh, maar die laat ik meestal thuis liggen omdat mijn tas anders snel een stuk zwaarder wordt en daardoor krijg ik weer last van m’n schouders.

Die keer dat ik het meeneem, gebruik ik er niks van. Make-up naderhand bijwerken doe ik eigenlijk sowieso nooit, hooguit een likje lippenstift erbij op een feestje of voor een ander belangrijk moment, maar meestal heb ik niet eens lipstick bij me.

Zijn er beauty-producten die je steeds weer opnieuw koopt?

Hmm, moet ik even over nadenken. Ik denk toch gel eyeliner. Mijn favoriet is de Lasting Drama gel eyeliner van Maybelline. Wel duurder dan die van bijvoorbeeld Catrice of Essence, maar ook een stuk beter.

Verder ben ik niet echt merkvast, al heb ik al wel 3 jaar dezelfde anti-bacteriële concealer van Miss Sporty, maar alleen omdat ik te lui ben om bij een ander merk te zoeken of die ook de perfecte kleur hebben voor mijn huid.

Maybelline Lasting Drama eyeliner

Smokey eyes of rode lippen?

Smokey eyes natuurlijk! Rode lippen vind ik tegenwoordig ook helemaal te gek, maar het vereist skills en tijd om ze perfect te krijgen dus draag ik minder vaak rode lippen dan smokey eyes. Ik heb een tijd gehad dat ik elke dag behoorlijk heftige smokey eyes droeg, dat is inmiddels wat minder, maar het is nog steeds de grote favoriet.

Lipstick of lipgloss?

Lipstick. Ik gebruikte een jaar of 2 geleden uitsluitend lipgloss maar nu nooit meer. Als ik het eens opdoe vind ik het veel te glimmerig en popperig op de één of andere manier. Mijn favoriete lipstick is niet al te shiny en in een mooie nudetint.

Product wat je niets dacht te vinden, maar nu veel gebruikt?

Ik heb altijd een aversie gehad tegen vloeibare eyeliners maar ben uiteindelijk net zo lang gaan oefenen tot ik het kon zonder dat ik non-stop met mijn ogen knipperde. Toch gebruik ik ze nooit meer sinds ik de gel eyeliner ontdekt heb.

Daar kan ik veel nauwkeuriger mee werken en doordat het minder vloeibaar is gaat het ook niet snel creasen of uitlopen. Verder zijn er geloof ik niet echt producten die ik eigenlijk niks vond maar die ik helemaal ontdekt heb. Of het moeten misschien de crème oogschaduws zijn. Ik heb er een aantal van Catrice en vind ze erg gaaf, perfecte pigmentatie en ook handig als basis. Gegarandeerd dat je oogschaduw de hele dag op z‘n plek blijft zitten en niet vervaagt!

Haar-update

Tot slot een haar-update. Geduld is niet m’n sterkste kant en ondanks dat ik gister nog beweerde dat ik met die kleurmousse nog zou wachten tot het nodig was om m’n haar te wassen, heb ik het toch gisteravond gedaan. Ik zat een film te kijken en opeens had ik zoiets van; ik doe het nu!

Stiekem vond ik het doodeng. Was als het, ondanks mijn testje, groen werd, of zelfs donkerder! Gelukkig gebeurde dat allemaal niet! Dezelfde avond m’n haar ook nog gedroogd en gestijld zodat ik het resultaat goed kon zien en het is iets lichter geworden, maar niet heel veel. Maar eigenlijk had ik dat ook niet echt verwacht.

Het ging er mij vooral om dat het net iets meer werd opgelicht en dat is wel gebeurd. Je kunt ook geen wonderen verwachten van iets wat maar een half uur in hoeft te trekken, als anderhalf uur met professionele haarverf op je hoofd ook geen verschil met dag en nacht geeft. Het feit dat de kleurmousse op mijn reeds gekleurde haar toch wel iets heeft gedaan, vind ik niet gek!

Mijn haar

Vervolgens mijn haar na gewassen met de Bleach Blonde shampoo en conditioner van Lee Stafford en vooral dat laatste heeft wonderen verricht. Ook mijn blonde lok is opeens nog een stuk mooier blond. Ik had pas een plaatje gevonden met een kleur blond die ik echt schitterend vond en het leuke is dat mijn eigen blonde lok inmiddels praktisch dezelfde kleur is.

Ik schreef al dat ik astinten het mooist vind en sowieso heb ik een hekel aan geelblond. Mijn huidskleur heeft een beige ondertoon en als het blond ook beige-achtig is, is dat een stuk rustiger. Een ander zal het verschil waarschijnlijk niet eens opmerken, ik wel. :-)

Ondanks dat ik nu tevreden ben, denk ik dat ik het pas perfect vind over een week of 3, 4. Dan heb ik net dat beetje uitgroei waardoor de blonde lok natuurlijker oogt en heb ik ‘t nog een paar keer gewassen met de Bleach Blonde shampoo en conditioner, waarbij de rode tonen uit het donkere gedeelte getrokken zijn. Ook is het dan alweer wat langer, want eerlijk is eerlijk: Elke keer dat ik in de spiegel kijk is het toch wel even wennen dat m’n haar korter is aan de voorkant.

Linksboven een foto van mijn haar na het kleuren met de mousse, niet veel verschil met de foto in deze blog, maar toch iets. Rechts een foto van de voorkant. Je ziet dat er nog steeds wat warmere plukken in zitten, vooral in de punten, maar het is al veel matter dan het was! Overigens niet echt een geweldige foto.