De eerste verandering is misschien wel de meest in het oog springende: Namelijk de kleine vierkante fotootjes die je vanaf nu links van elk artikel ziet. Elke post heeft een bijpassend icoon en terugkerende items hebben een vast icoon, zodat je meteen ziet om wat voor soort blog het gaat.

Dat het nogal een heidense klus is om alle oudere blogs van icoontjes te voorzien, zal je ook wel begrijpen, dus heb ik ervoor gekozen tot een paar pagina’s terug de artikelen van iconen te voorzien en voor de rest gewoon vanaf nu elke blogpost een icoontje te geven.

Behalve dat de icoontjes handig zijn, fleuren ze de website ook gelijk wat meer op. Ik wilde dit al lang, maar kon geen gemakkelijke manier vinden om dit te realiseren. Nu doe ik het gewoon vanuit Windows Live Writer en dat is wel zo makkelijk!

Een andere verandering is degene waarover ik het in de intro al had. Deze is vrij klein, maar zoals het er nu uitzag, was het een doorn in mijn oog. Onder elk artikel staat het aantal keer dat het beken is. Dat stond altijd weergegeven als “Views: x” met een lelijk verticaal zwart streepje ervoor. In de WordPress-plug-in die ik hiervoor gebruik heb ik juist een alternatieve tekst ingesteld, maar die werd niet weergegeven.

Na heel wat uurtjes ploeteren heb ik het eindelijk voor elkaar. Lastig was hierbij ook het feit dat ik blijkbaar een vrij alternatief thema heb en veel dingen dan net op een andere plek zitten. Ik had de weergave van aantal keer bekeken het liefst in het rijtje gehad wat boven elk artikel staat (met de datum etc.) maar dat lukte echt niet, ondanks meerdere pogingen. Zo ben ik in elk geval al een stuk meer tevreden!

De laatste aanpassing is ook niet al te groot, maar had te maken met de nieuwe icoontjes aan de linkerzijde. Het ‘lees meer’ gedeelte staat nu direct achter de intro tekst en vult geen nieuwe regel, dus plaats besparend. Ook heb ik de opmaak iets veranderd, zodat wel duidelijk is waarop je moet klikken. Overigens kun je ook altijd gewoon op de titel van een artikel klikken om verder te lezen.