Het leek me leuk om eens wat random spulletjes in mijn huis op de foto te zetten die belangrijk voor me zijn, die ik veel gebruik of waar ik veel waarde aan hecht. Ik heb zoiets ook wel eens op andere blogs gezien en ik vond het leuk om dat zelf ook eens uit te proberen. Helaas was dat nog een stuk lastiger dan ik had kunnen vermoeden.

Om te beginnen heb ik niet echt prullaria in huis. Als een onbekende mijn huis binnen zou wandelen, niet wetende dat ik er woon, zou de kans aanwezig zijn dat de persoon in kwestie denkt dat er een man woont.

Niet dat het zo saai, ongezellig of slordig is, het is vooral praktisch en rustig. Geen vensterbanken of plankjes vol rommeltjes. Strakke vormgeving, veel grijs en zwart met hier en daar wat rood en zelfs geen boekenkasten vol stukgelezen klassiekers.

Vroeger, toen ik samenwoonde (dat valt voor mij echt onder vroeger ja), was dat wel anders. Mijn favoriete kleuren qua home decoration waren blauw en geel (afgrijselijk als je het me nu vraagt) en ik had alles vol staan met rommel, zoals ik dat nu noem.

Dat was dus een behoorlijke klus als de boel afgestoft moest worden en alleen al daarom, heb ik nu geen rotzooi meer. Hier en daar vind je wat glazen met een kaars erin en een enkel verdwaald fotolijstje, maar verder is het vrij basic allemaal, en dat vind ik wel zo prettig.

Maar voor het thema van deze blog wordt het dan wel lastig om bijzondere items te vinden, dat is me dan ook niet echt gelukt. Waar de meeste mensen dan op de proppen zouden komen met een aandenken aan een vakantie, een favoriet boek of misschien zelfs een foto van een dierbare, heb ik niets van dat alles. Boeken leen ik bij de bibliotheek, in mijn fotolijstjes zitten voornamelijk zelfgemaakte foto’s van huisdieren en schilderachtige landschappen en ik heb een hekel aan souvenirs.

Ik ben sowieso van mening dat je geen tastbare bewijzen nodig hebt om je mooie dingen te kunnen herinneren en op een grote bak onder m’n bed met ‘bewaardingen’ na (waar ik nooit in kijk) is er weinig van ‘historische waarde’ in mijn huis te vinden.

Uiteindelijk zijn het voornamelijk foto’s geworden van dingen die ik vaak gebruik, misschien niet zo interessant als dat ik me deze blog had voorgesteld, maar het is wat. Ook over de foto’s ben ik niet heel tevreden. Ik zie de meest prachtige foto’s van gewone dingen, maar blijkbaar is dat iets wat ik niet kan en daar kan ik tegen. Ik wil meer kunnen dan alleen mooie natuurfoto’s schieten.

Zebraprint beker

Zebraprint beker

Allereerst: mijn favoriete drinkbeker, die heb ik dan weer wel. Ik drink er alles uit, van melk tot thee en van frisdrank tot wijn, al moet ik zeggen dat ik dat laatste zelden drink omdat ik meer van het wat sterkere spul ben.

Overigens gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik nog vaker rechtstreeks uit het pak drink dan uit een beker of glas, dat is een privilege wat je hebt als je alleen woont en hooguit een paar keer per jaar visite krijgt, die dan meestal koffie, thee of een blikje fris nuttigt.

De bruine vlekjes op de beker is overigens niet een kwestie van niet goed afgewassen, maar zijn plakresten van een etiketje die er in de afwas niet afgaan. Ik vergeet steeds om het met wasbenzine te proberen.

Dekentje op de bank

Geruite deken

Waar zou ik zijn zonder mijn deken! Deze gezellige rood geruite deken is nu zo’n 2 jaar oud en inmiddels al een keer of 100 gewassen en hij ziet er nog steeds goed uit. Ik heb hem van mijn oma gekregen toen we bij de AH boodschappen waren doen. Hij lag op de kop en het was een aanbieding. Ik kan me nog herinneren dat mijn oma me vroeg of ik hem echt zou gebruiken.

Nou, bijna dagelijks kan ik je vertellen. Zelfs in de zomer vind ik het lekker om, vooral ‘s avonds, met de deken over m’n benen een boek te lezen of TV te kijken. Helaas zijn de beesten er ook dol op, wat de reden is dat hij regelmatig in de wasmachine belandt omdat er haren op zitten.

