Het werd weer tijd om je kennis te laten maken met m’n huidige favoriete liedjes. De laatste keer dat ik een Momentopname schreef, was in juli dit jaar, dus nog niet eens zo heel lang geleden, maar er kan een hoop veranderen in een paar maanden tijd tenslotte, al moet ik zeggen dat mijn muzieksmaak niet heel erg verandert, maar er zijn altijd nummers die er tussenuit springen.

Freddie Mercury & Montserat Caballe – Barcelona

Een nummer wat ik héél lang niet gehoord had, maar altijd goed heb gevonden. Opeens had ik het in m’n hoofd een paar dagen geleden en sinds ik hem in iTunes opgescharreld heb, is ie al een aantal keren op repeat gegaan op m’n iPod.

Het nummer is gezongen door Queen-legende Freddie Mercury en de Spaanse operazangeres en sopraan Montserrat Caballé. Bijzondere combinatie en gewoon een geweldige powersong!

Krezip – Go to sleep

Alweer zo’n nummer wat ik uit het niets opeens weer vaak luister. Gewoon een vrolijk nummer van één van de leukste Nederlandse bands die bestaan heeft: Krezip. Verder valt er weinig over te zeggen, ik luister hem ook vaak tijdens het fietsen.

Maroon 5 – One more night

Goh, er zit ook eens een keer een recent nummer tussen. Deze nieuwe single van Maroon 5 vind ik gewoon in één woord lekker! Er zit een goeie beat in, het is een lekker nummer om mee te zingen en het loopt gewoon goed.

Kelly Clarkson – Irvine

Een nummer wat ik onlangs heb ontdekt doordat het in een film voorbij kwam, weet even niet meer welke. Ik werd zo geraakt door het nummer dat ik het gelijk heb gedownload en op m’n iPod gezet. Sowieso doet de stem van Kelly Clarkson me hier heel erg denken aan die van een zangeres van vroeger, ik ben er alleen niet uit wie.

Rachael Yamagata & Ray LaMontagne – Duet

Nog al zo’n gevoelig nummer, maar ook deze vind ik erg mooi en kwam ik wederom tegen in één van de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Ook een nummer waar ik kippenvel van krijg.

John Mayer – I’m gonna find another you

Een laatste nummer, die ook een beetje in dezelfde categorie valt als bovenstaande twee, alleen is dit blues-achtig. Ik vind het een heel mooi nummer en heb er al vaak naar geluisterd.