Onlangs bedacht ik dat ik weer eens zin had in een DIY projectje. Ik wilde een canvas tas om mijn bibliotheekboeken in te doen, omdat ze meezeulen in mijn schoudertas niet echt praktisch is en ik meer dan eens een uitgescheurde plastic tas heb gehad door een stel iets te zware boeken. Dat moest echt anders.

Van m’n moeder heb ik een beige canvastas gekregen, er stond nog wel een logootje op, maar daar wist ik wel iets mee. Ik had gelijk al een idee in m’n hoofd wat ik ermee wilde maken. En zo kocht ik vandaag voor 65 cent een velletje felrode vilt en ging ik aan de slag met naaimachine, naald en draad, textielstift en studs.

Ik heb helaas niet echt foto’s gemaakt tijdens het project, op één na dan, maar mocht je zelf ook zoiets willen maken; het is eigenlijk heel simpel en het ligt er ook aan wat je wilt maken. Omdat er op mijn tas dus nog een logootje stond waar ik vanaf wilde, besloot ik daar iets overheen te naaien en er ‘I love Books’ op te maken, met een hartje in plaats van ‘love’ en je raadt het al; dat hartje moest over het logootje.

Ik heb het in eerste instantie gewoon vastgenaaid met de naaimachine en daarna een soort ‘siersteek’ overheen gedaan voor een scrapbook-achtig effect. Omdat ik geen wol of dikker garen had, ben ik er in totaal 3 keer overheen gegaan om een soort witte ‘stippellijn’ duidelijk in beeld te krijgen, maar ik vind het wel leuk geworden.

Na het vastnaaien en aanbrengen van de siersteek op het hart, ben ik verder gegaan met het aanbrengen van vierkante studs die de body van de I moesten vormen. Ik heb onlangs op eBay wat zakjes studs besteld en die kwamen dus gelijk mooi van pas! Het was overigens nog best een lastig werkje om de studs netjes recht naast elkaar te krijgen moet ik zeggen.

Toen het rijtje studs naar m’n zin was, ben ik daar de rest van de I omheen gaan tekenen met de textielstift en als laatste het allerleukste werkje: het tekenen van het woord ‘Books’. Ik had in m’n hoofd al zoals ik het ongeveer wilde hebben, met een beetje een speels lettertype.

Ik had geen voorbeeld en heb de tekst gewoon zo uit de losse hand getekend en vind ‘m eigenlijk best wel goed gelukt 🙂 De lichte effecten heb ik later aangebracht met een speciale witte textielstift. Tot slot heb ik nog een ronde stud aangebracht in het dikke deel onderaan de B.

Hierboven kun je dus het eindresultaat zien, de stof is een beetje gerimpeld rondom het hart, blijkbaar toch niet helemaal strak genoeg getrokken tijdens het vastnaaien, maar aan de andere kant heeft dat ook wel weer wat en als er een stapel boeken in zit zie je daar niets meer van.

De tekst vind ik ook buitengewoon goed gelukt, alleen heb ik uiteindelijk wel besloten een puntje op de I te zetten, omdat ik ‘t niet op een I vond lijken. De hoofdletter heeft natuurlijk geen puntje, maar dat zal ik maar creatief verantwoorde vrijheid noemen. 🙂

Vanavond had ik zelfs zin om nog een projectje aan te pakken en heb ik het zakje met kleinere vierkante studs erbij gepakt en die op de bovenrand van de kontzakken van één van mijn shortjes gezet. Dat was niet een klusje wat in 5 minuten klaar was en ik heb inmiddels zo’n beetje geperforeerde duimen, maar ik vind het stoer geworden!