Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een shoplog. Eigenlijk heb ik de afgelopen maand geen kledingwinkel van binnen gezien, maar daarentegen wel twee keer een bestelling van H&M binnengekregen die ik al wat eerder besteld had. Het meeste is dus van H&M 🙂 Niet te geloven dat ik een paar jaar geleden nog riep dat H&M helemaal niets voor mij was.

Maar goed, dus toch wel, al verschilt het wel erg per seizoen en per collectie, maar ik ben inmiddels toch wel zo’n beetje getrouwd met H&M en het is ook allemaal zo lekker betaalbaar! ‘Gelukkig’ zitten er ook nog wat andere dingen bij en ook niet alleen kleding overigens.

Zwarte Metallica top

Laat ik beginnen met het twijfelgeval. Deze Metallica top bestelde ik een tijd geleden alweer via eBay. Ik vind het leuk dat hij aan beide zijden is bedrukt en ik vind ‘m gewoon heel erg stoer.

Begin september ontving ik hem met de post en hij is in het echt ook erg mooi en past goed. Desondanks weet ik niet of ik hem wil houden, op de één of andere manier vind ik mezelf er enorm dik in en dan trek ik iets bij voorbaat al niet aan, ik heb dat vaker bij rib topjes en dit is helaas dus geen uitzondering. Nog even twijfelen dus.

Oorbellen met kruisjes

Ook al een tijd geleden was er sale bij de webshop Fashionology, waar ik al vaker een sieraad heb besteld. Ik vind het een erg leuke webshop met aparte en stoere sieraden, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ze ook genoeg sieraden verkopen die ik écht niet mooi vind. Dat is maar goed, anders had ik alles willen hebben. 🙂

Deze kruis oorbellen waren ook lekker afgeprijsd en omdat ik zoiets nog wilde, heb ik ze besteld. Ze zijn erg gaaf en staan heel mooi, maar ze zijn ook behoorlijk groot en massief, waardoor ze vrij zwaar zijn.

Dat ben ik niet echt gewend en het gaat soms ook een beetje pijn doen (die ene keer dat ik vergeten was ze uit te doen tijdens het fietsen bijvoorbeeld) dus ik draag ze niet heel vaak, maar ben er desondanks toch erg bij mee.

Oorknopjes met kruisjes

Nog een paar kruis oorbellen en nee, die zijn niet ‘bijna hetzelfde’ als die rechtsboven. Het is weliswaar ook een kruisje en ook zilverkleurig, maar daar houdt de gelijkenis op. In tegenstelling tot bovenstaande, doe je deze in als knopje, geen gebungel aan je oren dus.

Deze kruisjes zijn ook dunner en ik vind deze naast stoer ook best sierlijk. Deze oorbellen zijn ook licht, dus die kan ik wel gewoon dragen zonder dat ze pijn gaan doen. Ik ben nu alleen nog op zoek naar oorbellen met een kruisje wat aan een kort kettinkje hangt, die hebben ze bij Fashionology gehad kwam ik achter, maar nu dus niet meer.

Ketting met studs

Dat ik van stoere en opvallende sieraden houd, zal inmiddels geen geheim meer zijn. Ik ben niet zo van een overdaad aan sieraden en vind het daardoor des te leuker om één opvallend item te combineren met mijn outfit.

Het enige sieraad wat ik zonder uitzondering echt altijd draag (zelfs onder de douche of als ik ga zwemmen, wat ik afgelopen jaar overigens niet gedaan heb), is mijn gegraveerde edelstalen ring, waar ik dan ook erg gehecht aan ben. Maar goed, deze ketting komt van H&M en ik vind hem helemaal de bom! Het is een zwarte choker met vierkante studs. Redelijk chunky, maar ik vind ‘m super! Ik draag hem toevallig op mijn nieuwe profielfoto.

Zwarte basic jurk van H&M

En dan een jurkje. Ik merk dat ik ze de laatste tijd steeds leuker ga vinden. Ik had vorig jaar rond deze tijd maar 2 jurkjes: een zwierig zomerjurkje van Jane Norman en een erg alternatief jurkje van Hell Bunny met ritsjes en gespen. Inmiddels is de collectie wel wat uitgebreid.

Ik heb een paar zomerjurkjes en sinds ik ontdekt heb dat ik sommige strakke jurkjes ook best kan hebben, heb ik van het voorjaar een grijs/zwart gestreepte met lange mouwen gekocht en inmiddels ook een effen zwarte in hetzelfde model, die zie je hiernaast. Beide jurkjes komen van de H&M en waren ook nog eens lekker goedkoop.

Zwart met grijs gestreept rokje

Rokjes blijven leuk, al draag ik vaker broeken, maar dat heeft meer met gemakzucht te maken. In de zomer grijp ik eerder naar een korte broek omdat dat gemakkelijker is en in de winter draag ik liever een broek omdat dat warmer is en ik daarnaast eigenlijk de pest aan panty’s heb.

Desondanks heb ik een redelijke verzameling rokjes en soms draag ik ze allemaal. Dit soort simpele katoenen rokjes vind ik ideaal. Bijna overal mee te combineren en zitten goed. Deze grijs met zwart gestreepte is dus de jongste telg van de rokjes collectie en is ook al van H&M en kostte maar € 5. Kijk, dat is nog eens voordelig shoppen!

