Ik kom er net achter dat het alweer even geleden is dat ik de laatste keer een FF heb gedaan. Om precies te zijn was dat juni, hoog tijd voor een nieuwe editie van de Film Favorites dus! Ik heb de afgelopen tijd weer afgrijselijk veel films gekeken, maar er zat relatief weinig tussen wat ik zo leuk of indrukwekkend vond dat ik er iets over wilde schrijven.

As Good As It Gets (1997)

Melvin Udall (Jack Nicholson) is een autistische man met een hele verzameling dwangneuroses. Als zijn voorspelbare leventje op een dag verstoord wordt, raakt hij helemaal in paniek. Zijn vaste serveerster is er niet en dan moet hij ook nog eens op de hond van de buurman passen.

Uiteindelijk leert hij veel van de mensen waar hij eerst alleen maar lelijk tegen deed, hij gaat zelfs van het ‘mormel’ van een hond van de buurman houden. Desondanks is het niet makkelijk. Het is geven en nemen en begrijpen en begrepen worden. Indrukwekkende film met een flinke portie goede humor, al vond ik hem soms wat aan de langdradige kant, vandaar dat ik toch bij drie sterren blijf steken.

  1. moviemeter.nl/film/415

Duplex (2003)

Een heerlijke sit back and relax comedy. Alex en Nancy zijn dolverliefd en willen samenwonen. Als ze ook het huis van hun dromen vinden, kan het geluk niet op. Of wel? Op de bovenverdieping woont een alleraardigste oude dame, die zich ontpopt tot enorme lastpost doordat ze het stel om de haverklap voor haar karretje spant om allerhande klusjes op te lossen en ze maakt een hoop herrie. Uiteindelijk proberen Alex en Nancy dingen te verzinnen om haar uit het huis of zelfs dood te krijgen, wat natuurlijk keer op keer mislukt. Uiteindelijk is de oude dame in kwestie het stel te slim af. Echt een hele leuke en grappige film.

  1. moviemeter.nl/film/8839

Blind Dating (2006)

Danny is een good looking guy, maar hij is ook blind en dat maakt het er niet gemakkelijker op om een date te vinden. Zijn niet al te snuggere en seksistische broer wil hem wel een handje helpen en komt met wat dates op de proppen maar het is allemaal niks.

De één lijkt net uit het gesticht te zijn gekomen en de ander is zo overdreven bezig om hem overal mee te helpen dat hij er niet goed van wordt. Dan ontmoet hij de Indiase schone Leeza waar hij verliefd op wordt. Eén probleempje: ze is al verloofd en staat op het punt om te gaan trouwen. Gelukkig voor zowel hem als Leeza heeft de film een happy end en komen ze toch nog bij elkaar. Redelijk voorspelbaar maar toch leuke film.

  1. moviemeter.nl/film/43177

Eight Below (2006)

Een film die ongelofelijk veel indruk op me heeft gemaakt. Eight Below gaat over een groepje mannen die op Antarctica zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij maken ze gebruik van sledehonden. Helaas slaat het noodlot toe en zijn de mannen genoodzaakt hun onderzoek te stoppen en terug te keren naar de basis.

Ze kunnen niet anders dan de honden achterlaten. De honden blijven uiteindelijk es maanden achter en moeten zien te overleven in het ijskoude gebied. Schitterend in beeld gebracht en heel ontroerend om te zien. Absolute aanrader.

  1. moviemeter.nl/film/33139

Gray Matters (2006)

Gray woont samen met haar broer Sam en ze zijn onafscheidelijk. Iets wat in het dagelijks leven nogal eens voor gênante situaties en onterechte vermoedens van buitenstaanders zorgt. Uiteindelijk ontmoet Sam in het park een vrouw waar hij verliefd op wordt en mee verder wil.

Dat heeft grote gevolgen voor Gray, waar ze niet echt gelukkig van wordt. Als dan ook nog blijkt dat Gray óók gevoelens voor de nieuwe vriendin van haar broer heeft, is de ramp compleet. Erg leuke film met een flinke dosis humor.

  1. moviemeter.nl/film/41162

Meet Dave (2008)

Een ruimteschip neemt menselijke vormen aan om hun planeet te redden. Deze menselijke vorm wordt neergezet door de altijd hilarische Eddy Murphy, die in de film na een korte naamloze periode tot Dave wordt gedoopt.

Dave maakt allerlei dingen mee, maar door zijn gebrek aan menselijke emoties en vaardigheden, zorgt dat nogal eens voor komische gebeurtenissen. Als hij dan ook nog een vrouw ontmoet die hem wel ziet zitten, is het voor de minimensjes die het ‘schip’ besturen helemaal hard aanpoten om alles in goede banen te leiden. Leuke luchtige film met grappige special effects.

  1. moviemeter.nl/film/46145