Gister ben ik met Bas in de griend in Sleeuwijk wezen wandelen. De eerste keer dat ik daar kwam was in april en ik ben toen zo verliefd geworden op het schitterende natuurgebied, dat ik besloot er sowieso elk seizoen een keer te gaan wandelen. De laatste keer dat we er geweest zijn was in de zomer en inmiddels is het herfst, dus tijd voor een nieuwe wandeling!

We hebben deze keer een kortere wandeling gemaakt dan de voorgaande keren. Er lopen diverse paadjes door het gebied en ondanks dat ik er nu al een paar keer ben geweest, weet ik nog steeds niet welk slingerpaadje nu waarheen leidt.

Het nemen van een andere afslag dan we de keren ervoor deden, heeft er uiteindelijk toe geleid dat we een route van slechts drie kwartier hebben gelopen. Ergens wel jammer, aan de andere kant had ik het gebied herfstiger verwacht, dus besloot ik meteen dat ik over een paar weken nog eens zou gaan.

Desondanks wat foto’s gemaakt met de iPhone. Ik had van tevoren getwijfeld of ik mijn camera mee zou nemen, maar de relatie tussen mij en de camera is de laatste tijd niet best (hij presteert minder goed dan ik van hem verwacht en dat botst), dus ging ik bewapend met iPhone op pad.

Sinds ik de iPhone 4S heb, ben ik zeer te spreken over de camera. Die van de 3GS vond ik al niet beroerd, maar dit is best goed, zeker voor zo’n telefoontje met minuscuul lensje. Ik gebruik om foto’s te maken altijd Camera+. Foto’s door Instagram halen doe ik achteraf. Bewerken doe ik met Snapseed en ik gebruik regelmatig DynamicLight voor een HDR effect.

De eerste is eigenlijk nog niet genomen in de griend en zelfs niet in Sleeuwijk, maar onderweg er naartoe, dus dan telt ie ook een beetje. Ik vind het een gave foto. Het blauw van de lucht wat zo lekker contrasteert met de gele blaadjes in de boom. De tweede en derde foto zijn wel genomen in de griend, vooral de derde vind ik heel sfeervol.

De eerste van dit rijtje vind ik echt héél gaaf. Nummer twee is niet heel bijzonder, maar toch ook weer heeft ie iets, waardoor ik hem niet weg wilde gooien. Op de derde foto zie je de lichtstralen van de zon tussen de takken door, wat een beetje een dromerig en sprookjesachtig effect geeft.

Panorama van de griend

Een foto gemaakt met de nieuwe panorama-functie die IOS6 ondersteunt. Ik moet zeggen dat ik al een bewerkte versie van deze foto op Facebook heb gezet, maar uiteindelijk vind ik de originele toch mooier, deze is iets minder uitbundig en dat past juist wel bij de foto.

Groen, blauw en geel voeren de boventoon op bovenstaande foto’s, het zou zo een serie kunnen zijn. Verder valt er weinig over te vertellen, al vind ik zelf de derde sprekend, omdat ‘t zonlicht zo mooi op de gele blaadjes aan de takken valt. Op foto twee zie je een leuk paadje wat een stukje omhoog loopt en waarna je een eindje verder onder een boom door moet, bukken dus!

Blaadjes, blaadjes. Voor de eerste foto omhoog gefotografeerd, zodat je ‘t nog gedeeltelijk groen van de boomblaadjes mooi ziet contrasteren met de blauwe lucht. De tweede foto is een stukje van onze kruip-door-sluip-door route en op de derde foto een apart blaadje, wat me een beetje een kerstgevoel gaf, zeker met de ‘poedersuiker’ erop. Ik vraag me nog steeds af of dat luis was of het zo hoort. Zoveel verstand heb ik nou ook weer niet van planten…

Panorama van de Merwede

Weer een panorama. Dit keer genomen vanaf het strandje. Aan de overkant zie je Gorinchem. Het beeld is een klein beetje vertekend door het panorama-effect, maar toch vind ik het wel wat hebben. Wederom mooie warme kleuren en een schattig plukje wolk links bovenin.

Drie heel verschillende foto’s. De eerste is een meer een overzichtsplaatje, de tweede is volgens mij een uitgebloeide distel, dat blaadje is haast een kunstwerk en het verbaast me hoe scherp de foto is. Op de derde foto zie je weer zo’n soort lichtwaas, de zon was best fel en dan krijg je snel een dergelijk effect, ik vind het overigens niet storend, maar juist wel mooi.

Op de eerste, tweede en derde foto een stukje van de kruip-door-sluip-door route, die dit keer helemaal lastig was, omdat het op veel plekken drassig was en er veel stronken en laaghangende takken waren. Dat ik daar nog nooit ben gaan liggen vallen is een wonder. :-) Op de eerste vind ik de lichtval erg mooi, de tweede foto is wat druk, maar de oranje blaadjes opgelicht door de zon vond ik mooi. De derde is weer een overzichtsplaatje.

De eerste en de tweede foto zijn vlak bij elkaar gemaakt, je kunt het zien aan de grashalmen en de bomen op de achtergrond. Het blad van de grashalmen op foto twee doet me, zoals ‘t er hier bij staat, sterk denken aan het blad van een Strelitzia, ik vind het sowieso wel een gave foto. Als derde een doorkijkje in het ‘bos’, beetje spookachtig, maar toch ook weer niet.

De laatste twee foto’s van de griend. Hier kun je duidelijk zien dat er behoorlijk wat groen te zien is. Geeft niks, ik ga gewoon in november nog eens. Hier zie je hoe dichtbegroeid het terrein is. Afgelopen zomer was dat nog veel meer en moest je moeite doen om je een weg te banen.

Tot slot twee foto’s die niet in de griend zijn gemaakt, maar p de terugweg. Ik vind ze zo leuk! Het viel me gelijk op dat de wolkjes mooi in het water van de Lingehaven reflecteerden en daar moest ik iets mee doen. De tweede is mijn favoriet! De reflectie van de wolkjes, knaloranje blaadjes op het wateroppervlak en dat eendenpaartje op het houten steigertje. Perfect!