Moroccon Oil

Dit is wat mij betreft de uitvinding van het jaar: Moroccon Oil. Ik had vaker over dit wondermiddel voor je haar gelezen, maar het nooit gekocht omdat het behoorlijk prijzig is en ik tot nu toe altijd tevreden was over mijn haarserum van Etos.

Ook niet goedkoop, maar werkte wel, zij het niet lang. Nadat ik een paar maanden terug opnieuw las over Moroccon Oil, wilde ik het toch eens zelf proberen. Op eBay vervolgens een travel size besteld en ik ben overtuigd. Ik heb serieus nog nooit eerder een product gevonden wat zoveel voor mijn haar doet. Nadat het flesje leeg was heb ik de grote fles (100 ml) besteld, wederom op eBay, want dat scheelt toch al gauw een tientje!

Catrice oogschaduw

Mijn favoriete cosmeticamerk Catrice heeft weer een nieuwe collectie en daar zitten weer leuke dingen bij. Zo heb ik onlangs al de highlighter gekocht (die ik tegen vind vallen omdat ik er niets van zie, maar dat tot daar aan toe) en nadat ik dit mooie kleurtje op één van de blogs die ik volg, tegenkwam, wilde ik hem ook hebben.

Het is een warme paars / aubergine-achtige kleur en ik vind ‘m heel mooi! Ik zie het al helemaal voor me hoe het staat met bijvoorbeeld een donkergrijze of zwarte smokey eye. Gaaf, denk ik. Dit mooie kleurtje draagt de naam Plum up the jam (ze blijven creatief, daar bij Catrice) en ik ga ‘m snel eens uitproberen!

H&M top met doorschijnend schouderstuk

Dit shirtje met lange mouwen is ook van H&M (dit is echt bijna het laatste H&M-item, promised) en ik ben hier echt superblij mee! Ik was naar exact zo’n shirtje namelijk al langer op zoek nadat ik vorig jaar iemand op tv had gezien die zoiets droeg. Ik vond dat zo leuk met die bolletjes op doorschijnende stof.

Nu hadden ze zoiets dus bij H&M en ik heb ‘m gelijk besteld. Ik heb hetzelfde model ook met de mouwen en schouders van kant, zowel met lange als korte mouwen. Maar dit is in elk geval een mooie aanwinst voor de herfst en winter, al ben ik niet iemand die voor elk seizoen een nieuwe garderobe koopt. Ik koop iets als ik het leuk vind.

Haaraccessoires

Mijn meet recente aankoop: Schuifspeldjes. Ik had een paar met van die zirkonia steentjes erop, maar vorige week lieten opeens bijna alle steentjes los en dat zag er niet zo fraai uit. Vervolgens dezelfde weer gekocht, maar ook nog een paar andere, omdat ik dit soort speldjes veel gebruik en het leuk is om af te wisselen.

Een enkele met een leren strikje (lekker rockabilly), een setje met een soort studs-achtige dingetjes bovenop en mijn favoriet: zilverkleurige metalen speldjes met een veertje. Die vind ik echt heel erg mooi en ik draag er nu ook één.

Rode suède laarsjes

Met deze laarzen ben ik héél blij! Ik had ze 2 weken geleden gezien en was gelijk verliefd, maar ze waren te duur, dus liet ik ze staan. Toen kwam dat gedoe met het knobbeltje in m’n borst, waardoor ik besloot de laarzen te kopen als de uitslag goed was, een soort troostcadeautje. Het toeval wil dat ze vorige week opeens in de folder stonden en dat scheelde maar liefst € 20!

Uiteindelijk eieren voor m’n geld gekozen en ze toch maandag al gehaald. Uiteindelijk heb ik ze wel pas voor het eerst donderdag gedragen. Ze zijn in het echt overigens veel mooier dan op de foto, ze lijken hier wat lomp en oranjerood, terwijl ze echt prachtig rood zijn en juist best elegant. In de Weekly Snaps van afgelopen zondag staat een foto waarop ik ze draag.

Zwarte jurk met kant

Inmiddels ben ik toe aan het laatste item. Weer H&M (nu echt de laatste) en weer een jurkje. Deze is overigens nog naar me onderweg, dus ik weet niet of ik hem leuk vind staan, maar ik hoop van wel want ik vind het echt een mooi jurkje!

Staat denk ik ook erg leuk met mijn stoere ONLY blazer die ik een paar maanden geleden heb gekocht en misschien is het zelfs wel iets voor de kerst, al heb ik nog weinig zin om aan de kerstdagen te denken, omdat ik absoluut nog geen zin heb in de winter. Anyway, leuk jurkje en hoop dat ie leuk staat!

Tot zover mijn nieuwe aankopen. De meeste dingen heb ik in augustus al gekocht of besteld, de afgelopen maand heb ik me heel erg ingehouden. De rode laarsjes heb ik eigenlijk van mijn oma gekregen. Toen ik onlangs met m’n moeder naar Antwerpen ging, kreeg ik geld van haar mee. In Antwerpen zelf kocht ik eigenlijk niets behalve een stukje chocolade van € 3, maar wie wat bewaart die heeft wat en dat geld kwam nu dus weer mooi van pas!