Ik zie het vaak genoeg, clubs of bedrijven die een Facebookpagina aanmaken met het idee: “Nu hebben wij ook een Facebookpagina, staat leuk als vermelding op onze website”, maar er dan niets opzetten. Vrienden genoeg, maar content ho maar. Dat vind ik zo lullig staan. En daar had ik dus geen zin in.

Ik ben een echte perfectionist, dus zelfs bij iets simpels als het aanmaken van een Facebookpagina, wil ik dat het iets wordt waar ik achter sta en waar ik ook wat mee weet te doen. En dat was precies wat me ervan weerhield om het te doen.

Want zo nu en dan een linkje naar een blogpost is eigenlijk niet genoeg, vind ik dan. Site-gerelateerde info zet ik al in een artikel en foto’s zet ik al op mijn website, hoe onderhoud ik zoiets zonder dat ik na een maand al mijn volgers kwijt ben!

Uiteindelijk afgelopen zondag toch maar de knoop doorgehakt en het gedaan. Niet nadenken, maar gewoon doen! Ondanks dat ik best wel een plannertje ben, weet ik uit ervaring dat ik vaak juist inspiratie krijg als ik ergens mee aan de slag ga. Dat het dan vanzelf komt. Dat is niet altijd handig, voor sommige dingen moet je inspiratie hebben om eraan te kunnen beginnen, maar in dit geval…

Facebook-profielfoto

Leuke bijkomstigheid van het maken van zoiets is dat er gelijk weer wat grafisch werk bij komt kijken. Ondanks dat ik het nog steeds leuk vind om te doen en het blijkbaar ook nog niet verleerd ben, doe ik het bijna niet meer. Zo nu en dan maak ik iets met typografie en dan heb je het wel gehad. Het is helaas niet meer nodig.

Voorheen maakte ik vaak graphics voor websites en aanverwanten, maar mijn eigen site heeft al jaren dezelfde huisstijl en ik ben niet iemand die elk jaar een ander thema neemt, omdat ik dat afbreuk vind doen aan de herkenbaarheid van het product. Een bedrijf heeft tenslotte ook niet elk jaar een nieuw logo.

Anyway, het was leuk om weer eens lekker aan het ontwerpen te slaan, ik heb me asociaal lang uitgeleefd (ruim een uur!) op een plaatje van iets meer dan 300 pixels en dat heeft uiteindelijk dan wel geresulteerd in een heel strakke avatar.

Ook van de omslagfoto, waarvan ik voor mijn eigen Facebookpagina ook regelmatig werk maak, heb ik iets speciaals gemaakt en o, dat gevoel als je iets moois gemaakt hebt. Dat is zo lekker!

Inmiddels zijn zelfs de eerste updates al gepost, dus het begin is er. Hoe ik het nu precies ga doen weet ik nog steeds niet, maar dat wijst zichzelf wel, daar vertrouw ik maar gewoon op. In elk geval verschijnen daar ook de links naar alle blogposts, dus als je zelf een Facebookpagina hebt, maar geen RSS of Bloglovin’, is dat gelijk een handige manier om op de hoogte te blijven!

Ook zal ik regelmatig foto’s plaatsen en het leek me leuk om zo nu en dan een flashback te doen en bijvoorbeeld een oud artikel op te rakelen of een afbeelding te plaatsen van één van de vorige lay-outs. EstrellaWeb bestaat 10 jaar, dus genoeg content voor een trip down memory lane! Ook behind the scenes info en korte vermeldingen zullen op de pagina geplaatst worden.

Mijn Facebookpagina