Opa’s camera

Vintage fotocamera

Deze camera is geen speelgoed en ook geen namaak. Het is een 100% originele ouderwetse camera, om precies te zijn een Agfa Isolette. Hij is van mijn opa geweest en ik heb hem een paar jaar geleden gekregen.

Mijn opa is in 1995 overleden dus de camera heeft wel een bijzondere waarde en is daarmee één van de weinige items in huis met een dergelijke meerwaarde. Er zit zelfs nog een rolletje in, al geloof ik niet dat daar iets op staat. Mijn opa was vroeger ook veel met fotografie bezig, net als dat ik dat nu ben.

Bordje met mijn naam

Bord met naam

Nog even terug in de tijd, dit keer met een bordje. Dit bordje at ik vroeger als kind van, mijn moeder heeft mijn naam erop getekend in van die grappige bolle letters. Zoals je ziet, is hij aan de onderkant (op de foto rechts) gelijmd.

Dat is pas later gebeurd, omdat ik hem hier ook gewoon als gebruiksvoorwerp in de kast had liggen en er op een gegeven moment tijdens het afwassen een stuk vanaf brak. Zonde, maar ik heb het wel kunnen lijmen, al is dat wel goed zichtbaar. Stom trouwens dat ik niet gewoon een liggende foto heb gemaakt met de tekst horizontaal.

Poster van een Yamaha Fazer

Motorposter

Oké, niet bepaald een gebruiksvoorwerp, maar wel een item waar ik dagelijks naar kijk en nog steeds heel blij mee ben. In maart dit jaar liet ik een poster drukken bij HEMA en daarvan is dit het resultaat geworden. Ik ben nog steeds blij met het resultaat, alleen denk ik er soms over om hem nog een keer opnieuw te laten drukken, maar dan bij een andere service.

De kleur rood komt namelijk niet overeen met de foto die ik heb laten drukken en is een beetje rozerood geworden. Aangezien de originele kleur rood een schitterende dieprode kleur is, erger ik me daaraan elke keer als ik ernaar kijk.

Aan de andere kant kan ik er ook voor kiezen me daar gewoon overheen te zetten en me het geld van een tweede keer laten drukken te besparen. Het is dat ik die motor zo goed ken, maar een ander zal het waarschijnlijk niet eens opvallen.

Sigg drinkfles

Drinkfles van Sigg

Kijk! Als we het dan over de juiste kleur rood hebben! Dit is mijn SIGG drinkfles die ik vrijwel dagelijks gebruik tijdens het fietsen. Ik heb al verschillende soorten en maten drinkflessen versleten en heb deze nog maar iets van een half jaar in mijn bezit, maar ik ben er erg tevreden over en daarnaast vind ik het een mooie kleur.

Helaas zitten de eerste deukjes er al in, maar SIGG is een kwaliteitsmerk (en kostte dus ook iets meer dan de gemiddelde drinkfles) en je schijnt echt jaren met zo’n ding te kunnen doen. Kort na de aanschaf van mijn drinkfles heb ik overigens wel een aparte drinkdop erbij gekocht die je op de foto erop ziet zitten. De originele is een schroefdop en dat is niet altijd even praktisch.

Yamaha sleutelhanger

Yamaha sleutelhanger

En dan alweer het laatste item. Achteraf gezien is zeven items eigenlijk wel genoeg, anders wordt het helemaal zo’n lap tekst. Hier zie je de – op deze foto onherkenbare – zijkant van mijn favoriete zwarte leren tas met daaraan een aantal sleutelhangers, het gaat om de middelste, de Yamaha-sleutelhanger. Deze is van massief verchroomd metaal en ik ben echt gek op dat ding.

Ik heb hem nu volgens mij 2 jaar en ik bestelde hem destijds bij Van Meel Motoren, samen met nog wat andere Yamaha-goodies. Je bent fan of je bent het niet :-) Het grappige van deze sleutelhanger is dat het middelste gedeelte kan draaien in de buitenste ring.

Als ik met deze tas rondloop, betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik met m’n vingers met de sleutelhanger aan het spelen ben en het middelste deel telkens ronddraai. Ik zou het dus direct merken als hij er niet meer aan zou zitten!

Tot zover een kleine selectie random things, ik ben vorige week al begonnen met het ‘verzamelen’ van dingen en heb diverse rondjes met en zonder camera door het huis gelopen, maar ik ben allang blij dat ik toch nog wat spulletjes heb kunnen vinden! Ik heb er overigens voor gekozen alle items in hun ‘natuurlijke leefomgeving’ te fotograferen dat vond ik nu leuker.