Ik weet niet hoe het komt, maar ik merk dat mijn creatieve genen de laatste tijd weer wakker worden. Ik heb meer zin om dingen te maken en kan ook gerust een uur of wat zoet zijn als ik ergens mee aan de slag ga, alleen aan inspiratie ontbreekt het soms nog. Maar op zich is het al erg positief, ik heb ruim een jaar lang een soort creatieve black-out gehad.

Over het algemeen houd ik het simpel en maak ik zo nu en dan iets met typografie, maar sinds ik onlangs een middagje bezig ben geweest met het ontwerpen van een avatar en omslagfoto voor de EstrellaWeb Facebook pagina, is het toch wel weer erg gaan kriebelen! Alleen jammer dat ik vaak op zo’n moment niet weet wat ik ermee moet doen. Het idee van jeuk hebben, maar niet kunnen krabben. En vrijwel iedereen weet dat dát heel irritant is!

Iets waar ik me zo nu en dan ook graag op uitleef, is het maken van een nieuwe omslagfoto voor mijn persoonlijke Facebookpagina. Nadat ik ongeveer een jaar lang mijn favoriete motorfiets van alle kanten heb laten zien op mijn Facebookprofiel, vind ik het wel eens leuk om met wat andere dingen te experimenteren. Zo kan het bijvoorbeeld ook heel mooi zijn om een zelfgemaakte foto als omslagfoto te kiezen, eventueel nog opgeleukt met wat extra details of tekst.

Dat is precies wat ik gedaan heb. Ik gebruikte een foto van een zonsondergang die ik een paar dagen eerder met m’n iPhone maakte en ben vervolgens ruim twee uur zoet geweest met net zo lang pielen tot ik de perfecte typografie had. Wat denk je? Had ik hem eindelijk zoals ik het wilde, bleek de tekst te klein te zijn naar m’n zin. Zucht!

Het eindresultaat bevalt me wel, het is nog steeds behoorlijk subtiel en als je vluchtig kijkt zou je zelfs over de tekst heen kunnen kijken, maar de subtiliteit past bij de foto dus heb ik het toch zo gehouden.

De tekst lijkt op de afbeelding hieronder overigens niet helemaal scherp, maar de originele afbeelding is bijna 900 pixels breed en dat past niet op de pagina, dus heb ik hem wat moeten verkleinen. Je kunt er wel op klikken om hem groter (en duidelijker) te bekijken.

Uiteindelijk ook een nieuwe typografie gemaakt. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit artikel al ingepland had voordat ik die afbeelding maakte, maar omdat hij dus nog niet online stond, kon ik er nog naar hartenlust dingen aan veranderen!

Onderstaande typografie maakte ik dinsdagavond. Ik had al de hele dag de drang om iets te maken en sinds ik de dag ervoor een paar hele mooie lettertypen had gedownload, móest ik daar gewoon iets mee doen.

De afbeelding is eigenlijk iets heel anders dan je van me gewend bent, meestal maak ik typo’s op één van mijn eigen foto’s, maar dit keer had ik zin om er meer werk van te maken en ben ik aan de slag gegaan met blenden, maskeren en andere ongein. Het resultaat vind ik best leuk geworden! Anders hoeft niet per se minder leuk te zijn.

Typografie ‘Between the lines’