Volgens mij heb ik m’n blog in tijden niet zó laten verslonzen als nu, maar dat heeft een reden: Ik ben, nu het eindelijk echt zomer is, de hele dag buiten te vinden en ‘s avonds ben ik meestal moe van mijn activiteiten van die dag (zelfs met deze warmte fiets en wandel ik nog steeds veel) en het buiten zijn op zich en dan heb ik geen zin meer om nog een stukje te schrijven.

Nu dus wel, dus ik vond dat ik dat eerst moest doen. Zoals je misschien opgevallen is, heb ik afgelopen zondag ook al geen Weekly Snaps geschreven. Ik had die avond 40 km gefietst en was bij thuiskomst en na een frisse douche genomen te hebben toch wel moe, dus kwam ik er niet aan toe. Net als een paar weken geleden, schrijf ik zondag dus weer een dubbele.

Varen langs de molens van Kinderdijk

Maandag ben ik met m’n moeder op een rondvaartboot langs de molens van Kinderdijk gevaren. Er had in de krant een actie gestaan, waarbij je voor € 12.50 per persoon mee kon en daarnaast ook nog koffie met appeltaart en een pannenkoek kreeg. Niet gek!

Zondag gelijk gereserveerd en maandag waren we rond half één in Alblasserdam. De rondvaart startte om 13:00 uur met een fluisterboot en we waren in totaal met zo’n 28 mensen. Nadat we op de ruit hadden zien staan dat er 48 in konden, waren we blij dat ie niet zo vol zat, want de bankjes waren smal en eigenlijk net te krap om met twee mensen naast elkaar te zitten.

Molen en weerspiegeling bij Kinderdijk

Het was zalig weer en we hebben genoten van de twee uur durende rondvaart langs de molens van. Natuurlijk heb ik die molens al veel vaker gezien, onder meer tijdens motorritjes, maar dit is de enige manier waarop je er echt dichtbij kunt komen en dat is toch wel leuk! Op een gegeven moment hebben we bij één van de molens aangelegd om deze eens van dichterbij te bekijken.

Je kon ook binnen en op de steile trapjes. Op een aantal plaatsen waren kleine schermpjes te zien, waarop filmpjes draaiden over hoe het vroeger was. Best leuk om te zien, al had ik natuurlijk al vaker een molen van binnen gezien. Na afloop op het terras aan het water onze pannenkoek genuttigd (koffie met appelgebak hadden we voor aanvang gehad) en daarna terug naar Gorkum.

Natuurlijk ook de camera meegenomen en de nodige plaatjes gekiekt. Het is echt een schitterend gebied daar, niet alleen de molens zijn mooi, maar de hele omgeving op zich ook. Het straalt iets heel rustgevends uit en op een voorbij pruttelend bootje of een paar mensen op de fiets na hoor je er heel weinig.