Twee weken lang blog ik elke dag braaf en dan is het opeens dagenlang stil. Weinig inspiratie, andere dingen te doen, geen zin, hoofdpijn of net bezig in dat leuke boek. Je kent het wel. Nu is het tijd voor een tag. Deze kwam ik tegen op Unique Style.

1. Wanneer ben je begonnen met het dragen van make-up?

Toen ik een jaar of 18 was, had ik een oogschaduwpaletje, een lippenstift en een doosje ‘rouge’, zoals we dat toen noemden, maar make-up aanbrengen was een groot woord. Ik wist niet hoe het moest en gebruikte het praktisch nooit. Ondanks dat in januari alweer 38 word, ben ik pas een jaar of wat geleden begonnen met het vrijwel dagelijks dragen van make-up.

Ik kwam op beautyblogs terecht zoals die van Vera Camilla en leerde aan de hand van filmpjes en foto’s hoe ik make-up moest gebruiken en aanbrengen. Inmiddels ben ik, ondanks mijn visuele beperking, prima in staat om een mooie make-up look te maken en ik ben zelfs een kei geworden in het aanbrengen van superstrakke eyeliner!

120916-ester_edit

2. Hoe voel je je zonder make-up?

Soms voel ik me wel minder zelfverzekerd dan met make-up, maar ik heb vaak geen zin om uitgebreid aan het make-uppen te slaan en dan zet ik snel een lijntje oogpotlood en vind ik het wel prima. Foundation en poeder gebruik ik sowieso nauwelijks, oogmake-up is voor mij het belangrijkste en daar maak ik zo nu en dan graag werk van. Ik ben overigens gezegend met een erg makkelijke en egale huid.

3. Wat vind je leuk aan make-up?

Het allerleukste aan make-up vind ik als een ooglook perfect gelukt is. Juist omdat ik slechtziend ben, is make-up voor mij lastiger dan voor andere mensen, het vereist ook meer tijd. Het lukt niet altijd even goed, maar als het perfect is, ben ik heel blij. Het staat me dan ook tegen om het er ‘s avonds af te halen, uiteraard doe ik dat wel.

Ook vind ik het leuk zo nu en dan flink uit te pakken met een ooglook. Veel zwart, glitters, wings, daar hou ik wel van. Juist omdat ik verder weinig make-up gebruik en op m’n lippen bijna altijd een neutrale kleur of geen lipstick draag, vind ik het gaaf om m’n ogen te laten knallen.

Van felrode lipstick ben ik overigens ook fan, maar ik vind het lastig die perfect aan te brengen en heb vaak al een opvallende ooglook gemaakt, voordat ik me bedenk dat ik deze keer rode lippen wilde. Het moet ook weer geen kermis worden!

4. Wat zijn je 3 ‘holy grails’?

De Lasting Drama gel eyeliner van Maybelline. Ik ben inmiddels al aan m’n derde potje bezig en wil niets anders meer! Voor mij dé perfecte gel eyeliner. Niet te vloeibaar en niet te droog en je krijgt er ook een handig kwastje bij. Verder ben ik verliefd op m’n Too Faced Natural Eye palette, al gebruik ik hem niet eens dagelijks. Last but not least… highlighter!