Zoals vorige week beloofd, dit keer een dubbele Weekly Snaps en warempel zelfs op zondag. Al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik met de gedachte gespeeld heb om hem weer op maandag te zetten, omdat ik eigenlijk moe ben en vroeg naar bed wil. Maar je moet wat over hebben voor je blog, niet?

maandag 25 juni

Kijk die Bas nou toch eens schattig zijn. :-) Hij lag, zoals wel vaker, op schoot en het ziet eruit alsof hij net wakker wordt, die kans is overigens ook wel aanwezig, omdat hij regelmatig in slaap valt op schoot. Op de tweede foto zie je wat huizen in de Molenstraat. Op zich niets bijzonders, maar ik vind de foto wel wat hebben doordat hij in zwart-wit is.

woensdag 27 juni

Een middag bij m’n moeder geweest en allemaal bloemenfoto’s gemaakt. De tweede foto is het blad van een Hosta met regendruppels. Het lijken net ijskristallen! De laatste foto is van origine een vuurrode roos, maar ik vond hem zo ook wel mooi. :-)

Op de eerste foto zie je m’n nieuwe speeltje: Een action cam, die bij Aldi in de folder stond. Helaas was de mijne niet in orde en het heeft nog heel wat voeten in aarde gehad om een andere te krijgen, omdat ze bijna overal uitverkocht waren. Gelukkig is het gelukt. Ik heb hem nog niet veel gebruikt, maar dat gaat helemaal goed komen!

donderdag 28 juni

Deze foto is genomen vanaf de veerpont. Zoals je kon lezen was het lastig om aan zo’n action cam te komen, nadat ik geconstateerd had dat de mijne kapot was. Mijn oma is voor me in Wijk en Aalburg bij Aldi gaan kijken en daar hadden ze er nog één.

Nadat ze bij m’n moeder had gegeten, had ze aangeboden naar Woudrichem te rijden om hem af te geven, dus vandaar dat ik even heen en weer ging met de pont. Toen ik me omdraaide zag ik opeens zo’n gat in de wolken waar zonnestralen uitkomen en dat zag er gaaf uit op het water.

120628-merwede

vrijdag 29 juni

Een foto van mij en van een knaloranje zonsondergang die ik zag tijdens m’n fietsrondje. De foto is gemaakt op de Wolpherensedijk. De foto van mij vind ik wel stoer, zo met m’n zonnebril op, ik zat toen op m’n terras te genieten van het zonnetje en een koel drankje

Mooie lucht

Summer selfie

zondag 1 juli

De dag voor ons vertrek naar Texel. Mijn rugtas ‘s avonds ingepakt en die bleek al snel behoorlijk vol te zitten. Gelukkig heb ik het meeste gebruikt, dus niet achteraf het idee dat ik voor niks met een hoop zooi heb rondgesjouwd. Vervolgens Brad Pitt in de film Troy. Ondanks dat ik nooit heb begrepen wat al die vrouwen toch in hem zagen, vind ik hem in deze film wel erg leuk!

dinsdag 3 juli

Van 2 juli heb ik genoeg foto’s, maar omdat ik er een aantal van al in mijn Texel blog heb laten zien en de rest ook in het mapje met Texel-foto’s staat, vind ik het niet nodig om er hier nog te plaatsen. Deze Hortensia Teller kwam ik de volgende dag tegen tijdens een wandeling met Bas.

Hortensia Teller

woensdag 4 juli

Woensdagmiddag en -avond ben ik bij m’n vader geweest en daar is altijd genoeg te fotograferen op bloemengebied. Op de eerste foto een distel, waar achteraf een hommel op bleek te zitten. Ik heb vaak dat ik achteraf dingen op foto’s zie, die ik tijdens het maken helemaal niet gezien heb.

Verder een Hortensia en een heester met de exotische naam Salix Integra Flamingo. Hij heet Flamingo omdat de puntjes van de blaadjes flamingo-roze zijn. De paarse bloemetjes zijn Solamum Rantonnettii, de laatste foto is de Ierse Wolfshond van m’n vader, hij kijkt wel lief zo.

donderdag 5 juli

Donderdag was het behoorlijk warm en heb ik lekker buiten gezeten samen met m’n beestjes. Bij de slijter twee flesjes Liefmans fruitbier gekocht. Nadat ik het al vaak op de reclame had gezien was ik benieuwd en het is erg lekker. Op de tweede foto komkommer met peper en een beetje zout. Mijn vader heeft een komkommerplant, daar komen ze vanaf.

zaterdag 7 juli

Afgelopen week was ik niet in vorm. Ik heb ook niet gefietst omdat ik veel last van rugpijn had en daarnaast ook heel moe was, het gevolg van bijna 2 weken lang slecht slapen. Tijdens een korte wandeling met Bas dit mooie uitzicht maar weer eens gekiekt, ik heb al talloze foto’s van dit tafereel maar het blijft mooi. De wolken doen het totaalplaatje ook goed vind ik. Dit is trouwens Molen de Hoop. Het terrein voorlangs de molen loop ik ook vaak met Bas.

120707-uiterwaarden

zondag 8 juli

Beide foto’s heb ik gemaakt tijdens mijn eerste fietsrondje sinds ruim een week. De rugpijn is inmiddels hanteerbaar en de ergste vermoeidheid lijkt uit m’n systeem. Helaas wel een nat pak gehaald. Op de eerste foto zie je iets wat ik heel apart vond. Twee weersomstandigheden op één foto. Links een zwarte lucht waar ook regen uitviel. Rechts een blauwe lucht met witte wolkjes.

De tweede is een bewerkte foto van de Merwedebrug. Ik wilde het dreigende van de wolken benadrukken en heb de foto wat dramatischer gemaakt en hem een zwart-wit effect gegeven waarbij alleen de blauwe reling z’n kleur heeft gehouden. Vind het zelf wel een gave foto.

Donkere lucht

Merwedebrug in zwart-wit