Deze blogpost had ik véél eerder willen schrijven, om precies te zijn woensdag al, maar toen liepen een paar dingen iets anders dan gepland en uiteindelijk werd het dus zaterdag. Wat ‘die dingen’ allemaal zijn, vertel ik maandag, ik heb namelijk nog een leuk nieuwtje, maar omdat daar nogal een verhaal achter zit, bewaar ik dat liever voor een aparte blog.

Maar goed, je kunt het al zien aan de titel; ik heb eindelijk m’n iPhone 4S! Mijn eerste iPhone, die ik twee jaar geleden bij een abonnement van KPN had, was ook m’n eerste smartphone. Ik ben cold turkey overgegaan van een Nokia 6300 op de iPhone 3GS. De iPhone 4 was er toen al, maar ik had geen zin om bij te betalen en had de 3GS gratis bij mijn abonnement.

Ik heb niet te klagen gehad met de 3GS, maar het kon wel wat sneller en ook de camera kon beter. Toen ik hoorde dat de 4S niet alleen sneller was, maar ook een 8 megapixel camera had, wist ik dat ik die wilde hebben, maar ik moest wachten tot begin augustus, voordat ik actie kon ondernemen. Dan kon ik mijn abonnement pas verlengen of overstappen.

iPhone 4S

De dag dat het kon, gelijk KPN gebeld wat ze te bieden hadden. Dat was een abonnement van € 50 per maand in combinatie met de 4S, dat vond ik niets. Sowieso wil ik geen leasetelefoon. Ik had al eerder begrepen dat de nieuwe abonnementen van KPN met de 4S boven mijn budget zouden zijn, dus had al wat uurtjes gestoken in een zoekactie naar een ander abonnement. Toen al iets van Vodafone gezien wat binnen m’n budget viel. Uiteindelijk die genomen en hij gaat in op 5 oktober, de dag dat mijn abonnement bij KPN verloopt.

Ik heb m’n abonnement plus toestel besteld bij StudentMobiel en dat verliep uitstekend. Ik had dezelfde dag het contract plus gegevens ingescand en via mail verstuurd. Dezelfde avond (het was al na zessen dat ik het verstuurde) kreeg ik een bevestiging dat mijn contract ontvangen was en dat ik bericht zou krijgen als alles goedgekeurd was.

De volgende dag kreeg ik inderdaad een mail dat het contract goedgekeurd was en het pakket opgestuurd. Had ik dus woensdag m’n telefoon al in huis! Er stond op de site dat het pakket binnen vijf werkdagen verzonden zou worden, dus ik had de telefoon eigenlijk niet eens meer dezelfde week verwacht, dus dan is het super dat je ‘m gewoon de volgende dag al krijgt!

Close-up van een kussentje gemaakt met iPhone 4S

Inmiddels ben ik dus de trotse bezitter van een iPhone 4S en ben er superblij mee! Ik vind het design erg mooi met de rvs zijkanten. Hij is supersnel en dat is wel een verbetering! Ik kan net zo min tegen trage computers als tegen trage telefoons. De camera is ook super, één van de eerste foto’s die ik maakte, zie je hierboven. Het verschil is duidelijk en het viel me ook op dat de focus beter werkt, omdat je scherptediepte krijgt bij foto’s waarbij de achtergrond verder weg is.

Ondanks dat de iPhone 4S in principe grotendeels hetzelfde werkt als de 3GS, zitten er hier en daar wat extra opties. Sowieso heb ik nu ook 16 GB ruimte, op de 3GS was dat slechts 8 GB. Ik hoef nu niet zo nauw te kijken of ik bepaalde grotere apps of muziek er wel op kan zetten.

Golla iPhone 4S hoesje

ik heb ook al een mooi hoesje gescoord bij PhoneHouse, een rode van imitatieleer van Golla GenMob. Ik vind het lastig om een leuk hoesje te vinden, omdat ik niet zo’n ding wil wat alleen de achterkant beschermt. Naar mijn idee is het scherm het kwetsbaarst en als je iets hebt wat de achterkant alleen beschermt, heb je daar weinig aan.

Heb jij ook een iPhone?