Onlangs de stap gezet om een goede make-up kwastenset te bestellen. Ik had altijd kwastjes overal en nergens vandaan en zag het nut niet in van zo’n hele set, want ik had al genoeg kwasten. Echter was inmiddels meer dan de helft hard aan vervanging toe en nadat ik eens had gekeken wat voor kwasten in de set zaten, ging ik overstag bestelde de set!

Zoeva is een Duitse webshop en verkoopt behalve kwasten ook make-up. Ik had al veelvuldig en eigenlijk altijd positief over de kwasten van Zoeva gelezen op andere blogs, vandaar dat de keuze gelijk daar naar uit ging.

Een setje dure kwasten van een merk als Sigma is niet echt aan mij besteed. Make-uppen vind ik (meestal) wel leuk, maar ik ben niet iemand die uitgebreid looks uit gaat zitten proberen en dan is zo’n duur setje zonde van het geld.

Zoeva dus, prima kwasten voor een niet al te hoge prijs. Je betaalt € 25 (exclusief porto) voor een set bestaande uit 12 kwasten in een stoffen etui met bewaarzakje. Dat komt dus neer op een prijs van € 2.08 per kwast en dat vind ik zeker niet te veel voor de kwaliteit die je krijgt. Als je bedenkt dat je voor een simpel kwastje van HEMA ongeveer hetzelfde of meer betaalt, vind ik het een prima prijs-kwaliteitverhouding.

De kwasten hebben synthetische haren, maar die zijn erg zacht en prettig in gebruik. De stelen zijn van ecovriendelijk bamboehout en dat ziet er ook gelijk verzorgder uit dan een kwast met plastic steel, vind ik wel in elk geval. Het etui is van stevige stof en alle kwastjes zitten keurig per stuk in een plastic omhulsel in het etui verpakt om beschadigen van de haren te voorkomen.

De set bestaat uit gezichtskwasten en penselen voor aanbrengen van oogschaduw, eyeliner en lipstick. Er zijn vier gezichtskwasten aanwezig in de set, bestaande uit een bufferkwast, foundationkwast, blushkwast en poederkwast. De kleinere kwastjes zijn er onder meer voor concealer (al vind ik die persoonlijk juist fijn om oogschaduw mee aan te brengen op het bewegende ooglid), oogschaduw, lipstick en eyeliner.

Een aantal van de kwasten heb ik inmiddels uitgeprobeerd en ik ben overtuigd! Alleen met het platte eyelinerkwastje had ik nogal ruzie, maar ik gebruik nooit dit soort kwastjes voor eyeliner, altijd van die hele dunne met een puntje, dus als je dat niet gewend bent gaat het al snel mis.

Verder zal ik zeer waarschijnlijk alle kwasten wel gaan gebruiken. Ik heb ook al ontdekt dat de bufferkwast ontzettend fijn werkt om foundation mee aan te brengen en het resultaat is ook egaler dan dat je het met een foundationkwast uitwerkt. Hieronder nog twee foto’s van de set.