De laatste keer dat ik een Momentopname publiceerde, is van oktober 2011. Kun je het geloven? Ik eigenlijk niet. Ik dacht toch wel zeker te weten dat ik er dit jaar ook al één geschreven had. Blijkbaar niet en dat maakt het hoog tijd voor een nieuwe dus!

Iedereen heeft wel zo van die periodes dat je opeens gek bent op een bepaald nummer, bepaalde band of een bepaalde muziekstijl. Ondanks dat ik al jarenlang trouw ben aan de rock en alternative rock en ik mijn voorliefde voor Metallica en Within Temptation niet zo een-twee-drie zal zien verdwijnen, hou ik er ook van om nieuwe muziek en bands te ontdekken en soms wordt dat letterlijk herontdekken.

Ik zie muziek als een soort ladekast. De meest gebruikte dingen liggen in de laden waar je het gemakkelijkst bij kunt, maar soms heb je ineens zin om te kijken wat er ook alweer in die andere laden ligt en of iemand er soms iets nieuws in heeft gelegd.

Het kan dan opeens gebeuren dat je iets vindt wat je zó geweldig vindt dat je het letterlijk de hele dag bij je wil dragen. In het geval van muziek is dat op mijn iPod, waar zo’n tot favoriet gebombardeerd nummer tijdens mijn fietstochtjes meer dan eens op repeat gaat.

Loreen – Euphoria

Het is niet voor niets dat ik dit nummer als eerste plaats. Al weken ben ik helemaal kwijt van dit liedje, vooral tijdens m’n fietsrondjes luister ik ‘m soms wel vijf keer achter elkaar, je gaat er op de één of andere manier echt harder van. Ondanks dat ik normaal niet zo’n fan ben van dit soort halve trancenummers, vind ik deze echt geweldig. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Felix – Don’t you want me

Ik ben de laatste weken weer helemaal into jaren 90 muziek, en dan met name de welbekende ‘foute’ EuroDance. Zó fout, maar o zo lekker! Vooral dit nummer kan me nog steeds bekoren. In de jaren 90 zelf was ik er al helemaal gek van en was het één van mijn favoriete nummers tijdens het uitgaan, nu vind ik ‘m nog steeds lekker, vooral in deze Hooj mix edit.

Usher – You make me wanna

Om nog maar even in de jaren 90 sfeer te blijven ook dit nummer. Geen EuroDance maar vroege R&B. Dit nummer herontdekte ik bij toeval op Spotify doordat één van de mensen die ik volg, het afgespeeld had en ondanks dat ik ‘m al heel wat jaartjes in mijn muziekcollectie bleek te hebben zitten, staat hij inmiddels weer front row op mijn iPod en luister ik er regelmatig naar. Gewoon een lekker nummer met een goeie beat!

Afrojack – Can’t stop me

Fasten your seatbelts, want we schieten van eind jaren 60 weer naar het heden. Een muziekstijl waar ik normaal niet zo in geïnteresseerd ben, maar een nummer als dit vind ik niets mis mee! De meeste trance vind ik saai en eentonig doordat er weinig afwisseling in zit, bij dit is dat wel wat meer, het loopt gewoon lekker! Ook een erg fijn fietsnummer trouwens!

Michelle Feaatherstone – Coffee and cigarettes

Na al het elektronische geweld van hierboven is het tijd om even tot rust te komen met een prachtig nummer van Michelle Featherstone. Ik heb deze zangeres ontdekt via Spotify en dit nummer hoorde ik een paar weken geleden voor het eerst. Het raakte me meteen en het raakt me nog steeds elke keer als ik het hoor.

En Vogue – Free your mind

Weer een jaren 90 nummer! Dit is wat ik noem echte girlpower! Niets mis met een zoetgevooisd liefdesliedje op z’n tijd maar een pittig nummer als dit is ook erg fijn!

Live – I alone

Geloof het of niet, maar ook dit nummer is uit de jaren 90 en o wat is ie lekker! Live vind ik sowieso best een goede band en dit is één van mijn favoriete nummers van hen. Ook lekker als je in een chagrijnige bui bent en je boosheid even van je af wilt blèren. Wel een hele vage videoclip trouwens, had ‘m nog nooit eerder gezien.

Metallica – Mama said

Ik kon het niet laten: nog een Metallica nummer. De meesten zullen ‘m waarschijnlijk niet kennen, omdat hij niet zo bekend is en ook niet typisch Metallica in de zin van gillende gitaren en keiharde metal. Dit nummer heeft wat country invloeden en een mooie acoustic-like sound. Ik vind het een heerlijk nummer om voluit mee te zingen. Dit nummer komt van één van mijn favoriete Metallica-albums genaamd ‘Load’.