Onlangs was ik bij oma, toen ze opeens aankwam met haar sieradenkistje, nadat ze eerst geïnformeerd had of ik eigenlijk ook zilveren sieraden had. Mijn antwoord op die vraag was nee, ik heb meest leren armbanden en echt zilver had ik vroeger wel, maar inmiddels niet meer, al twijfel ik nog of mijn favoriete oorbellen van echt zilver zijn.

Ik vond het heel lief dat ze me iets van haar sieraden cadeau wilde doen, maar de smaak van mijn oma en die van mij liggen nogal ver uit elkaar. Behoorlijk verbaasd was ik dan ook toen ze een setje van armband en ketting opdiepte die ik meteen ontzettend mooi en heel stoer vond.

Nadat ik het setje mooi opgepoetst had met zilverpoets zag het er nog mooier uit. Ik blij en m’n oma blij, ze vond het fijn om mij iets te geven wat van haar was geweest en ik was de koning te rijk met een echt zilveren massieve armband en ketting.

De ketting en armband hebben een hele aparte en vrij robuuste schakel, zoiets zal vast een naam hebben, maar die ken ik dus niet. De armband is iets dikker dan de ketting en heeft ook een iets andere en grovere schakel dan de ketting, maar verder lijken ze heel veel op elkaar en ook de afwerking is heel mooi. Ik heb het setje sindsdien al vaak gedragen en ben er echt heel erg blij mee!

Op de drie foto’s die ik in deze blog geplaatst heb, kun je het setje zien, ik heb expres ook een paar detailfoto’s gemaakt, zodat je de schakels en de afwerking goed kunt zien. Hieronder nog een laatste foto waarop je het verschil tussen de dikte en de schakels duidelijk te zien is. Overigens moet ik de volgende keer een minder grote diafragma gebruiken, zodat er meer scherp is van het object.