Ondanks dat ik de tassentic al jaren achter me heb gelaten, blijft de liefde bestaan. Dat moment dat je een tas in handen hebt die zó soepel aanvoelt, waarvan de schouderband precies de juiste dikte en lengte heeft, de grootte perfect is en je je ogen er niet vanaf kunt houden. Dat overkomt me regelmatig, toch weet ik de verleiding bijna altijd te weerstaan.

‘Vroeger’ had ik trouwens vreselijk veel tassen, ik kon geen leuke tas zien of ik moest ‘m hebben, dat is wel veranderd. Ik heb een stuk of 3 à 4 tassen die ik regelmatig gebruik en dan liggen er nog een paar in de kast die ik bijna nooit gebruik maar ook niet weg wil doen, maar dan heb je het gehad. Nieuwe tassen koop ik niet meer, tot afgelopen woensdag dan.

Een tas die inmiddels al sinds begin 2009 op mijn wishlist staat, is een rugzak van echt leer. Met van die vakjes met gespjes op de voorkant. Ik heb wel een keer op Marktplaats voor een prikkie een imitatieleren rugzak gekocht met studs, best een leuk ding en inmiddels ook vaak gebruikt, maar het was niet het echte werk. Ik ben gek op leer en hoe soepeler hoe beter!

Een paar dagen geleden fietste ik naar het Piazza Center om te kijken bij het tassenwinkeltje wat daar zit, of ze soms iets hadden ter vervanging van het inmiddels kapotte schoudertasje wat ik het afgelopen jaar overal mee naartoe gesleept heb. Helaas geen tas naar mijn zin, maar wel sale! Tientallen leren tassen voor 50% afgeprijsd en wat stond daar tussen? Een grote rugzak van prachtig soepel leer! Ik kon nog maar één ding denken: IK WIL HEM!

De rugzak was ook 50% afgeprijsd en dat scheelde nogal! Van € 70 was ie nu voor € 35. Nog steeds veel geld voor mijn doen, maar aangezien ik al zó lang op zoek was naar een leren rugzak, kon ik die kans niet laten liggen. Ik had het geld ervoor, dus afrekenen die hap! En dit is hem!

Het is een flinke tas, waar dus een hoop in kan! Ik gebruik een rugzak niet dagelijks, maar omdat ik vrijwel alles te voet of op de fiets doe, kan het gebeuren dat ik met dingen moet sjouwen. Aangezien ik niet met een zware schoudertas kan lopen omdat ik dan een zere nek en schouder krijg, is een rugzak dan de ideale oplossing!

Inmiddels is hij overigens een dagje bij de schoenmaker geweest, omdat ik de schouderbanden iets in heb laten korten. Op het uiterste gaatje waren ze nog veel te wijd, dus heb ik er met mijn gaatjestang wat gaatjes bij gemaakt. Dat zat beter, maar vervolgens hing er aan weerskanten zo’n lang uiteinde en dat vond ik lelijk, dus heeft de schoenmaker er wat vanaf geknipt en dat afgewerkt met een naadje. Beter!