Ik heb afgelopen week bijna 100 foto’s gemaakt met de iPhone, dus even tijd nodig gehad om de leukste te selecteren. Het lijkt wel alsof ik met de iPhone 4S veel meer foto’s ben gaan maken dan ik met de 3GS deed. Allemaal leuk, maar pietje-precies als ik ben, wil ik ze ook bewerken in Lightroom en dat blijft weleens liggen.

maandag 20 augustus

Het was lekker weer, dus veel buiten geweest. Buiten gezeten, gewandeld, gefietst en Bas geschoren! Op de eerste foto zie je Bas in de tuinstoel liggen, hij is hier net geschoren en geknipt. Normaal mag hij niet in de tuinstoel, maar omdat het voor de foto leuk stond, heb ik ‘m daar in gezet. De tweede is een zwart-witfoto van Micky.

De derde en vierde foto vind ik erg gaaf. Ik heb geen idee hoe dit watertje heet, het loopt om de stadswallen heen, dus misschien moeten we het slotgracht noemen. De laatste is genomen vanaf de Merwedebrug, in de richting van Werkendam. Omdat het een heel mooie zonsondergang was, ben ik speciaal over de andere kant van de brug terug gefietst, om deze foto te kunnen maken.

woensdag 22 augustus

Op deze dag arriveerde mijn lenzensetje voor de iPhone en daar ging ik gelijk mee aan de gang. Het setje bestaat uit een fish-eye, groothoek en macrolens. Het was me vooral om de macrolens te doen, de rest is mooi meegenomen.

De eerste foto is met de fish-eye gemaakt, daar kun je echt grappige effecten mee maken. De overige zijn gemaakt met het macrolensje. Een knop van m’n Camelia, een kruis aan een ketting van heel dicht bij en tot slot mijn oog.

donderdag 23 augustus

Wederom een experiment met mijn nieuwe macrolensje, dit is een close-up van huislook. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. Iemand dacht dat ‘t een cactus was, omdat de kleine haartjes die op de blaadjes zitten prikkers lijken, doordat het zo sterk vergroot is. Je kunt echt hele gave dingen doen met zo’n lensje en ik ben er dan ook erg blij mee!

Huislook met macrolens

vrijdag 24 augustus

Donderdag was ik behoorlijk in de stress geschoten, omdat Molly was ontsnapt. Ik dacht eerst door het raam wat open stond, maar later bleek ze tussen de schutting door geglipt. Daar kwam ik achter toen ik het haar een tweede keer zag doen. Na allerlei oplossingen bedacht te hebben, vervolgens vrijdag een pakje satéprikkers gekocht en die in de potten gezet om te voorkomen dat ze een opstapje zou hebben. Zonder opstapje kan ze er met geen mogelijkheid door.

In de middag ben ik naar mijn moeder gegaan, omdat we naar de verlichting zouden gaan kijken in Andel en er zou een waterski stuntteam hun kunsten laten zien, ter ere van de opening van de feestweek. Uiteraard had ik m’n lensjes meegenomen en wat bloemetjes gefotografeerd. Het resultaat is te zien op de derde tot en met zesde foto. Foto nummer twee is overigens genomen tijdens het ponttochtje naar de overkant.

Op foto 7 zie je iemand bezig met een JetLev, dat is een apparaat waarmee je meters hoog boven het water uitkomt, door middel van waterdruk. Je kunt dit live zien in het filmpje wat ik vermeld heb in deze blogpost.

Dit was ook onderdeel van de show. Als laatste een wat trieste foto. Na het waterski gebeuren, ging het opeens regenen en ondanks dat we gelukkig al met de auto waren gegaan, viel er weinig te zien met beregende autoruiten.

zaterdag 25 augustus

Zaterdag ging ik alweer met m’n moeder op pad, dit keer naar de boerenerfdag in Dussen, die die jaar bij een fruitteler gehouden werd. De eerste foto maakte ik vanaf de pont, de tweede toen we in Dussen waren. Dit was een kistje met enorme appels. Het was leuk om daar rond te kijken en het ritje door de boomgaard was helemaal grappig, met een tractor met een stel houten kisten erachter waarin je kon zitten.

zondag 26 augustus

Op de eerste foto zie je Bas met een klimopkrans om z’n nek. geen echte overigens. Ik had mijn kunstplanten onlangs afgespoten, omdat ze stoffig waren. Deze hing nog steeds buiten. Omdat hij inmiddels wel droog was, nam ik hem mee naar binnen en drapeerde ik hem voor de grap om Bas z’n nek, hij leek het niet vervelend te vinden en wilde poseren in ruil voor een kluifje.

De tweede en derde foto maakte ik tijdens m’n fietstochtje. De tweede is bij Woudrichem en de derde is gemaakt in Sleeuwijk aan de dijk, al kun je aan de compositie niet echt herleiden in welke plaats ze genomen zijn. Ik vind vooral die zwart-wit foto tof, met die zon door de bomen.

Als laatste een foto van mij. Mijn haar is hier niet steil, terwijl je me waarschijnlijk alleen met steil haar kent. Mijn haar heeft van nature behoorlijk wat slag. Op de foto valt het nog mee, omdat het een hele dag vastgezeten heeft met klemmen, maar het is duidelijk te zien.