Omdat ik geen inspiratie had (zit al een uur naar een knipperende cursor te staren), mezelf er maar gemakkelijk vanaf maken met een korte blog waarin ik een filmpje wil laten zien, die overigens al een maand oud is, maar misschien toch de moeite waard. Het is een filmpje van het OPEn RAam concert, wat 2 september plaatsvond in de binnenstad van Gorkum.

Dat met hoofdletters hoort trouwens zo. Het was namelijk een opera concert. Nu houd ik daar totaal niet van, maar ik ben toch even gaan kijken omdat het nogal een spektakel beloofde te zijn. Dat was het zeker, het was erg mooi vormgegeven allemaal en met een originele insteek waarbij de zangers en zangeressen elke keer in een ander raam of op een balkon stonden en prachtige kostuums droegen. Er stond er op een gegeven moment zelfs één boven op een dak. De muziek zelf heb ik geprobeerd mooi te vinden, maar dat lukte niet echt… Klassieke muziek kan ik meestal best waarderen maar van opera krijg ik echt de kriebels. Desondanks vind ik het wel bijzonder als je zo kunt zingen!

Desondanks heeft het wel wat leuke filmbeelden opgeleverd, die bijna een maand op mijn computer hebben staan verstoffen voordat ik zin had ermee aan de slag te gaan. Bij deze dus alsnog het filmpje. Bekijk ook de website van het OPEn RAam concert. Veel kijkplezier.