Ook gebrek aan inspiratie kan via een omweg tóch weer inspiratie vormen voor iets anders, dat ondervind ik zojuist. Ik voel me vandaag niet lekker en heb tegelijkertijd ook dingen te doen, dus geen zin in en eigenlijk ook geen tijd voor een uitgebreide blogpost. Vervolgens had ik het idee om dan maar zo’n mooie afbeelding met quote te posten en daar ontstond een idee uit.

Want het is eigenlijk best een leuk idee om zo nu en dan een quote er tussendoor te gooien en daar in het kort iets verder op in te gaan. Ik ben niet vies van een beetje filosoferen. De titel voor het nieuwe onderdeel is ‘Words to live by’ met daarachter de datum. Ik denk niet dat dit een wekelijks item gaat worden, maar misschien ook wel. Ik hou graag een slag om de arm. :-)

Zoals je ziet, passen ze goed bij elkaar. Ik heb ze gekozen omdat ze ook bij mijn persoonlijkheid en karakter passen. Ik ben een Steenbok, een doorzetter, een terriër. Als ik eenmaal ergens voor ga, dan is dat ook voor de volle 100%.

Het thema van de eerste quote ben ik al verschillende keren tegengekomen. De dingen die een belemmering bleken te vormen in verband met mijn slechte ogen, in de liefde en in vriendschappen. Eigenlijk maakt iedereen.

Wat ik heb geleerd? Dat je zelfs met alle moed en doorzettingsvermogen van de wereld niet alles kunt krijgen wat je wilt hebben en dat je daarin dus goed moet kunnen relativeren. Maar als je nooit ergens écht je best voor doet, zul je daar niet eens bij in de buurt komen. Sommige dingen vereisen nu eenmaal moed en ballen. Het allerbelangrijkste? De wil om iets te bereiken.

Ik vind het ergens ook wel goed dat dingen niet altijd even makkelijk gaan, dat houdt je scherp, wakkert je ambitie en strijdlustigheid aan. Zorgt dat je nóg beter je best doet. Heb je weleens gezien wat er gebeurt met mensen die met een knip van de vingers alles kunnen krijgen wat ze willen hebben?

In plaats van te zeggen dat iets ‘impossible’ is, kun je de boel beter omdraaien en zeggen ‘I’m possible!’ En lukt het alsnog niet om je doel te bereiken? Niet getreurd, je hebt er in elk geval je best voor gedaan en dat geeft ook voldoening, ongeacht het eindresultaat. Hiermee wil ik deze beknopte blog besluiten. Tot morgen!