Ondanks dat ik op nogal slecht in m’n vel zit, toch maar even een blog schrijven. Morgen is het alweer tijd voor de Weekly Snaps blog, en als het eenmaal maandag is, is het wel erg gedateerd om nog over afgelopen woensdag te schrijven. Bij deze dus. Verwacht geen al te uitgebreid verslag, maar ik wilde het toch even vermelden. :-)

Een paar maanden geleden alweer, had de NS een leuke Spoordeelwinkel actie, waarbij je voor € 30 per persoon een retourtje Antwerpen kreeg inclusief lunch. Aangezien ik al heel lang eens naar deze stad wilde, mijn moeder gevraagd of het haar ook leuk leek en uiteindelijk eind juli 2 tickets besteld. Woensdag was dus de dag dat we erop uit trokken, het was schitterend weer en in deze tijd van het jaar moet je daar nog goed gebruik van maken!

We gingen met de trein naar Dordrecht en daarvandaan met een NS-HiSpeed trein rechtstreeks naar Antwerpen, lekker makkelijk. Alleen jammer dat de trein van 9:09 die we moesten hebben niet bleek te rijden.

Gelukkig die van een uur later wel, dat betekende wel dat we een uur vol moesten zien te maken op het vrij saaie station. Uiteindelijk met een dampende beker koffie en een lekkere koek een plekje in de zon opgezocht en daar ging de tijd nog best snel.

Mooie gebouwen in Antwerpen

Eenmaal in Antwerpen, zagen we al snel een grappig treintje die citytours deed en even later zijn we ingestapt voor een veertig minuten durende tour, langs diverse bezienswaardigheden. Vervolgens hebben we de Grote Markt opgezocht en daar onze lunch genuttigd.

Verder hebben we niet echt veel bijzonders gedaan, gewoon een beetje rondkijken en voordat we teruggingen naar het station nog ergens koffie met een warme Luikse wafel met aardbeien en slagroom genuttigd. Heerlijk!

Bij het station stond een reuzenrad die we op de heenweg al gezien hadden, maar die we weer vergeten waren. We hadden nog twintig minuten tot de trein vertrok en zijn er toch in gegaan, wat een spectaculair uitzicht zeg!

Uiteindelijk waren we ook nog op tijd voor de trein. Eenmaal terug in Gorinchem, hebben we nog bij McDonald’s gegeten en daarna terug naar huis. Het was een heerlijke dag met schitterend weer en we hebben genoten van het prachtige Antwerpen.