Af en toe krijg ik het op m’n heupen en moet er opeens flink aan de site gewerkt worden. Kleine dingen die me al tijden irriteren moeten weg en andere onderdelen spit ik door op zoek naar mogelijk nodige aanpassingen. Om te beginnen heb ik drie pagina’s aangepast.

De ‘over mij’ en ‘over de site’ pagina en ook de contactpagina. De eerste 2 zijn behoorlijk uitgedund qua tekstdichtheid, om het zo maar aan te duiden. Een heel verhaal is leuk in een blog, maar als je een profielschets over mij of mijn site wil bekijken, heb je niet altijd zin om een epistel van een kilometer weg te werken.

Beide teksten zijn dus rigoureus uitgedund en ook bleek er een stuk dubbele info in te staan: De ‘over mij’ pagina had ik al lang voordat er een ‘over de site’ pagina kwam en dus stond er op eerstgenoemde pagina veel site-gerelateerde info die vervolgens ook terugkwam op de ‘over de site’ pagina, zij het dan in iets andere bewoordingen.

Op de ‘over mij’ pagina heb ik ook de fotobalk verwijderd, nu de tekst een stuk korter werd, had ik een nieuwe moeten maken om het geheel passend te maken en daar had ik geen zin in. Uiteindelijk besloten daar de standaard sidebar die je ook op de hoofdpagina ziet, weer te geven en verder geen toeters en bellen. Ook op de ‘over de site’ en contactpagina is dit doorgevoerd.

De contactpagina heb ik eigenlijk niet zo heel veel mee gedaan, maar toch is ie heel anders. Het stukje over sociale media waar je me kunt volgen heb ik verwijderd, dat staat tenslotte al onder elke blog. In plaats daarvan heb ik een kopje ‘voor bedrijven’ gemaakt, waarin ik vermeld dat ik opensta voor samenwerking door middel van het reviewen van producten. Ook vermeld ik daaronder de bedrijven waarmee ik tot op heden heb samengewerkt.

Al met al een wat professionelere uitstraling, zonder dat het zakelijk wordt. Tot kort had ik er nooit bij stilgestaan dat bedrijven mijn blog ook geschikt zouden kunnen vinden om hun product te promoten via een review en daardoor wilde ik bepaalde onderdelen iets minder uitbundig maken. Je kent me, als ik eenmaal ga schrijven weet ik niet van ophouden, maar voor sommige dingen is dat niet handig en willen mensen een snel en beknopt overzicht.

Naast het aanpassen van pagina’s, ben ik noodgedwongen ook teruggegaan naar het oude reactiesysteem. Ik maakte sinds een maandje gebruik van een onderdeel van de Jetpack plug-in voor reacties, maar daar ontstonden wat problemen mee.

Nadat ik dacht dat het was verholpen, kreeg ik weer van iemand te horen dat er nog steeds iets niet werkte en dus ben ik (voorlopig) maar overgegaan op het originele WordPress reactiesysteem.

Tot slot heb ik ook een nieuwe favicon gemaakt. Een wat? Ja, een favicon. Dat is het icoontje wat bij een site hoort, wat je te zien krijgt in je browserbalk naast de naam van de site, zodra je de URL ingetikt hebt. Zo’n ding dus.

De oude heb ik eigenlijk nooit mooi gevonden, maar waar ik meestal best inventief en handig ben op grafisch gebied, vind ik het een crime om iets te maken wat er op een oppervlak van 16 bij 16 pixels ook nog leuk uitziet.

Na lang ploeteren toch iets kunnen maken en ik ben tevreden! Op het plaatje kun je zien hoe het is geworden. Als je goed opgelet hebt, is je wellicht opgevallen dat de zilveren ster die ik op de rode bal heb geplaatst, dezelfde is als degene die gedeeltelijk verscholen zit achter het EstrellaWeb logo.

Wat ik bijna vergeet, maar wat ook bij site-gerelateerde info hoort, is dat ik onlangs de map met foto’s van mijzelf heb verwijderd uit het album. Ik was het opeens zat. Ik heb het altijd een leuk idee gevonden dat mensen zo een idee konden krijgen van de persoon achter de site, maar in principe kun je dat ook met één foto en die staat al in de sidebar. Overigens wilde ik ook niet het idee wekken dat ik mezelf zó leuk vind dat ik daarom een map met foto’s van mezelf op m’n site zet. Dat is in elk geval nooit de achterliggende gedachte geweest.

Daarnaast gaf het ook een soort Hyves of Facebook-gevoel, waar bijna iedereen wel meerdere foto’s van zichzelf op heeft staan. Aangezien mijn site geen social media platform is en omdat ik wat meer toe wilde werken naar een wat professionelere uitstraling, is dat hele album dus gewieberd. Mensen die toch niet genoeg hebben aan één foto, kunnen altijd nog in het archief duiken en oude Weekly Snaps teruglezen, daar zie je mij ook regelmatig voorbij komen. 🙂

Dat waren de wijzigingen dus weer voorlopig. Geen heel drastische dingen, maar toch net weer allemaal iets beter, mooier en in dit geval ook opgeruimder 🙂 Alle bovengenoemde wijzigingen zijn overigens vorige week al uitgevoerd, maar ik kon deze blog pas op z’n vroegst voor maandag inplannen. Beter laat dan nooit.