Zoals beloofd een dubbele Weekly Snaps. Het wordt er één met 40 foto’s! Toen ik eindelijk klaar was met uitzoeken van de foto’s die er wel en niet in moesten, bedacht ik me dat het misschien toch beter was als ik de WS van vorige week ook gewoon vorige week had gedaan.

maandag 16 juli

Maandag was het zeikweer (net als de rest van de week) en met zulk weer doe ik niets liever dan onder een dekentje op de bank kruipen en de ene na de andere film kijken. In één van die films kwam een Audi R8 voor, dat vind ik zo’n gave auto!

dinsdag 17 juli

De eerste is foto van wat nieuwe aankopen: Het nieuwe geurtje van Playboy, eindelijk een goede under-eye concealer en een nieuwe dagcrème die ook nog eens in de reclame was. Verder een nogal maffe foto van Molly en als laatste een foto van Bas, gewoon omdat ie zo lief kijkt.

donderdag 19 juli

Ik ben met m’n moeder de stad in geweest. Ze had nieuwe kleding nodig en kwam daarvoor naar Gorkum om te shoppen. Zelf kocht ik een wit shirt en deze geweldige Glam’Eyes oogschaduw van Rimmel, die ik sindsdien elke dag gedragen heb.

Nieuwe oogschaduw

vrijdag 20 juli

Vrijdag had ik zin om een andere route te nemen en een eind te fietsen. Ik reed uiteindelijk door naar m’n moeder, waar ik ook gegeten heb. Ik maakte de foto’s van de Alstroemeria en Hortensia en ook van de klok. De andere twee zijn onderweg. De eerste foto is op de dijk in Andel, de tweede is op het fietsdijkje ter hoogte van Rijswijk. Vooral die vind ik erg gaaf.

zondag 22 juli

Zondag ging ik weer op pad met de fiets en reed ik weer naar Andel. Ik ben ook begonnen meer foto’s tijdens het rijden te maken. Vooral de collage vind ik gaaf. De foto’s zijn genomen in Andel, Rijswijk en Woudrichem. Later maakte ik meer van dit soort collages van mijn fietsrondjes.

maandag 23 juli

Maandag deed ik met m’n moeder een rondvaart langs Kinderdijk. Ondanks dat ik tijdens het varen eigenlijk uitsluitend met de Canon gefotografeerd heb, vond ik deze iPhone foto toch wel iets hebben. Eenmaal thuis had ik nog energie over en ben ik mijn fiets eens gaan wassen, dat was hard nodig, want hij zat van onder tot boven onder de modder!

‘s Avonds moest er weer gefietst worden en nam ik een andere route. Ik reed zo’n 40 km over onder andere Werkendam, maar niet geheel naar tevredenheid. Omdat ik twijfelde over een deel van de route, had ik mijn Garmin mee, maar die stuurde me overal heen behalve waar ik heen wilde. Uiteindelijk best een mooie route verreden.

dinsdag 24 juli

Dinsdag had ik een volle dag. ‘s Middags met Bas gaan wandelen in Woudrichem en bij Slot Loevestein. ‘s Avonds had ik nog voldoende energie om weer een stuk te fietsen en ik ontdekte een weg die ik geweldig vind om lekker te raggen.

Eigenlijk zijn alle foto’s genomen tijdens de wandeling, op de laatste na. Op foto één een gave auto die bij Loevestein geparkeerd stond, vervolgens Basje in het water en twee foto’s van het terrein rondom het slot.

Op de vijfde foto zie je de schattige huisjes die rondom het kasteel gebouwd zijn en vervolgens twee foto’s die ik maakte in Woudrichem: De molen en een karakteristiek plaatje. De laatste foto is wederom een collage van mijn fietsrondje. De middelste foto is de nieuw ontdekte weg.

woensdag 25 juli

Wederom een collage. Ik kwam deze luchtballon tegen toen ik in de richting van Sleeuwijk reed. De lucht was nog helder en de ballon in combinatie met een oranje-achtige lucht leverde mooie plaatjes op.

Drie ervan heb ik verwerkt in een collage waarbij je de ballon als het ware steeds een stukje dichterbij ziet komen. De collages maak ik overigens met de app PicFrame. Ik heb lange tijd Diptic gebruikt, maar vind dat PicFrame betere mogelijkheden heeft.

Luchtballon boven Sleeuwijk

vrijdag 27 juli

Vrijdag was het nog steeds lekker weer en heb ik veel buiten gezeten, samen met m’n huisdieren. Molly dronk uit een bak water die buiten stond, zie die maar eens leeg te krijgen! Vervolgens weer een collage, maar dan anders: Het is één foto, maar in vier delen met kleureffecten. De foto is gemaakt ter hoogte van Oudendijk.

zaterdag 28 juli

Bas die prinsheerlijk ligt te slapen opgerold in zijn hartjesdeken. Een grote witte bloem in één van de bloembakken die op diverse plekken in de stad staan. De derde en vierde foto zijn gemaakt tijdens mijn fietsrondje van die dag. De eerste is een echte on the road pic en de vierde, is alweer een foto van Woudrichem. Ik ben daar echt nog nooit zo vaak geweest als de laatste tijd!

zondag 29 juli

Terwijl ik vannacht pas om 5 uur op bed lag, belde m’n moeder me om half 9 uit bed of ik wilde motorrijden. In eerste instantie won de behoefte aan slaap, maar koud 5 minuten later belde ik terug dat ik toch meewilde. Ik roep tenslotte niet voor niets dat je me ‘s nachts wakker kunt maken voor een motorritje. Zeker geen spijt van gehad en erg genoten!

Op de laatste na, zijn alle foto’s gemaakt tijdens het ritje. De meeste genomen vanaf de motor, de close-up van het koffiekopje en het eten (uitsmijter is vaste prik tijdens motorritjes) tijdens de terras-stops. Ook de foto van de hond is daar gemaakt.

Deze liep rond op het terras van Fort Vuren en wist van geen ophouden met het apporteren van een balletje. De laatste foto is ook onderweg gemaakt, maar dan tijdens m’n fietsrondje. Opeens zag ik deze dreigende lucht, oeps! Gelukkig geen last van gehad, ik ging de goede kant op!